Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Normal
Merhaba. Konuyu okudum. Aynı sorun aracımda var. Çözüm üreten arkadaşlara danışmak istiyorum. FC5 2020 Eco Executive aracım var. Yaklaşık 100 bin km’yi geçtiği sıralarda lambasını yakmaya başladı. Servise gösterdiğimde bana fakir yakıt karışımı kullandığım için katalizörü değiştirmek zorunda kalacağımı söylediler. İşçilikle birlikte 32.000 TL fiyat biçtiler bu dediğim fiyat 2024 Kasım ayına aittir. Değiştirmedim o esnada serviste hatayı sildirdim. Servis müdürü bizzat ilgilenmişti. Böyle bir sorun olduğunda akü kutup başlarını söküp 10 dk bekleyip yeniden takarsan da geçici hafızadan siler hatayı demişti. Hiç öyle yapmadım. Öylece kendi haline bıramtım. Ara sıra yanıp kendiliğinden sönüyor. Özellikle aracı yıkadıktan sonra söndüğünü bile gözlemledim. Bazen de kendi kendine sönüyor. Şu an aracım 120 bin km’yi geçiyor. Hala aynı lamba yanıp sönüyor. Bir kere şunu denedim, benzin deposuna katalizör temizleyici doldurup yarım depo bitene kadar aracımı 3-4 bin devirde spor modda direksiyondaki pedallardan 3. vitese alıp yokuş yukarı denedim. Işığı söndürmüştü ve yaklaşık 3 depo lpg yakıt tamamen bitirene kadar geri yanmamıştı. Yakıt aldığım yerlere dikkat ediyorum. Yine yakıyor. Bundan nasıl kurtuluruz? “oxygen sensor extender” denilen zımbırtıyı taksam işimi çözer mi? Yada farklı bir yol olarak ne yapabilirim?
Forumdan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanız gerekmektedir.