- Ad Soyad
- Cabbar Gaffur
- Aracınız
- Civic FC5 2020
Herkese selamlar, 2020 fc5 sahibiyim. aracım 110 bin km de şu anda şimdiye kadar yetkili serviste yaptırdım hep bakımlarını ama artık fiyatlar çok can sıkmaya başladı. en son bakımımda 15 bin verdim şanzıman yağı ile beraber. Şanzıman yağı dışında servise gitmeyi düşünmüyorum artık. lüleburgazda yaşıyorum. edirne, lüleburgaz, çorlu da falan hondacı usta bilen varsa artık dışarıda devam etmek istiyorum. bazı servisler var mesela adam yıllarca X marka servisinde çalışmış ve kendi yerini açmış. Motor yağı, filtre, disk fren ne ararasan her şey orjinal parça. Trakya da bu şekilde usta bildiği olan var mı veya honda-japon grubu araçlara bakan.
Mesela kullanım kılavuzunda 0w20 yağ yazıyor. ACEA standardına göre A5/B5 spesifikasyonu istiyor. her markanın 0w20 yağı var ancak bu standardı karşılayanı bulamadım. Ya C2 var ya A3/B3 var. sıradan bir yere değiştirtsem rastgele 0w20 kullanıp geçecek bir zararı olur mu bilmiyom. LPG li diye ekonomik geziyoz güya ama yetkili servise bayılıyoruz paraları artık yetti canıma
. Hangi marka yağ kullanıyorsunuz, yağ filtresi, polen filtresi hava filtresi hangi markalar tercih ediliyor bizi araçlarda.
Mesela kullanım kılavuzunda 0w20 yağ yazıyor. ACEA standardına göre A5/B5 spesifikasyonu istiyor. her markanın 0w20 yağı var ancak bu standardı karşılayanı bulamadım. Ya C2 var ya A3/B3 var. sıradan bir yere değiştirtsem rastgele 0w20 kullanıp geçecek bir zararı olur mu bilmiyom. LPG li diye ekonomik geziyoz güya ama yetkili servise bayılıyoruz paraları artık yetti canıma