Soruyu soran arkadaş bombayı bırakıp kaçmış galiba
Ama ben soruyu gene de kafasında bu soru olabilecek başkaları için cevaplayayım.
Şimdi burada karşılaştıracağımız 3 model var.
1- Yeni civic sedan 1.6 CVT eco elegance ve ya exe (motor-şanzıman değişmiyor).
2- Yeni civic sedan vtec turbo 1.5 CVT exe+182hp (turbo motor cvt şanzıman)
3- Yeni civic sedan vtec turbo 1.5 manuel elegance 182hp (motor 2. ile aynı şanzıman manuel)
Yakıt tüketimi sıralaması
en yüksekten düşüğe)
2-CVT şanzımanın dezavantajı olarak şehir içi tüketimi 6,5 in altına indirmek neredeyse imkansız. Şehirler arası 5,5-6 lt yakar
3-manuel şanzıman sayesinde 5,2-5,5lt arasında şehir içi tüketim mümkün.
1-LPG sayesinde çok kasmadan da 3 nolu araçla aynı değerlerde tüketim mümkün.Şehirler arası 25-30 kuruş yaktığı söyleniyor.
Alınacak keyif sıralaması
en yüksekten düşüğe)
3- Manuel şanzıman olduğu için hissiyat daha fazla. Ama 2 nolu araçla çokta performans farkı yok. Ama şehir içi trafikte keşke otomatik şanzıman alsaydım diyebilirsiniz.
2- CVT şanzıman hissiyatı törpülese de motor sesi ve farkettirmeden 200km hıza çıkışı keyif veriyor.
1- Atmosferik motor olduğu için
diğer iki modele kıyasla performans keyfi alınmıyor.
Sonuç:
* Ben performans istiyorum ama az yaksın derseniz konfordan biraz ödün verip manuel şanzıman tercih edilebilir. Burada fiyat 1.5 CVT exe+ a göre daha ucuz olacağı gibi donanım eksiği de olacaktır.
* Performans olsun yakıtı kafama takmam, zaten uzun yolda 5,5-6 lt benim için ideal derseniz; konfor, donanım, performans olarak hepsine karşılık verecek bir arabınız olacaktır.
* Performans önemli değil sadece 182hp i merak ettim, ben ekonomi adamıyım dersenizde eco exe ve ya eco elegance, donanım talebinize göre seçilebilir.