1xbet

Civic FD6 Sarı yağ lambası sorunu?

Ad Soyad
Orhan Çolak
Aracınız
Civic FD6 2007
Selamünaleyküm 🙏 2007 model Civic aracımda 1 haftadır sarı yağ lambası yanıp sönmeye başladı. Aracı alalı 3,5 ay oldu. Alır almaz motor yağ değişimi yaptırdım Km:215000 bindeydi 10/40W motor yağı koyalım dedi usta fakat geçmişte ne kullanıldı bilmiyorum. 218500km de sarı yağ lambası yanıp sönmeye başladı. Ustaya götürdüm yağ çubuğunu çekti araba meğilli yerde biraz dedi yağ eksilmiş 300gr civarı
5-30W yağ ilavesi yaptı. Ben kendim sürekli düzenli kontrol ederim yağ çubuğunu. Yağının eksik olduğunu düşünmüyorum. Şimdi kontrol ediyorum yağını tamircinin belirlediği sınırın biraz üstüne çıktı. Ortalama 150-200km boyunca yakmadı lambayı. 3-4 gündür sık sık sarı lambayı yakmaya başladı yağ seviyesi normal. Sebebi ne olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum 🙏

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Ve aleykümselam
Bu mesele forumda çok yazıldı çizildi.
- Yağ faktöründen olabilir. (Yanlış yağ, kalitesiz yağ, vs.)
- Bazı LPG sistemleri bu arızayı tetikleyebiliyor.
- Sensör bozulmuş olabiliyor.
- Spor kullanımdan sonra ikaz verebiliyor.
Asıl vazifesi seviyeyi kontrol etmek. Anladığım kadarıyla seviye konusunda ciddi bir problem yok. Yağ bakımınız ne zaman bilmiyorum. Ama 10w40 yerine 5w40 denemenizi öneririm. Tavsiyem Motul 5w40 x-cess olur.

Ad Soyad
Orhan Çolak
Aracınız
Civic FD6 2007
Ve aleykümselam
Bu mesele forumda çok yazıldı çizildi.
- Yağ faktöründen olabilir. (Yanlış yağ, kalitesiz yağ, vs.)
- Bazı LPG sistemleri bu arızayı tetikleyebiliyor.
- Sensör bozulmuş olabiliyor.
- Spor kullanımdan sonra ikaz verebiliyor.
Asıl vazifesi seviyeyi kontrol etmek. Anladığım kadarıyla seviye konusunda ciddi bir problem yok. Yağ bakımınız ne zaman bilmiyorum. Ama 10w40 yerine 5w40 denemenizi öneririm. Tavsiyem Motul 5w40 x-cess olur.

Valla hocam inanın bende anlam veremiyorum. Kimi usta dedi bu güne kadar bakımlarında 5w30 konulduysa şimdi 10w40 araç yağ farklılığından olabilir dedi. Tekrar 5w30 geçelim dedi usta “Liqui Moly Molygen New Generation Advance full 5w30 serisini koyduk daha yeni takip edeceğim bakalım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ad Soyad
Burak
Aracınız
Civic FD6 2011
Ben yağdan olabileceğini düşünüyorum. 10-40, 5-30 göre kalın yağ, bu sebeple yağ pompasına yük bindirmiş olabilir. Özellikle rolantide yağ basıncı düşer. Yağ filtreside etken bu arada, mann, Bosch gibi filtreler kullanın veya orijinalde olabilir.

Ad Soyad
Orhan Çolak
Aracınız
Civic FD6 2007
Ben yağdan olabileceğini düşünüyorum. 10-40, 5-30 göre kalın yağ, bu sebeple yağ pompasına yük bindirmiş olabilir. Özellikle rolantide yağ basıncı düşer. Yağ filtreside etken bu arada, mann, Bosch gibi filtreler kullanın veya orijinalde olabilir.

İnşallah yağdandır ustalarla cebelleştirmez beni :) Takip ediyorum gelişme oldukça bilgilendireceğim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri