Adım Timur Aydın. Elektronik mühendisiyim. 2002 yılında aldığım Honda Civic sedan araba bana yıllarca sorunsuz hizmet verdi. 1.6 litre olmasına rağmen çok düşük yakıt tüketimi ve atak oluşu özellikle çok hoşuma gidiyor. Beklentilerimin tamamını karşıladığı için de hiç yenileme ihtiyacı duymadım. Zaten öyle en yeni, modern arabaya sahip olayım gibi bir düşüncem de yok. Ayrıca elektronik cihazlarda olduğu gibi, üreticiler her yeni modelde arabanın yetkili servisler dışında tamir edilmesini daha da zorlaştırıyor, herşeyi daha kapalı hale getiriyorlar. O yüzden bu elimdeki arabayı mümkün olduğunca kullanmaya devam etmek istiyorum. Servis manual'ını internette buldum ve indirdim. Kritik sorunlar dışındaki problemlerini kendim tamir etmek istiyorum:
1) Otomatik kilit sistemi yıllardır çalışmaz durumda, anahtar ile manuel olarak açıyorum.
2) Kapılardaki plastik dekorasyon çubuklarının iki tanesi eksik, bunları bir yerlerden bulup kendim yerine takacağım.
3) Kapıların açık durumda sabitlenmesini sağlayan kollar var, görevlerini yapmıyorlar artık, onları da değiştirmek niyetindeyim.
4) Koltuk ve kapı döşemeleri dökülmeye başladı, onları yenilemek istiyorum.
1) Otomatik kilit sistemi yıllardır çalışmaz durumda, anahtar ile manuel olarak açıyorum.
2) Kapılardaki plastik dekorasyon çubuklarının iki tanesi eksik, bunları bir yerlerden bulup kendim yerine takacağım.
3) Kapıların açık durumda sabitlenmesini sağlayan kollar var, görevlerini yapmıyorlar artık, onları da değiştirmek niyetindeyim.
4) Koltuk ve kapı döşemeleri dökülmeye başladı, onları yenilemek istiyorum.