Konuya cevap cer

Benim düşüncem yağ konusunda biraz farklı, kendimce açıklayayım :)

Aracınız için Motul V300 eğer özellik olarak standart bir 0w20 veya 0w30 seviyelerindeki yağ ile aynı ise kullanımında mantıken bir sorun olmayacaktır, başka bir markanın 0w20sinin aynı viskositede ancak daha  dayanıklı haline sahipsiniz gibi bir durum oluşuyor (y) Asidite durumu içinde 15bin km yada 10bin mil kullanımında belki bir soru işareti olurdu ancak 10bin km.de sorun olacağını pek sanmıyorum :)

Zaten yağ ile uyumsuzlukta ara ara motor yağ ışığının yanması şeklinde kendini belli edecektir diye düşünüyorum.

Bana göre Honda motorlarının ayarları günümüzdeki 0w20 tarzı ince yağlara göre dizayn edilmiştir, bence buna dikkat etmek lazım.

Ayrıca yağ konusunda sadece 0w ile başlayan yağlar soğuk iklimlerde kullanılır mantığı bana pek doğru gelmiyor :)

Çünkü motor sıcaklığı termostat mekanizması ile zaten dış ortamdan bağımsız olarak kendi içinde sabit bir seviyede tutulmak zorundadır. Siz hava koşulu olarak 0 derecede de aracı kullansanız, 30 derecede de kullansanız motor ideal sıcaklığına ulaştığında soğutma sistemleri vasıtası ile motor sıcaklığı ile yağ sıcaklığını sabit tutmaya çalışacaktır. Devirli ve yüklü kullanımlarda kısa süreliğine bu derece artsada rutin kullanımda motor ideal çalışma sıcaklıklarında çalışır. Fabrika'da bu sıcaklık aralıklarında en verimli çalıştığını düşündüğü yağı kullanır ve spesifikasyonları buna göre belirler. Benim bilgime göre kısa sürelik yüklenmeler haricinde sıcak iklimde de, soğuk iklimde de motor ideal ısıya geldiği anda bence sıcaklığı sabit gibidir diyebiliriz. Tabi pist ve ralli kullanımlarında bu husus değişir :)

Bence kullanıcı olarak fabrikanın belirlediği spesifikasyon, viskosite ve yanma noktası gibi değerleri en iyi karşılayan yağı kullanmak en idealidir(y)

Ayrıca günümüzdeki tam sentetik yağlarında dayanım olarak eski yarı-sentetiklerden çok daha üstün olduğunu düşünüyorum, bu nedenle standart bir kullanıcı için 0w20 yağ eğer eksiltme yoksa 2012den beri tüm Civicler için ideal yağ diyebilirim. Tabi bu benim kişisel görüşüm, yağ konusunda forumda çok daha uzman arkadaşlar mevcut :)

Ayrıca 10w ile başlayan yağlar genelde yarı-sentetik tipte oluyor, bu nedenle 1.5 Turbo motoru için uygun olmayacaktır (y)

Motor yağı katkısı için de Honda motorlarının genel olarak yağ katkılarını sevmediğini biliyorum, bence çekişte yada gidişte bir sorun yoksa yağ dışında hiçbirşeyi motora koydurmayın :)

Geri