Tuhaf

Volkan Dizge

0
Yönetici
Ad Soyad
Volkan Dizge
Aracınız
Civic FD6 2011
Arkadaşlar şuan italyadayım ve bişey çok dikkatimi çekti. 3 gündür 1 tane bile honda araç görmedim. Ne civic ne accord ne de başka modeli. Heryer toyota , toyota da corolla değil prius çok var. En çok ta auris ve aygo. Kia çok fazla. Audi mercedes bmw zaten malum. Ama ülkenin yarısı toyota,tüm binek araçlar toyota desem yanlış olmaz. Yanımdaki arkadaşım fransaya da gitmişti yakın zamanda,fransız olmasına rağmen renault bile toyota kadar yok dedi. Orda da honda görmemiş. Avrupa ülkelerinde toyotanın kum gibi olup ta hondanın tercih edilmemesinin sebebi nedir merak ettim açıkçası.

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Merhabalar,

İtalya'da halk belkide toyota için ' Bakımını yaptırdığın sürece sanayi yüzü görmessiniz' dedikleri için orada da toyota çok tercih ediliyor olabilir. :)

Volkan Dizge

0
Yönetici
Ad Soyad
Volkan Dizge
Aracınız
Civic FD6 2011
Merhabalar,

İtalya'da halk belkide toyota için ' Bakımını yaptırdığın sürece sanayi yüzü görmessiniz' dedikleri için orada da toyota çok tercih ediliyor olabilir. :)

Öyle olsa bile arada derede 1-2 çılgın olması lazım hocam, bizdeki tabirle kızılay dağıtmışçasına toyota var.

NoFeaR

BYD
Ad Soyad
Turgut
Aracınız
Diğer Markalar
Almanlar ve Fransızlar genelde Toyota yı elektrikli olarak tercih ediyor.
Prius iki ülke içinde genelde taksicilerin kullandığı bir araç.
Her şeye rağmen bu iki ülke de öncelikle kendi markalarını alıyor.

rider

0
Arkadaşlar şuan italyadayım ve bişey çok dikkatimi çekti. 3 gündür 1 tane bile honda araç görmedim. Ne civic ne accord ne de başka modeli. Heryer toyota , toyota da corolla değil prius çok var. En çok ta auris ve aygo. Kia çok fazla. Audi mercedes bmw zaten malum. Ama ülkenin yarısı toyota,tüm binek araçlar toyota desem yanlış olmaz. Yanımdaki arkadaşım fransaya da gitmişti yakın zamanda,fransız olmasına rağmen renault bile toyota kadar yok dedi. Orda da honda görmemiş. Avrupa ülkelerinde toyotanın kum gibi olup ta hondanın tercih edilmemesinin sebebi nedir merak ettim açıkçası.

Tamamen pazarlama politikası.

rider

0
Sanmıyorum

İtalya İspanya ve Fransa gibi ülkelerde B segmenti arabalar ve kompak sınıf yani C segmenti en çok satılan arabalardır.
Başlıca nedeni öncelikle park yeri sıkıntısı ve göreceli olarak yüksek akaryakıt fiyatlarıdır. Daha üst segmentte tüm Avrupa da daha fazla Avrupa üretimi araçlar kullanılır. Honda nın Toyota dan ayrıldığı nokta ,Type R , S 2000 , İntegra gibi performanslı küçük boyutlu , modifiyeye yatkın Honda modelleri İtalya İngiltere gibi ülkelerde yüksek bir algıya sahiptir. Toyota nın pazarın bu kısmında hiç bir etkinliği yoktur. Pazarlama politikasından kast ettiğim budur , Honda Avrupa da Accord gibi modellerini pazarlamak için , Amerika , Avustralya, uzak doğu gibi pazarlarda gösterdiği çabayı göstermez.

Volkan Dizge

0
Yönetici
Ad Soyad
Volkan Dizge
Aracınız
Civic FD6 2011
İtalya İspanya ve Fransa gibi ülkelerde B segmenti arabalar ve kompak sınıf yani C segmenti en çok satılan arabalardır.
Başlıca nedeni öncelikle park yeri sıkıntısı ve göreceli olarak yüksek akaryakıt fiyatlarıdır. Daha üst segmentte tüm Avrupa da daha fazla Avrupa üretimi araçlar kullanılır. Honda nın Toyota dan ayrıldığı nokta ,Type R , S 2000 , İntegra gibi performanslı küçük boyutlu , modifiyeye yatkın Honda modelleri İtalya İngiltere gibi ülkelerde yüksek bir algıya sahiptir. Toyota nın pazarın bu kısmında hiç bir etkinliği yoktur. Pazarlama politikasından kast ettiğim budur , Honda Avrupa da Accord gibi modellerini pazarlamak için , Amerika , Avustralya, uzak doğu gibi pazarlarda gösterdiği çabayı göstermez.

S2000 ,type r zaten yok , ayrıca civic accord gibi binek araçlar da yok. Toyota nın c segmenti olarak sunup ta hondanın sunmadığı model var mı? Ülkemizde kızılay dağıtmışçasına satılan fc5 civic ten 1 tane bile görmedim. Bunun yanında corolla nadir , auris aşırı fazla( hb ve station ) taksiler geneli hybrid ( prius ) bence burda pazarlama politikasından ziyade tercih edilmiyor çünkü avrupa sedan araç kullanmıyor. Ya hb yada station. Sedan audi bmw bile yok denecek kadar az geneli station. Şöyle canlandırın kafanızda alfa romeo italyan fakat toyota kadar yok. Almanyayı bilmiyorum ama fransada da durum böyle. Benim anladığım adamlar hondaya bizim verdiğimiz değeri vermiyor.

zero

0
burada Honda markasının bir handikap sebebiyle tercih edilmemesi durumu yoktur bence. bildiğimiz çoğu araba markası, devlet markasıdır. araba firmaları devletler üzerinden birbirlerine baskı ve kısıtlamalar yaparlar. nasıl ki biz 40 senedir kuş serisi FIATlara, REAULTun kendi toplumuna layık görmediği arabalara gebe bırakılmışız. onun gibi.. oralarda da insanlar -bizim gibi- devletlerinin kendilerine sunduğu alternatifler arasında, kendince tercih sebepleri belirliyorlar. yakıt-servis-sorunsuzluk konularında bizim konuştuklarımızın Latincesi yani :)
aslında sürü olarak güdülüyoruz maalesef.
bir örnek: PEUGEOT bir Fransız devlet firmasıdır. Kahrolası A.B.D.nin İran'a yeni yaptırımlar getirmesi Fraznsızların işine gelmeyen bir konu, çünkü firmanın İran da tıkır tıkır satış yapan büyük bir fabrikası var.. bu mevcut düzenin en büyük ve en iğrenç pazarlarından biri de otomotiv sektörü maalesef..
Filistin de an itibariyle olan gelişmeler beni fena doldurdu! :( ve bu ticari konularla bağlantısı olunca çenem açılmış.. kusura bakmayın dostlar..

Geri