Konuya cevap cer

Yani bilimsel kısmı yorum farkı, google'a ne sorduğunuza ve neye baktığınıza bağlı. Türkçe olarak kaynak pek yok diyebilirim.

Tek amaç tek bir doğruya ulaşmak değil elbette, bu sebeple her kişinin kendi doğrusu vardır. Genel bir doğru yoktur belki çoğu zaman. Size uygun olan bana uygun değildir. Sana 0w20 ise bana 5w30'dur. Buradaki sığ yorum dememin sebebi bu zaten. Ben lpg yakıtını kullanan +performanslı bir kullanıcı + izmirde yaşayan biriysem bana 0w20 olmaz. Ben piste çıkacaksam bana herhangi bir 0w20 olmaz. Benim mevsimim önemlidir, benim kullanım tarzım ve aracımın kullandığım yol şartları, iklim vs. önemlidir bu yüzden benim önceliğim koruma mıdır ? Verimlilik midir ? Bunlara göre bir yağ seçebilirim değil mi ? Bu yüzden forum var elbette...

Sizin burada alınabileceğiniz bir nokta yok bana kalırsa. Olmuşa benziyor bundan dolayı özür dilerim. Ancak burada "yağ konusunda bir çok soruya cevap olur" diye nitelendirdiğiniz bir yorum genel olarak herhangi birinin tam zıttını veya aynısını yapabileceği sığ bir yorum. Yani bu da bir gerçek. Bir kaç şeyi performans, yakıt, sürtünme katsayısı vs. sıralayıp bunu ülke genelinde her kesime yaymak gerçekten doğru değil.

Geri