çok geçmiş olsun, yanlız vereceğim cevap ile millet bu sitede sanacakki ben Honda çalışanıyım yada fanatik hondacıyım 
arkadaşlar 2021 model araç bu akü gelmiş 3 yaşına (ortalama ömrü zaten okadar) bu yetmiyormuş gibi 6 gün yatmış ve anladığım voltaj düşmüş buraya kadar herşey normal asıl olan sorun şu:
1) voltaj fazlaca düşünce hücrelere zarar veriyor
2) voltajı düşen aküyü 2 türlü besleyebilirsiniz ya çok yüksek amper basan bir cihaz ile çok kısa süre yada çok düşük amper ile (tercihen bu seçenek çok daha sağlıklı) çok uzun süreli (24 saat gibi)
hem 3 yaşında hem beslenmemekten voltajı düşmüş hemde kaynayacak derecede takviye almış (kaynama zarar gören hücre ve takviyeden) bir aküyü hangi servis ne gibi bir sebeb yada şekil ile garantiden değişiyor orasını anlayamadım akü çok çok nadiren garantiden değişir.
burada Allah korusun ama sizin akünüz garantiden değişiyor ise ya servis çok tecrübesiz yada tam tersi farklı 2 sorunlardan birini tespit etti bunlar:
A) araçlarımızda akıllı akü sistemi mevcut bu alternatörün sabit güçte çalışmamasını sağlıyor yani hiç gerek yokken tam güç çalışmıyor bizim alternatör ve akümüz kendini kısıyor ama yeri gelip far,klima vs açtınızmı tam güç vermeye başlıyor bu sistemde bir sorun olur ise alternatör aküyü 13.8-14.4v (araç çalışır konumdaki ve sensörün maksimum besle dediği değer) daha fazla bir voltaj ile beslemiş ise olur
B) alternatör bir şekilde arızalanmış ve gereğinden fazla voltaj basıyor ise olur
fakat tekrar söylüyorum sizin anlatımınızda bence gün gibi ortada ve bariz sorun, akü eski üzerine voltaj düşürülmüş plakalar,hücreler zarar görmüş yetmedi aküye kuvvetle muhtemel kaldırabileceğinden fazla/ani şarj yüklenmiş. googleda bakarsanız akü kaynama sebeblerinin ilklerinde yer alır aşırı şarj.