Uzun yolda hangisi

S

Silinen üye 20336

Guest
passat uzun yolda FC5 ten kötüdür diyenler honda sını iyi tanıyamamış:) neyse, düşük rüzgar dirençli aerodinamik yapı, hızlanma, ara hızlanma ve frenaj gibi hususlarda civic ile çok iyi bir bağ kurulabiliyor ve birçok ekonomik aile tipi otomobili çok rahat alt edebilirsiniz CVT çok hızlı ve sarsmadan vites küçültüp yüksek devirlere çıkıp 80-120km arası hızlanmayı güzel başarıyor sert süspansiyonun virajlarda stabilitesi yüksek ama sert süspansiyon direksiyon hatalarını kaldırmıyor fazla çevirirseniz daha kolay kayıyor, ancak civic in sportif mizacı sebebiyle konfora yatkınlığı düşüktür rüzgar sesi, lastik sesi ve yol pürüzlerini hissettirme gibi şeyler var değil mi civic te? :) öte yandan genç işi sivri keskin hatları savaş uçağını andırır girintisi çıkıntısı boldur, kokpiti çok muazzam biçimde bir ergonomi ve kullanışlılığa sahiptir bolca renkli cancanlı detay vardır kırmızılar maviler beyazlar yeşiller vardır o ekranlarda. Kaldı ki birçok uzakdoğu modeli bu şekilde sivri köşeli fazla yakıt harcayan sesli sarsıntılı tasarlanmıştır. Kesinlikle avrupalı rakiplerinden fazla yakıt harcarlar ama daha uzun ömürlü ve dayanıklıdırlar.

passat sessizdir yolda giderken kütüphane tadında, süspansiyonu yumuşak çukur pürüz fazla belli etmez, az yakan ufak hacimli ve satın alırken FSI TDI TSI 1.0-1.2-1.4-1.6-1.8 Litre gibi çok seçenek sunulan motorları ve satış sonrası hizmetleri ile civic ten iyidir uzun yolda Konya yolunda mahsur kalsanız garantiniz varsa tabi 3 yıldır bunu da söyleyeyim eğer bu 3 yıl dolmadıysa passatınızı servise çektirip servisin önünde form doldurtup yedek bir tane jetta golf yada polo verirler al sen bunu biz passatı tamir edince bunu bize getirirsin derler yada tamir edilen passat ı kapıya kadar getirip yedek arabayı geri alırlar, yağmurlu havadan sonra bakarsınız passat a farınız su alır ve olay serviste bir günde çözülür öyle fotoğraf çekelim de merkeze yollayalım yanıt gelsin falan yok öyle şeyler, bu olaylar honda da yoktur:) honda adama bedavaya günahını vermez lakin honda öyle arızalar da çıkartmaz. Ama passat sportif mizaçlı değildir genç işi hiç değildir, toparlak yapılı geleneksel ilk okul resim dersinde çizilen otomobil resimleri gibi klasik yuvarlak hatlı düz çizgileri bol olan bir dış tasarım hatta sürücünün kafası karışmasın diye sade tasarlanmış iç mekan falan filan içini anladık ta dışı sivri burun olmadığı için aerosu o kadar da muazzam olamaz:). Bizler iç mekanda karbonfiber kaplama antrasit döşeme gibi detaylarıda seviyok:) passat ta anca deri koltuk var kromaj silver yada piano black kaplama var

Bugün bir volkswagen yetkili servisine gittiğini zaman kafanız karışır fren balatası almak istersiniz iki üç çeşit farklı marka ve fiyatta balata için seçenek sunarlar hepsi orjinaldir ucuza var yumuşağı var pahalısı var, birde volkswagen sık sık parça güncellemesi yapar güncellendi der eskisi tüh kaka oldu der gider fren merkez silindirinizi falan değiştirir bedavaya, emniyet kemer tokası güncellendi der değiştirir bedavaya, Z rotu, çamurluk sinyali, falan filan canları sıkıldıkça oynarlar arabayla. Müşteriye bir zararı yoktur bunların

Uzakdoğu felsefesinde otomobil fabrikadan bir kere çıkar:) öyle elli sefer kurcalanmaz:) ama fabrikadan çıkmadan önce epey bir yoğrulur test edilir pistlerde zorlanır yanlanır kaydırılır toz toprak pislik içinde kullanılır kesiciye sokulup dakikalarca ilerlenir, ona göre sağlamsa sürülür piyasaya o yüzden uzakdoğu modelleri zırt pırt model yenilemez dışını ufaktan makyajlarlar, şasi ve yürüyen hemen hemen aynı şekilde ufak değişikler ile kalır onu da yeni model diye satar müşteriye.

Mesela 1.6 litrelik 125hp motor:) bu motor kaç yıldır piyasada:) Hava kutusu yıldan yıla değişik belki, motorun üstündeki külbütör kapağı da değişik olabilir ama silindir piston subap egzantrik vtec krank vs. aynıdır:)

volkswagen FSI çıkarttı silindir içine bakan enjektörleri var fazla yakıyor ama yaktığı kadar da yürümüyor denildi, TSI motor çıkarttılar yağ eksiltme ve piston patlama problemleri ciddi sıkıntı yaşattı elli sefer değişiklik gördü bu TSI lar şimdilerde eh işte fena değiller ama eskileri kadar güç üretemiyorlar, TDI dediler emisyon skandalları yüzünden bu sefer motorlar değil kendileri patladılar:) Otomatik vites deseniz DSG şanzımanın ne kadar harika bir şanzıman olduğunu kime sorsanız anlatır:) aldığı DSG li otomobilde ikinci kez robotize üniteyi değiştiren iyi niyet garantisi adı altında serviste revizyon işlemine 5000 lira veren var.

Bunlar arabayla uzun yola çıkmadan kafa yorulacak mevzular:) ne yapalım? bagajda 4 litre yağ bidonu mu taşıyalım? çekici telefonları önceden cep telefonuna kaydedilir falan böyle:)

gerçi civic ile passat birisi diğerinden büyük segment ama bu ikisi karşılaştırma yapılacak kadar yakın ebatlarda olunca işte:)

otomobil alırken iki temel kriter olduğunu varsaysak birisi uzun yolda mı? diğeri şehir içinde mi? desek. Eğer cevap sıklıkla uzun yolda kullancağım ise bununda kendi içinde ayrıldığı kriterler vardır doğal olarak olacaktır da, bunlar yakıt sarfiyatı, dayanıklılık, performans, elektronik sürüş yardımları yada konfor olabilir.

günümüzde hız sabitleyici bile önemsiz bir icat olarak kaldı, çünki adaptif hız sabitleyiciler türediler, öndeki yavaşlarsa sizin aracınızda kendiliğinden yavaşlıyor hızlanırsa hızlanıyor, ancak öndeki araç durduğu zaman kendiliğinden yavaşça duran ve öndeki yürüdüğü zaman kendi kendine yürümeye başlayan adaptif hız sabitleyici sistemli otomatik vites bir otomobil var ve bu özelliğin aynı fiyatta ve segmentte başka birçok otomobilde olmadığı söyleniyor, sıkışık bayram trafiğinde otobanda dur kalk yaparken mis gibi bir icat bu, bakalım bu marka ve modeli bilebilecek misiniz? :)

ipucu verelim bu model Türkiye piyasasında sıfır olarak artık satılmıyor, 2016 sonu girdi 2017 sonu satışı bitti.
Hangisiymiş hocam o otomobil? Merak ettim... ☺

Passat’la ilgili de konfor konusunda size tam katılmıyorum. Çünkü bindiğim otomobiller arasında D sınıfındaki en sert otomobil B8 kasa Passat. Buna premium D BMW 3 F30 kasayı da dahil edebilirim... D sınıfının süspansiyon konforu yok B8 Passat’da.
Yol tutuşu ise çok başarılı. ??
FC5’ten açık ara iyi değildir ama sanki az da olsa daha iyi gibi yol tutuşu B8’in.

Bu arada soruyu net anlayamadım ben.
İki araç kapışırsa ne olur mu?
Hangisini seçmeliyim mi?

Kapışmaysa ve Passat benzinliyse uzun yol kapışmasında 1.6 Passat sadece kalkışta görür FC5’i ?

Kapışmaysa ve Passat 1.6 TDI ise FC5 dizel daha çabuk hızlansa da hızlanma farkları çok olmayacağı için uzun yol kapışmasında şoförü iyi olan kazanır diye düşünüyorum.

Sessizlik sorulmamış ama konusu olmuş. Ben de görüşümü belirteyim;
Elbette Passat belirgin şekilde daha sessiz iç mekana sahiptir FC5’e göre. Ancak Passat da fiyatına göre yeterli sessizliğe sahip bir otomobil değil bence... ! VW’nin sessizliği rakibi olan Almanlara göre genelde daha iyi değil. Gözlemlerime göre; İnsignia ilk kasa aynı dönemin Passat’ından sessiz. Mondeo keza öyle. Güney Koreli Kia Sportage’nin o çok satan kasası da Passat’tan sessiz. Hatta... Japon Accord da aynı dönemin Passat’ından sessiz... ☺️??
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Katılım
4 Mar 2017
Mesajlar
105
Tepki puanı
119
Yaş
44
Konum
Sinop
C segment Alman ile C segment Japon bile kıyaslanamıyorken bence adil bir kıyaslama olmamış. Tabiki Passat. Yol tutuş, konfor ve uzun yolda araç içindeki sessizlik konusunda Alman araçlarının üzerine yok.
Bı arkadaşım Passat kullanıcısı Sıcak bir günde hiç durmadan 7 saat yol gittigini ve şanzıman sorunu yaşadığını dile getirmişti
Meğer şanzımanin aşırı ısınması dan kaynaklanan bı sorunmus servisi aramış yarım saat mola verin demişler ve araba normale donmus Yol çok uzun yolda HONDA

Venus V6 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
20 Şub 2019
Mesajlar
1,133
Tepki puanı
1,463
Konum
ankara
Aracınız
Civic FC5 2020
Bı arkadaşım Passat kullanıcısı Sıcak bir günde hiç durmadan 7 saat yol gittigini ve şanzıman sorunu yaşadığını dile getirmişti
Meğer şanzımanin aşırı ısınması dan kaynaklanan bı sorunmus servisi aramış yarım saat mola verin demişler ve araba normale donmus Yol çok uzun yolda HONDA

Venus V6 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.


Bu DSG ' ler nasıl bir şanzıman ki, sıkışık trafikte ısınma uyarısı bile veriyor anlamıyorum ?
 
Katılım
18 Nis 2019
Mesajlar
275
Tepki puanı
356
Konum
Ankara
Aracınız
Civic FD6 2010
Bı arkadaşım Passat kullanıcısı Sıcak bir günde hiç durmadan 7 saat yol gittigini ve şanzıman sorunu yaşadığını dile getirmişti
Meğer şanzımanin aşırı ısınması dan kaynaklanan bı sorunmus servisi aramış yarım saat mola verin demişler ve araba normale donmus Yol çok uzun yolda HONDA

Venus V6 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
250 Bin lira verip aldığın arabada da mekanik aksam yüzünden mola vermek zorunda kalmak koyar insana ya :D
İlk arabamız Reno TX 'di memlekete giderken yarım saatte bi dururduk yaz günü. Hararet ha yaptı ha yapacak diye. Teknoloji gelişmiş ama çözümler gelişmemiş hahha.
 

Volkan Dizge

0
Yönetici
Katılım
25 Ocak 2018
Mesajlar
1,105
Çözümler
1
Tepki puanı
1,520
Konum
İstanbul
Ad Soyad
Volkan Dizge
Yaş
32
Aracınız
Civic FD6 2011
Bu DSG ' ler nasıl bir şanzıman ki, sıkışık trafikte ısınma uyarısı bile veriyor anlamıyorum ?

Dsg nin de değişik versiyonları mevcut.
-6 ileri yağlı
-6 ileri kuru
-7 ileri kuru
Kuru tip şanzımanlarda yağ bulunmadığı için çok sık dur kalklarda ve uzun süreli yolculuklarda ısınma problemleri yaşanıyor. 6 ileri yağlı tip şanzımanda böyle bir sorun yaşayan ben duymadım. Zaten 6 ileri yağlı şnzımanını da 1.6 tdı motora koymuyor 2.0 tdı kullanıyor.Motor farkına göre şanzıman değiştirmeyen(dizel için) bildiğim kadarıyla insignia var. 2.0/163lük te de 1.6/136 lık motorda da aynı şanzıman var.Demek ki sağlamlığına güveniyor değişime gerek duymuyor adamlar.


06 HONDA 2234
 
Katılım
26 Mar 2018
Mesajlar
973
Tepki puanı
2,144
Yaş
39
Konum
Kocaeli / Gebze
Aracınız
Civic FK7 HB 2017
Hangisiymiş hocam o otomobil? Merak ettim... ☺

Passat’la ilgili de konfor konusunda size tam katılmıyorum. Çünkü bindiğim otomobiller arasında D sınıfındaki en sert otomobil B8 kasa Passat. Buna premium D BMW 3 F30 kasayı da dahil edebilirim... D sınıfının süspansiyon konforu yok B8 Passat’da.
Yol tutuşu ise çok başarılı. ??
FC5’ten açık ara iyi değildir ama sanki az da olsa daha iyi gibi yol tutuşu B8’in.

Bu arada soruyu net anlayamadım ben.
İki araç kapışırsa ne olur mu?
Hangisini seçmeliyim mi?

Kapışmaysa ve Passat benzinliyse uzun yol kapışmasında 1.6 Passat sadece kalkışta görür FC5’i ?

Kapışmaysa ve Passat 1.6 TDI ise FC5 dizel daha çabuk hızlansa da hızlanma farkları çok olmayacağı için uzun yol kapışmasında şoförü iyi olan kazanır diye düşünüyorum.

Sessizlik sorulmamış ama konusu olmuş. Ben de görüşümü belirteyim;
Elbette Passat belirgin şekilde daha sessiz iç mekana sahiptir FC5’e göre. Ancak Passat da fiyatına göre yeterli sessizliğe sahip bir otomobil değil bence... ! VW’nin sessizliği rakibi olan Almanlara göre genelde daha iyi değil. Gözlemlerime göre; İnsignia ilk kasa aynı dönemin Passat’ından sessiz. Mondeo keza öyle. Güney Koreli Kia Sportage’nin o çok satan kasası da Passat’tan sessiz. Hatta... Japon Accord da aynı dönemin Passat’ından sessiz... ☺??

i30pd versiyonunda smart paket opsiyonlu olanda adaptif akıllı hız sabitleme var ön ve arka çarpışma önleyici kör nokta vs. sinyal vermeden şerit değiştirilirse yan dikiz aynasında beliren kırmızı uyarı ışığı çok uzun süreli sürüş yaptın biraz dinlen diyen ekranda kahve resmi çıkartan uyarı sistemi vs. Ancak senede 300 tane zor sattı haliyle kaldırdılar:) C segmentine bu kadar fazla sürüş yardımı donanımı olunca hyundai de bu ülkede bir vw kadar sevilmediği için fiyat insanların gözünde çok yüksek kaldı civic FK7 2017 ortalarında 102000 lira iken i30pd 105-110000 liradan başlayıp direksiyon kulakçığı ve smart paket ile 140000 liraları aşıyordu.

neyse:) uzun yola gidecek güzel bir arabaydı. Onu tercih etme imkanım vardı periyodik bakım fiyatları da yarı yarıya gibiydi ama gidip FK7 aldım ben. Bence doğru karar verdim.

Passat ta bazı donanım anormallikleri var, mesela şirket araçları ve filolar için özel hazırlanmış çok ucuza satılan passat ların bazı modellerinde çevirmeli düğmeli manuel tip klima gibi düşük alt donanım seviyesine ait hatta passat ta olmaması gerekecek kadar hiç yakışmayan alt sınıf donanımlar olabiliyor. İkinci el alırken bunlara azami dikkat etmek gerekli.

Motor seçeneği bol olan bir otomobil olduğu için passat ın düzde ne yapacağı belirsizdir, civic RS ara hızlanmada hepsini çok rahat sollar ancak passat larda 200km deki limitör hepsinde yok. Kaldı ki FSI motorlu 200km de takılı kalan passat ı sollayan modifiyesiz stock accent era dizeller var 210km yi 50-55 saniyede görüyor.

Almanlar kişisel temizliğine yaşadığı yerin temizliğine önem veren insanlar o yüzden yıkaması kolay düz kaportaları tasarlayıp ayak aydınlatma gibi icatlar yapıp otomobillerine koyuyorlar paspas temizliği falan kolay oluyor.

ben girintisi çıkıntısı bol içi karanlık arabamla pasaklı ve pis geziyorum:)

Opel insignia nın aslında bütün opellerin tavan paslanma kroniği olmasa güzel otomobil, insignia da öndeki kamera yolda gördüğü tabelaları okuyup sürücü önündeki ekranda kendi simgeleriyle belirtip sürücüye yardımcı oluyor güzel donanımları var ve kullananlar anlatıyorlar tadına doyamamışlar.
 
Katılım
17 Eyl 2018
Mesajlar
41
Tepki puanı
26
Konum
Bursa
Aracınız
Civic FC5 2017
Rs sahibi olan biri olarak, ve şirkette sürekli 1.4 tsi passatlar ile yolculuk eden bir olarak konuşayım.
Hız, yakıt, donanım, tasarım yol tutuşunda civic önde.
Passat daha sessiz.
Konfor, iç mekan hacmi, iç mekan kalitesi bence eşit.
Passat Abd'de satmayan bir otomobil, nedense türkiye'de ucuz diye çok satıyor. Passat'ın en fullünü versinler Rs ile değişmem, Emekli memur arabası bana göre değil.
Ben abartıldığını düşünmüyorum Alman araçların.
Tabiki bu tarz vakalar yaşanıyor, biz de yaşıyoruz. Ama bana bir şoför gösterinki D segment Alman ile C segment Japon arasındaki farkı kapasın. Var mıdır?
Hangi şoförün kullanımına göre Honda'ların yol tutuşları artıp, kabin içi sesi azalıyor?
Karşılaştırılan araçların her ikisi de C segment olsaydı evet kıyaslardık ama bu kıyaslamanın galibi belli.
Hiç kandırmayalım kendimizi, bu forumda bile Passat için Civic verecek bence birçok kişi vardır.
Misal 130 Bin TL sıfır Japon ve sıfır Alman arasında kalsak Türkiye'de hiç şansı yok Japon'un.

Edit: Bu kadar övdüğüme bakmayın ben de Japoncuyum. Ama gerçekler başka.
 
Geri
Üst