Civic FB7 İlk arabam 2013 FB7 eco premıum da bazı problemler var.

Katılım
17 Kas 2019
Mesajlar
10
Tepki puanı
7
Yaş
29
Konum
Muğla
Aracınız
Civic FB7 2013
Öncelikle siz değerleri abilerime selamlar olsun.Kendi üzerime ilk arabamı almış oldum yaşım 25 ve 9 yıldır araç kullanmaktayım acemi değilim ama bazı konularda eksiklerim var araç bakımları gibi.Araç da bazı problemler var sizlerden bu konu hakkında yardım almak istiyorum. Öncelikle aracım 97.000 km de 2013 honda civic eco premıum beyaz renk. 10 bin bakımı gelmek üzere ama forumda gezerken 100bin bakımlarından bahsedilmiş.Sizce bu araçta 10bin bakımı yanında neleride değiştirmeliyim.Yağ tavsiyesi,hava filtresi,polen filtresi,yağ filtresi hangilerini almalıyım.bulunduğum yer muğla sıcak bir iklime sahip ona göre tavsiye verirseniz sevinirim.birde ilk izlenimde aracım arada titreme yapıyor genelde 3.vitesde ve 4.vites de ayağımı gazdan çekince devir düşerken yapıyor bunun nedeni gaz ayarından mı kaynaklanıyor.aracın ön kaputunda taş izlerinden dolayı nokta nokta boya kalkması var benden önceki sahibi en az 100 tane rutuş yapmış ama hala izler var bunlar için ne yapmalıyım ne önerirsiniz.Arka koltukta sigara yanığı var bunun için nasıl bir işlem yaptırabilirim.birde ilk sahibi aracın motor bölümünü temiz kullanmamış.çok pis ve kirli bende hiç sevmem babamın arabasını bile kullanırken herşeyine dikkat eder çok temiz kullanırdım.motor yıkama temizletme hakkında önerileriniz nelerdir.bagaj havuzu paspas önerilerinizide bekliyorum.Aracımın dört dörtlük olmasını istiyorum kısacası.siz bu aracı kullananlardan yardımlarınızı bekliyorum
 

İsmail Beşiroğlu

Super Moderator
Yönetici
Katılım
16 Kas 2018
Mesajlar
2,362
Çözümler
1
Tepki puanı
3,939
Yaş
35
Konum
Ankara/Eryaman
Ad Soyad
İsmail Beşiroğlu
Yaş
35
Aracınız
Civic FB7 2016
Öncelikle aramıza hoş geldin kardeşim. Çoğu sorunun cevabını forumun arama bölümünden bulabilirsin ancak ben de yakında 100bin bakımı yaptım ve sana yazayım bildiklerimi.
Motor yağı olarak 5w30 Eco-nergy , filtre olarak da Mann hava - yağ, Polen filtresi ise filtron alabilirsin. aloparca filtreler için güvenilirdir. N11, hb, gg gibi yerlerden de bakabilirsin.
100bin bakımında serviste şanzıman yağını değiştirtmen gerekiyor en önemlisi bu. Yine serviste subap ayarının gerekip gerekmediğini sorgulatıp yaptırtabilirsin. Buji değişimi için 120bin km öngörülüyor, öncesinde çekişte bir sorun ve motordan ses gelirse bu değişimi öne alabilirsin. V kayışı kontrolü ve değişimi yapılabilir. Boğaz kelebeği temizliği gerekiyor olabilir bunun da kontrolü, lpg ayarı ve filtreleri...
Gazdan ayağını çektiğinde yaptığı silkeleme sebebi subap ayarı da olabilir, lpg ayarı da, şanzıman yağı da, katalizör tıkanıklığı da... Standart olarak bizde 1750rpm civarlarında bir silkeleme mevcut zaten ama?

Boya konusunda kaputun boyatmak en temizi olabilir.
Koltuk kılıfını değiştirmek de yine kökten bir çözümdür.
Bagaj havuzuna internetten bakabilirsiniz. Paspas da keza öyle...
Motor temizliğini ben pek önemsemiyorum ama işin ehli yerlerde yaptırmak faydalı. Kendiniz de bir araştırma yapıp gayet güzel yapabilirsiniz.
 

İsmail Beşiroğlu

Super Moderator
Yönetici
Katılım
16 Kas 2018
Mesajlar
2,362
Çözümler
1
Tepki puanı
3,939
Yaş
35
Konum
Ankara/Eryaman
Ad Soyad
İsmail Beşiroğlu
Yaş
35
Aracınız
Civic FB7 2016
Geri
Üst