Plaka tanıma sistemi ve radar kameraları hakkında bilgi

Askerligimi jandarma olarak yaptim, pts sisteminden sorumluydum.

Bu sistem isterse hiz da okuyabiliyor ama bizim donemimizde ve bolgemizde (kirikkale) hiz okuma kaale alinmiyordu. Yani okuyordu ama ceza ya tabii tutulmuyordu.

SM-G950F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Bu Bolu tünelinden olsun, İzmir'e giderken geçtiğim tünellerden olsun şimdiye kadar hiç yavaş geçene rastlamadım. Otobüsler, ticari araçlar falan bile seni solluyor eğer o istenilen hız limitine bakarsanız. Yani oralarda ben radar olduğunu düşünmüyorum. varsa da ceza yazılmıyor. Yazılsa orayı sürekli kullanan araçlar yavaş geçerdi.

Otobanda'da diyelim ki çok bastınız bir benzinliğe uğrarsanız çok bastım ceza yerim korkusundan kurtulursunuz. Şimdiye kadar farklı araçlarla 400bin km civarında yol yaptım, Türkiye'de yediğim tek ceza yanlış yere park etmekten 2 kere.
 
@İsmail Beşiroğlu Bence ceza geleceği varsa geliyor kaçamıyorsun :) bana geçen yıl 2 tane ceza geldi ancak kullanan ben değilim, ailedekiler radar cezalarını yiyor, benim adıma geliyor :D
 
otobanlarda yüksek süratle gitmeyi fazla dikkate almayın hızlı giden başka birilerinin koridoruna girip 40-45 metre arkasından devam edin radar olan yerde herkes yavaşlar başkalarını izleyin otobanda diğer herkes şüpheli şekilde yavaş giderken siz soldan tam gaz 150-160 gitmeyin yüksek risk radara yakalanırsınız, özellikle şehir içinde dikkat edin hız sınırı daha düşük olduğunda gelen ceza fazla oluyor, otobanlarda da tünel girişlerine dikkat edin içerisi karanlık güneş almıyor tünel içinde asfalt soğuk dışarda sıcak yol tutuşu tünel girişlerinde geçici olarak azalır tünele maksimum 80km hızla girmek iyidir . otobanda polis helikopterine dikkat akşam haberlerinde meşhur olursunuz. daha da fazla kafa yormaya lüzum yok

arabayı alırken 50000 lira vergi ver, her sene 700-800 lira vergi ver, benzine bir dünya vergi ver, üzerinde sürdüğün otobana geçtiğin köprüye para ver, sigortası muayenesi hep devlete para, sonra hızlı gideme!!!! bütün aldıkları paralara rağmen sana hızlı gidecek yer yapmasınlar, asfaltlar yamalı eşek gibi olsun.
 
@İsmail Beşiroğlu Bence ceza geleceği varsa geliyor kaçamıyorsun :) bana geçen yıl 2 tane ceza geldi ancak kullanan ben değilim, ailedekiler radar cezalarını yiyor, benim adıma geliyor :D
Tabi geleceği varsa geliyor yoksa eds yazan yerden kırmızıda geçtim bekledim gelmedi hala 2 ay oldu.
 
Farklı şehirlerde, merkezlerden geçerken o il plakalı araçlar ile hız sınırımı ayarlıyorum, nede olsa onlar biliyor diye. Unutmadan ankara nata vega-metromarket arasındaki yol 50km/h bu ara birkaç tanıdığa 1000 er TL gelmiş, aman dikkat.
 
yanlış yönlendirmek istemem siz de araştırın isterseniz. onlara pts diyorlar. aracın plakasını çeker yakalamalı olup olmadığına (sigortasının olmayışı, ikiz plaka, hacizli, çalıntı ya da suç için kullanılan araçlar vs.) bakar. bu jandarmalarınkinde geçerlidir. araçta problem olursa da ptsyi okuyan jandarma karakola haber veriyor ve araba çevriliyor. radar görevi görmez diye biliyorum. (şehre giriş çıkışlarda bulunur. örn: ankara-temelli)

SM-J730F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Aynen katılıyorum doğru Bilgi


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Pts lere de radar ozelligi eklenecegi soylenmisti bir iki ay once. Dikkatli olmakta fayda var


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 
Çok daha gelişmişi. Polis arkadaşım şöyle anlattı bana; bir plaka yarım saat önce misal İstanbul'da, yarım saat sonra da Giresun'da bulunamaz. Böyle bir durumda Pts onu algılar ve o plaka için hemen yakalama çıkar. Yine aynı şekilde yakalama bulunan bir araç ptsden geçerse kolluk kuvvetlerine hemen ikaz gider, arabanın peşine düşerler. İzlemede olan bir aracı ptsden geçtiği sürece konumu, hareket yönü vb ile takibi çok kolaydır.

Şu an Pts neredeyse tüm ilçe giriş çıkışlarında var. En ayar olduğum iş ise soldan kaptırıp giden bir aracın Pts görünce radar sanıp frene abanmasi. Şu an radar degiller ama esas mesele iki üstteki arkadaşın yorumu; ptsye istenirse radar özelliği eklenebilir. İşte o zaman fena öperler bizi.
 
Geri
Üst