Benzin-lpg problemi

ozkan1

0
Katılım
26 Tem 2014
Mesajlar
59
Tepki puanı
0
Yaş
2023
Öncelikle herkese merhabalar.Aracım 2014 model 4500 km de civic 1.6 elegance'dir.sorunum ise aracta benzin ve lpg olmasına rağmen arac lpg de iken benzinide harcamaktadır.benzin ibresi düşmektedir.bunu servise goturup gosterdigimde ilk lpg ayari yaptilar bilgisayara baglayip.daha sonra ayni ariza icin tekrar gittim.benzin deposunda 6 diş benzin vardı ama gösterge 0 gösteriyordu inanmadılar ve doreksiyonun altindaki bolmeyi acip sigara paketi buyuklugunde bi kutuyu(benzinden tupe gecisi saglayan bi parcaymis) degistiler.aracin kontagini actilar calistirdilar 6 diş yeniden gostergede cikti.parca arizalanmis dediler ucret almadan yolladilar.velhasılkelam lafı uzatmayayım bugün malatya adıyaman git gel 450 km yaptım ibre 4 diş iken yine aynı problemi yaşadım sizce ne yapmalıyım.nasıl bi yol izlemem gerek.bide 100 tl 450 km yol deger nasil 4500 km bi arac icin.simdiden yardimlariniz icin teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

  • uploadfromtaptalk1422304137860.jpg
    uploadfromtaptalk1422304137860.jpg
    90.1 KB · Görüntüleme: 5

Trust

0
Katılım
21 Ocak 2014
Mesajlar
3,646
Tepki puanı
30
Konum
İstanbul
Aracınız
Uzun km yaptığınızdan benzin ibrenizin düşmesi normal.
Önemli olan tekrar komple kapatıp açtığınızda güncellemesi gerekir.güncelleme yapmadı ise bu bir sorun.
 
Katılım
14 Ara 2014
Mesajlar
162
Tepki puanı
2
Konum
Manisa
aynı sorun genel olarak her araçta var diye biliyorum lpg de iken benzin gidiyormuş gibi gösteriyor ve en sonda 0 lanıyor buda bizi biraz yolda kalma korkusu yaratıyor ama korkulacak bişey yok :) serviste yine değiştirseniz yine aynı şeyi yapacaktır boş yere kurcalatmayın alışın bence :)
 

Trust

0
Katılım
21 Ocak 2014
Mesajlar
3,646
Tepki puanı
30
Konum
İstanbul
Aracınız
Kısa bi hatırlatma.
Bu honda nin sucu değil bütün benzin ibresi dijital araçlarda bu sorun var.bu durumun böyle olma sebebi şamandıra sisteminin farklı olduğundan bu sorun yaşanıyor.
Bir zamanlarda lpg yi doldurduğunuzda lpg tablosu hemen doğru veriyi göstermiyor şikayetleri var idi.
Bunun sebebi ise BRC için konuşuyorum bizim fabrikasyon sistemde 4 dakikada bir güncellemesi kaynaklı.bununda asıl sebebi yokuş yada yol düzeni devamlı bozulduğundan sürücünün kafası karışmaması için bu sizin elinizde isterseniz anlikda yapabilirsiniz.
 
Katılım
10 Ağu 2014
Mesajlar
230
Tepki puanı
1
Yaş
42
Konum
İstanbul
Bende son 2 haftadır aynı hatayı alıyorum. Acaba benzin mi bitiyo diye 50 tl lik benzin almıştım. Ama gene aynı hatayı yapıyo. Arada bi düzeliyo yarım depo benzin gösteriyo. Öyle işte değişik. Honda.. Seviyosannn katlancannn japon amcalara ;)


VA 9827
 
Katılım
28 Eyl 2014
Mesajlar
67
Tepki puanı
0
Konum
Ankara - Batıkent
Arkadaşlar bu bir sorun değil, bilmiyorum daha önce LPG'li araç kullandınız mı ama; yol bilgisayarı olan her araçta yakıt göstergesi seviye bilgisini akaryakıt ikmali yapıldığında bir kere alır ve sabitler. Litre bazındaki bu veriyi sizin ortalama tüketiminize oranlayarak yakıt göstergesini menzil değeriyle birlikte düşürür. Ancak aracınızda yarım depo veya buna yakın miktarda yakıt varsa kimi araçlarda hareket halinde, kimi araçlarda kontak kapat açla, kimi araçlarda ise eğimli bir yere park ettiğinizde yakıt göstergesi düzelir, olması gereken yere gelir.
Bu güne kadar onlarca araç değiştirdim, Astra, Focus, 307, C4, FD6 ve FB7 kasa Civic ve daha niceleri, hepsinde sistem aynı şekilde işler. Siz deponuzu yarım doluluk civarında tutun gerisini dert etmeyin. Tekrar söylemek gerekirse bu bir problem değil.
 
Katılım
5 Mar 2014
Mesajlar
525
Tepki puanı
3
Yaş
43
Aracın hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin. Merak etme zamanla alışacaksın :) bende ilk başlarda ha bire benzin aldım ufak ufak :) sonra depo full olunca anladımki bişey yok. Sonra bi aparat taktılar. kontak kapatıp açınca gerçek benzin değeri geri geliyor. Senin arabada takılı olmalı? uzun yolda ise durmadan gittiğin için düşer dert etme. hatta bi çok kişiye yolladım sana da istersen yollarım 28bin km yakıt değerlerini, tek tek yazılı :)
 
Son düzenleme:
Katılım
27 Ocak 2015
Mesajlar
390
Tepki puanı
0
Aracınız hayırlı olsun, emülatör denen ücetsiz ama kakalayabildiklerine ücret ile taktıkları parça sanıyorum sizde zaten takılıdır aldığınızda. 2014 modellere satmadan önce bu parçayı monte ediyorlar diye biliyorum. Sonucu çok değiştiriyor mu yukarıda beyler yazmışlar topla çıkar bence hayır :) Ayrıca bu bir prestij kaybı bal gibide sorun her markada olsa bile Hondada olmasını çok yadırgadım. bir arkadaşımızda kazulet ford ile kıyaslamış ayıp etmiş :)))
 

ozkan1

0
Katılım
26 Tem 2014
Mesajlar
59
Tepki puanı
0
Yaş
2023
Dün servisle yüzyüze görüştüm.problem devam ediyor diye.şubat 10 da toplantı olacağını ve bu konuda şikayetin çok olduğundan dolayı bu konuyu konuşup çözüm arıyacakarını gerekirse bi yazılım ile düzeltirebilirliğini araştıracaklarını söyledi.inş.bi çözüm bulurlar.
 
Geri
Üst