Honda Cıvıc(2015) VS Vw Jetta(2015)

Katılım
19 Kas 2015
Mesajlar
904
Tepki puanı
76
Aracınız
Honda Cıvıc(2015) VS Vw Jetta(2015) -TEST

Honda Cıvıc(2015) VS Vw Jetta(2015) -TEST

18 şubatta gelecek olan testimiz 2 gun bir aksama ile gelmiştir bundan dolayı kusurumuza bakmayın..

Honda Cıvıc Fabrika Teknik Özellikler

1.6cc 125hp İ-VTEC 152nm/4500d
Ağırlık:1208 kg
Bagaj hacmi:440lt
Maks. Surat:200 km
0-100 Hızlanma:9.7 sn

Vw Jetta Fabrika Teknik Özelikkler

1.2cc 105hp TSİ 175nm/1400-4000
Ağırlık:1325 kg
Bagaj Hacmi:510lt
Maks surat:192 km
0-100 Hızlanma:10.8 sn


Kağıt üzerinde ki değerleri verdik simdi pratik testlerimize gecelim :)

TASARIM

Vw Jetta klasik bir sedan tasarımına sahipken ince sportif çizgileri ve klasik Sedan hatları ile hem sportif hemde prestijli durmayı başarıyor.Honda Cıvıc icin klasik sedan tasarımı var diyemeyiz,Cıvıc ince çizgileri,sportif ön panjuru ile yakışıklı ve aseleti ruhunda tutmayı başarıyor.Civic yere daha yakın bir arac,Jetta ise cok az değerde daha geniş.Tasarım olarak her iki araçta kendi sınıfında en başarılı modeller.Jetta makyaj ile birlikte cok daha hos duruyor.

Tasarım Genel Puanlarımız;
*PUANLARIMIZ SINIFLARINA GÖRE DEGERLENDİRİLİYOR
JETTA:10/9
CİVİC:10/9

15b942cb21c4eaba9b443a51098133dc.jpg



23a337c845dc0e51fd911ddad94ce47e.jpg


İÇ MEKAN

Honda Cıvıc modelinin en başarısız olduğu konu diyebiliriz.Jetta iç mekan konusunda cok daha başarılı.Jetta'da konsol yumuşak ve kaliteli bir malzemeden oluştuğu icin görünüş olarakta daha premium hissettiriyor.Her iki araçtada ergonomi sorunu bulunmuyor.Civigin koltukları sürücüyü daha güvende hissettiriyor cunku virajlarda daha güvenli sarabiliyor koltuklar sizi.Gösterge paneli olarak Jetta klasik bir vw tasarımına sahip.Honda futuristik ve eğlenceli bir gösterge paneline sahip.Civic gösterge paneli aksam yolculuklarında hayli hos durabiliyor:) Arka koltuk diz mesafesi olarak Jetta bir parmak daha geniş.Lakin is sürücü konforuna gelince Cıvıc kendi segmentini bile asabiliyor.Jetta uzun soluklu yolculuklar da sürücüsünü ve ön yolcu koltuğunda kı kisiyi bunaltabiliyor.Bagaj hacmi olarak Jetta daha buyuk bir hacime sahip.Yani genel olarak size daha kaliteli bir yasam alanı sunarken Cıvıc daha ferah ve sportif bir yasam alanı sunuyor.Yol sesi olarak Jetta kesinlikle daha başarılı.Honda ile 90kmden sonra yol sesini ve rüzgar sesini hissedilir derecede duyarken.Aynı ses oranını Jetta'da 120'kmden sonra almaya başladık.

İç Mekan Genel Puanlarımız;
Cıvıc 10/8
Jetta 10/9

5d59116d63fee68fdb011f1f09f2dce1.jpg


89f1bfee90acd5d05b16f1f8850b1202.jpg



Motor Ve Performans

Belki de iki arac içinde en cok merak edilen konu bu..

Cıvıc kaputunun altında 1.6 atmosferik 125 bg güç üreten motor barındırıyor.Jetta 1.2 Turbo beslemeli 105 bg güç üreten motor barındırıyor.

Ara Hızlanma;
Ara hızlanmalarda tork değerinin yüksekliği ve dusuk devirde üretilmesiyle Jetta daha başarılı ve daha atik.
Honda atmosferik motora gore hic fena degil sollamalarda kesinlikle sizi üzmüyor.Manuel icin geçerli lakin otomatik olanınıda uzun sure kullandık onda da F1 kulakçıklar imdadınıza yetişiyordu.

Şehir ici sürüş;
Şehir içinde bol bol ara hızlanmaya ihtiyaç duydugumuz icin turbo beslemeli motoru tavsiye ediyoruz.

Maksimum Hız Denemesi;
Honda Cıvıc-Lassa Snowmays
Vw Jetta-Lassa Snowmays

Honda Cıvıc devrini bulunca nefesi hayli gec kesiliyor.Jetta her devirde canlı lakin nefesi civige gore hızlı kesiliyor.

Honda Cıvıc Son Hız:209km/h
Vw Jetta Son Hız:198km/h

*Otobanda veyahut müsait yollarda Honda galip geliyor.

0-100 Hızlanma;

Honda Cıvıc:9.4 saniye
Vw Jetta:10.6 saniye

*4000 bin devirden sonra ayrı bir karaktere bürünen Honda 0-100 hızlanmasında rakibine nazaran galip geliyor.

0-140 Hızlanma;

Honda Cıvıc:16.1 Saniye
Vw Jetta:15.9 Saniye

Jetta galip.

140-190 Hızlanma;

Honda Cıvıc:6.7 saniye
Vw Jetta:7.0 saniye

Honda galip
***Her viteste oranları yakalayamazsanız daha uzun sureler çıkabiliyor.

200 Metre'de Honda bitiş çizgisini 1.2 Sn ile galip tamamlıyor.
6 Km'de Honda bitiş cizgisini 1.7 saniye ile galip tamamlıyor.

Motor olarak her ici araçta yetersiz kalmıyor kendi segmentlerinde başarılılar.Lakin bu testimizde motor olarak Honda Cıvıc daha başarılı çıkıyor.Aklımıza su soru geliyor ya bu motorda turbo besleme olsaydı ? :)


Jetta şehir içinde 7.2 lt tüketirken Honda 8.7 lt tüketiyor.
Jetta şehir dışı yolculuklarda 100km sabit hız 5.1 lt tüketirken Honda 6.5 lt tüketiyor.

*Honda devir çevirmeyi severken.Jetta 4000 devirden sonra vites istiyor.

Performans testlerimiz Honda'da VSA Vw'de ESP kapalı iken yapılmıştır.

Motor Genel Puanlarımız;
Cıvıc:10/9
Jetta:10/8
*Segmentlerine göre puanladigimizi unutmayalım.

Konfor&Yol Tutuş&Sürüs Zevki

Uzun yolculuklara çıktığınızda aracınızdan konfor istersiniz.Yol tutuş istersiniz.Surus zevki istersiniz ki direksiyonu hissedelim :)

Konfor;

Honda Cıvıc bu üçgende konfor anlamında jettadan 1 gömlek daha üstün.Jetta ile şehir ici sürüşler daha rahat iken Cıvıc uzun yolda kendini gösteriyor.Civic ve Jetta'da orta sertlikte süspansiyonlara yer verilmiş olduğu icin kasislerde kabine cok fazla sarsıntı hissettirmiyor.Oldukca geniş ön cam daha ferah hissetiriyor.

Cıvıc:10/9
Jetta:10/8

Yol Tutuş;

Yol tutuş bakımından her iki araçta segmentinin başarılı araçları.Sert virajlarda her iki araçta limitlerini zorlarsanız önden kayma yapabiliyor.Vw'de ESP Honda'da VSA oldukça güzel çalışıyor ve kritik durumlarda hayat kurtarabiliyor.Direksiyon hissiyatı olarak Jetta daha keskin anı manevralar daha başarılı.Virajda kayma durumunda her iki araçta bir Ford focus kadar olamasada başarılı.Yaptığımız viraj testlerinde,duba testlerinde Civigin rakibi Jetta bir gömlek daha üstün.Lakin yanlis anlaşılmalara sebebiyet vermeyelim mesela incek virajında Jetta 168 km hızda kayma yaparken Cıvıc ise 161 km hızda kayma yaptı.Umarım anlatabilmişizdir :)

Cıvıc:10/8
Jetta:10/8

Sürüş zevki;

Surus zevki konusunda sonuc belli aslında :)

Honda oldu bitti Surus zevki ve motor performansları ile konuşulmuştur.Alman araçları Japon araçlarına göre daha yüzeysel ve rafine hissettiren araclar yaptıgı icin Honda'yı bu konuda başarılı buluyoruz.Haliyle Cıvıc bu konuda rakibi jettadan daha başarılı olabiliyor.Yani yolda giderken direksiyonu tuttuğunuzda kı hissiyatı suan kelimeler ile anlatmak zor :) Her insanın sürüşten aldigi zevk ayrıdır bundan dolayı bizim görüşlerimiz Honda'dan yana belki siz test ettiğinizde Jetta size daha başarılı gelecektir.Bu konu hakkinda net konuşmak istemiyoruz.Civic forumunda olsakta objektiflikten ödün vermek istemiyoruz.

CİVİC:10/8
JETTA:10/7



TOPLAM GENEL PUANLAR;
Honda Cıvıc:51
Vw Jetta:49


Halka sorduk...

Gürkan Sayar(27)-Toyota Auris kullanıcısı
Öncelikle civicTR.com üyelerine burada selamlar.Kendi arabamı alırken cok araştırmıştım sizin forumada denk gelmiştim :) Hocam ben bir araca para veriyorsam sorunsuzluk isterim güven isterim.Simdi Honda ve Toyota bu konuda kendini ispatlamış marka.Ben bi araca 70 bin lira vericem o araç 6 ayda bir turbo patlatacak,şanzıman arıza vericek daha bir ton sıkıntı aman eksik kalsın alırım japonumu binerim rahat rahat.Tesekkurler :)

Aycan Kara(24)-Seat Leon Kullanıcısı
Ben kendin Vw grubundan bir arac kullanıyorum ama nedense vw'ye kanım ısınmıyor.O klasik iç tasarımından basit dış tasarımından bıkmadık mı ? Ben sportiflikten yana olduğum icin kesinlikle bu iki arac arasında Cıvıc derdim.Ama leon mu Cıvıc mı diye sorarsanız leon derdim tabiki.(espirili bir dille).Tesekkurler :)

Serdar Erdogan(35)-Hyundai İ30 kullanıcısı
Bineceksen almana bineceksin diyorum hocam ben :) Kendi fikrim bu sekilde bende Doğu arabası kullanıyorum lakin golf almayı düşünüyorum adamlar bu isi yapıyor gercekten :) Ama sorunsuzluk anlamında Honda'yı tek geçerim.Tesekkurler :)


*Görüşleriniz bizim icin önemli yazmaya yorum yapmaya üşenmeyin lütfen :)

*Test isteklerinizi ya buradan yada mesaj yoluyla bana iletebilirsiniz.

*CivicTR.com editörlerine ve sevgili üyelerine tesekkurler :)


Devamı gelecektir


Sevgiler


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Katılım
20 Mar 2015
Mesajlar
694
Tepki puanı
242
Konum
samsun
Aracınız
Muhtesem bir çalışma olmus hocam tesekkur ederim valla emeğinize sağlık...tam bir alman japon kıyaslaması olmus..sadece tasarım puanınıza katılamayacağım bizim araçlar acık ara daha Hos jettalardan :)) yakıt problemimizzi Lpg ile hallettik aslında. Bizi uzen sadece yalıtım ve iç mekan kalitesi. Bunlaıda halledersek kim binecek jettaya merak ediyorum. :)
 

NoFeaR

0
Katılım
20 Ocak 2014
Mesajlar
16,037
Çözümler
4
Tepki puanı
3,491
Konum
İzmir
Ad Soyad
Turgut
Yaş
39
Aracınız
Civic FC5 2016
[MENTION=2423]erdoganbatu[/MENTION] Elinize sağlık :eek:k:
 
Katılım
19 Kas 2015
Mesajlar
904
Tepki puanı
76
Aracınız
Muhtesem bir çalışma olmus hocam tesekkur ederim valla emeğinize sağlık...tam bir alman japon kıyaslaması olmus..sadece tasarım puanınıza katılamayacağım bizim araçlar acık ara daha Hos jettalardan :)) yakıt problemimizzi Lpg ile hallettik aslında. Bizi uzen sadece yalıtım ve iç mekan kalitesi. Bunlaıda halledersek kim binecek jettaya merak ediyorum. :)

Yorumunuz icin Tesekkurler hocam :) Tasarım konusunda kesinlikle size katılıyorum fakat zevkler ve renkler tartışılmaz derler ya bundan dolayı eşit sayalım dedim :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Katılım
23 Kas 2015
Mesajlar
343
Tepki puanı
0
Erdogan hocam yine harika bir çalışma olmus emeginize saglik. Bu calismalari sadece burda degilde bir cok oto formunda kullanmak lazim :)
Ben arac boya kalitesine dikkat cekmek istiyorum. Bundan once wosvagen ailesinden skodaya bindim ve boyası daha kaliteli geldi bana. Civicte bi tas gelmis plaka yanina hemen açılmis atmis boya :(

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Katılım
9 Haz 2014
Mesajlar
626
Tepki puanı
9
Yaş
41
Konum
İzmir
140-190 hizlanma olcumlerinde hata olabilir mi? 6-7 sn de iki aracinda o hizlanmayi yapmalari imkansiz bence.
Testinizde katilmadigim nokta Konfor konusunda jetta 1 adim onde bizim araclara gore ama ic ferahlikta civic daha onde.

Test icin tesekkurler. Ben hala bu sonuclara gore jettanin performansta daha iyi oldugunu dusunuyorum. :driver:
 
Katılım
9 Haz 2014
Mesajlar
626
Tepki puanı
9
Yaş
41
Konum
İzmir
Son hizda ve 6km testinizdede soyle bir durum var onuda goz onunde bulundurmak gerek. Jetta 199 da limitore takilirken civic 214 de limitore takiliyor.
 
Katılım
19 Kas 2015
Mesajlar
904
Tepki puanı
76
Aracınız
Erdogan hocam yine harika bir çalışma olmus emeginize saglik. Bu calismalari sadece burda degilde bir cok oto formunda kullanmak lazim :)
Ben arac boya kalitesine dikkat cekmek istiyorum. Bundan once wosvagen ailesinden skodaya bindim ve boyası daha kaliteli geldi bana. Civicte bi tas gelmis plaka yanina hemen açılmis atmis boya :(

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sagolun hocam


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Geri
Üst