Yakit sorunsali ve yağ numarasi

NoFeaR

0
Katılım
20 Ocak 2014
Mesajlar
16,037
Çözümler
4
Tepki puanı
3,491
Konum
İzmir
Ad Soyad
Turgut
Yaş
39
Aracınız
Civic FC5 2016
Motul = Motorsiklet :D
 
Katılım
12 Nis 2016
Mesajlar
58
Tepki puanı
0
Aracınız
[MENTION=3234]UK61[/MENTION] 4 lt ne kadara mal oldu yağın.N11 de 95 lira gibi bi fiyata satıyolar. Orjinal olmama gibi bi durum söz konusu olabilirmi ki?
 

UK61

0
Yönetici
Katılım
22 Mar 2016
Mesajlar
2,364
Tepki puanı
1,277
Konum
Bursa-Trabzon
Ad Soyad
Uğur
Yaş
35
Aracınız
Civic FK7 HB 2017
[MENTION=3399]ouzhanss[/MENTION] , piyasası o şekilde zaten 100 civarıydı benimki de. Tarihi yeni olsun sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
 

erss

0
Katılım
22 Şub 2016
Mesajlar
39
Tepki puanı
7
Konum
İzmir
Aracınız
Arkadaşlar fazla tekniğe girmeden şöyle bir kaç cümle ile olayı anlatayayım :

örneğin SAE 10W40 yada sadece piyasada duyduğunuz şekliyle 10W40 kışın 40 numara yazın ise 10 numara yağ özelliği gösteren yağ demektir.

Kış aylarında hava soğuk olduğundan yağın viskozitesi (Akışkanlarda moleküller arası çekim kuvvetleri(kohezyon) sebebiyle oluşan iç sürtünme yada akmaya karşı gösterilen direnç.) kendiliğinden yükselir. Tam aksine ise yaz aylarında sıcaktan dolayı normalde olduğundan daha ince bir hal alır. Bu durumda hem yazın hemde kışın aynı numara yağı kullanmak motora zarar verir. Şimdi nasıl zarar verir diyorsunuz ? Şöyle bir kaç cümle ile açıklamaya çalışayayım ;

Yağ özellikle ana yataklarda yatak ile krank mili arasında yağ filmi oluşturarak metalin metale temasını engeller. Aksi taktirde kuru sürtünme başlar ve motor kısa sürede yatak sarar. Olması gerekenden daha ince bir yağ kullanırsanız eğer yağ filmi kolayca yırtılır ve bu dediğim durum ortaya çıkar.

FB6 ile FB7 ye tavsiye edilen yağların farklı olması da bundan dolayıdır. Krank mili (kam) + pistonlar + kol yatakları + hidrolik itici + çubuklar vs... (kısaca motor bloğundaki bütün elemanlar) gibi elemanların sürtünme (aradaki boşluklar) ölçüleri ve katsayıları farklı oldugu için yağlarda doğal olarak farklıdır.

AR-GE çalışmaları ve yapılan yatırımlar sonucunda motor yağları genellikle ( Zaman vermeyeyim ama eskiden her yaz ve kış geldiğinde yağ değişimi yapılırdı - mevsime göre düşünün. ) hem yaz aylarına hemde kış aylarına uyum sağlayacak şekilde yapıldı bunu da düz mantık 10000 km diye sınırladılar. Aslında sınırlayan bizleriz de işte firmalar diyelim. Çalışmalar sonucun da ortaya çıkan yağ kışın incelirken yazın kalınlaşır ki ortam sıcaklığından dolayı özelliğini kaybetmiyor, bu yuzden biz 4 mevsim aynı yağı kullanıyoruz.

Son olarak aslında 10000 bakımı diye bir mevzu yok tamamen servislerin uydurdugu bi durumdur.. Az mantık çercevesinde zaten bunun komik bi durum oldugunu anlarsınız , eskiden kilometre olaraka bir araca 12 0000 km yol gider 1 yılda denilirdi. şimdi düşünün yılda 15 000 yaptıgınızı... koydugunuz yağ , özellikli yağ , o süre içinde özelliğini kaybetmeyecek mi? 2 ay arabaya bınmediğinizi düşünün ya da 4 ay toplamda... Koydugunuz yağ özelliğinden yuzde 50 kaybedecek en iyi ihtimalle...

Ben kendi adıma yazayım , ya 4 ay da bir yağımı değiştiririm , ya da 5000 de bir...( ben böyle alıştım ilk araba kullanmaya başladığımdan beri) Önce hangisi denk gelirse artık , ay da 1000 km yapan biri olarak diyorum bunu.(Yağ maliyetinden korkmam yani arabanın canıdır yağ) Unutmayın Japon motorlarında ki en önemli iki etken yağ ve su dur... Son olarak

1) yarı sentetik yağlar pek kalmadı ama gene de dikkat edin yarı sentetik yağlara , koydurduğunuz yer size kitlemesin yarı sentetik yağı.

2) sık sık yağ değişmenin diğer bir avantajı da , motor normalde çalıştıkça çapak( demir - toz tanesi) üretir.(fabrikada alın size sıfır motor biz yaptık temizledik demezler haliyle - banttan inip araca montaj edilirken bile az da olsa çapak vardır ) Normalde yağ değişiminde , yağ ile dışarı çıkar biriken çapak... (çok dikkatli bakarsanız bazen görürsünüz - çoğu zaman görünmezler ama) Ne kadar sık değişim yapılırsa motor da çapaklar temizlenmiş olur.

Açıklamalarınız her ne kadar bilimsel gibi gözükse de usta ağzının meraklı bir araba kullancısı tarafından yorumlanmasından ibaret bana göre. Eğer ki mühendis falan iseniz yakışmamış.

1) motor kodları aynımı fd6 ile fb7 nin . (fb6 değil fd6 kasa kodu. motor kodu r16) aynı demek ki yağ boşluklarıda aynı. aynı motor yağı kullanılır pek ala.

2) 4 ayda bir yağ değiştirmek.
all motor modifiyeli civic typer kullanmıyor iseniz ve sürekli devir dönüp gazlamıyor iseniz. 4 ayda 5000 km de yağ değiştirmek gereksizdir.
tam sentetik yağlar ın ömürleri 15000 20000 km dir. yada 12-16 ay arası . ,

çapak olayına gelince fabrikada üretilmiş araç ile motor yapılmış aracı karıştırmamak lazım. motor toplarsınız 500 km sonra yağ değişir 3000 km sonra bir daha değişirsiniz yada farklı versiyonları mevcuttur. neyse.
 

Çetin

0
Katılım
7 Eki 2016
Mesajlar
270
Tepki puanı
3
Aracınız
Motul ü hep motorsiklette kullanıldığını görmüştüm hiç otomobilde denk gelmedim kullanan varsa bende merak ettim

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben son yağ degisimimde kayserideki 3 tan hondanın tavsiyesi üzerine motul koydurdum ,araştırdım motorsiklet yarışlarındaki motorlara konan yüksek devir çeviren motorsikletlere yağ ureten bi firmaymış zaten hondalarda yüksek devir çevirdigi için mantıklıma geldi yoksa eneosta vardı 25 lira ucuzdu 4 litrede

SM-E500H cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 

Çetin

0
Katılım
7 Eki 2016
Mesajlar
270
Tepki puanı
3
Aracınız
Ayrıca youtube da soguk hava testlerindede hep önde geldigini gördüm,markalara fazla takılmanın alemi yok bence kaliteli birsürü marka mevcut ama 5 30 olsun kâfi yoksa yetkili servisin bile shell 10 40 ı ve toplamda 3 ayrı numara yağ koydugu elimde faturalarıyla mevcut

SM-E500H cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
1 Mar 2016
Mesajlar
438
Tepki puanı
3
Aracınız
Açıklamalarınız her ne kadar bilimsel gibi gözükse de usta ağzının meraklı bir araba kullancısı tarafından yorumlanmasından ibaret bana göre. Eğer ki mühendis falan iseniz yakışmamış.

usta ağzının meraklı araba kullanıcısından daha çok ayağımın gaz pedalına değdiği dönemden bu güne kadar olan birikim + deneyim desek daha dogru olur... mühendis bunları yazabilir mi? 4 sene uni oku kitap üstüne pratik yok bişi yok sonra kalk çalış deneyim kazan. kusura bakma da şu yazılanları muhendis ne yazik ki yazamaz , mühendisden bekliyorsan bekleme yani... Şunu da unutma bugun ulkemizde temeli olmayan , masa başında çalışan ve imza yetkisi kullanan , işi teoride bilip pratikte bilmeyen o kadar çok muhendisimiz var ki :) Ciddi anlamda işinde exper olan muhendisler de yuzde 10 luk paydadır... Uzaga gitmene gerek yok , git bakalım honda servisine 50 kişide kaç kişisi muhendis ? :) eğer servis için ana fabrikaya gidebiliyorsan ona bişi diyemem , yani adamlara da bakış açın bana yazdıgın gibiyse usta ağzının merakli bir araba kullanıcı kısmıyla alakalı olarak diyorum. yazılan bilgilerin içerik seviyelerini tartışmanın mantıgı yok bana göre de ( yok muhendis değilsen olmamış gibi... ) Ve şuna inan yaşadığın bir çok deneyim , muhendislerden daha fazla bilgi sahibi olmana yarıyor. ;)
 
Son düzenleme:

Çetin

0
Katılım
7 Eki 2016
Mesajlar
270
Tepki puanı
3
Aracınız
Fabrikaya mühendis geldi extruder sarmalını büyütmek için 65 cm eninde 35 mikron kalınlıgında bi levhayı top gibi sarıyoruz yani inanın yılların mühendisi ve kayseride organizede baya yer edinmiş bi firma ve bi sarmalı büyütmek için 15 kw motor lazım gibi hesaplarla bize anlattı ,bizim mantıgımız almadı 3000 euro istedi bide bizde pratiklerimize dayanarak yaptıgımız 1.5 kw lik bi sarma sistemiyle işi hallettik üstelik türkiyede sarılmış en büyük thermoform için sarılmış sarmalı yaptık bunun üzerine lmühendizliğin önemli oldugunu ama debeyim ve uygulama nında nekadar işler yaptıgını açıkca ögrenmiş olduk

SM-E500H cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 

UK61

0
Yönetici
Katılım
22 Mar 2016
Mesajlar
2,364
Tepki puanı
1,277
Konum
Bursa-Trabzon
Ad Soyad
Uğur
Yaş
35
Aracınız
Civic FK7 HB 2017
Konu nereye gidiyor :D:D
 
Geri
Üst