0-100 13.0 saniye çıkıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan skandal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınız
Merhaba arkadaşlar. 2015 civic eco otomatik sahibiyim, aracın 0-100 km hız fabrika verisi 12.2 saniye. Fakat ben geçen sene 13 civarı ölçüyordum bu sene de tekrar ölçüm yaptım 13.0 saniye buldum.
Program 104 hızı 100 alıyor OBD cihazı ile ölçtüm. Doğru ölçtüğüne eminim. S modda, Esp açık ve kapalı fark etmedi, Econ kapalı, benzinde ve lpg de denedim. Yani bütün şartları denedim en iyi sonuç 13.0.
1. Vitesden 2. Vitese 6300 devir civarında geçmekte. İnternette diğer fb7 ler daha iyi sonuç çıkarıyor benim fb7 nin düşük çıkma sebebi nedir sizce? Aracı sıfır almıştım 55binde,bakımı falan her şeyi mükemmel seviyede. Sadece aracı biraz fazla zorladım bugüne kadar ama kesinlikle ısınmadan değişik hareketler yapmadım. Soğuk motorla kalkmadım, bakımına özen gösterdim. Acaba eco araç olduğu için mi fark var? Sizler hiç denediniz mi 0 100 ölçüm olarak?

Son düzenleme:
Aracınız
Merhaba arkadaşlar. 2015 civic eco otomatik sahibiyim, aracın 0-100 km hız fabrika verisi 12.2 saniye. Fakat ben geçen sene 13 civarı ölçüyordum bu sene de tekrar ölçüm yaptım 13.0 saniye buldum.
Program 104 hızı 100 alıyor OBD cihazı ile ölçtüm. Doğru ölçtüğüne eminim. S modda, Esp açık ve kapalı fark etmedi, Econ kapalı, benzinde ve lpg de denedim. Yani bütün şartları denedim en iyi sonuç 13.0.
1. Vitesden 2. Vitese 6300 devir civarında geçmekte. İnternette diğer fb7 ler daha iyi sonuç çıkarıyor benim fb7 nin düşük çıkma sebebi nedir sizce? Aracı sıfır almıştım 55binde,bakımı falan her şeyi mükemmel seviyede. Sadece aracı biraz fazla zorladım bugüne kadar ama kesinlikle ısınmadan değişik hareketler yapmadım. Soğuk motorla kalkmadım, bakımına özen gösterdim. Acaba eco araç olduğu için mi fark var? Sizler hiç denediniz mi 0 100 ölçüm olarak?
Fabrika test esnasında 8000 devir üzerinden test yapmıştır motor sağlığı açısından 6500 de kesiciye giriyor Bu nedenle olabilir

SM-G800H cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Aracım 2014 eco civic lpg motoru az da olsa öldürüyo bunu kabul edelim uzun yol haricinde lpg kullanmam hava fıltresini hep temiz tutarım 97 oktan benzin ile ölçtüğümde 11-12 saniyeyi çok kolay yakalayabiliyorum esp yi kapatmayın araba patinaja düşerse zaman kaybedersiniz esp açık olsun ama lastiklerin kopma noktasına göre gaz verin benim lastiklerim yeni olduğu için dip gazda da patinaja düşmüyo

SM-G900FQ cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Aracınız
Aracım 2014 eco civic lpg motoru az da olsa öldürüyo bunu kabul edelim uzun yol haricinde lpg kullanmam hava fıltresini hep temiz tutarım 97 oktan benzin ile ölçtüğümde 11-12 saniyeyi çok kolay yakalayabiliyorum esp yi kapatmayın araba patinaja düşerse zaman kaybedersiniz esp açık olsun ama lastiklerin kopma noktasına göre gaz verin benim lastiklerim yeni olduğu için dip gazda da patinaja düşmüyo

Patinaja hiç düşmüyor tekerler. Bir kaç kere denedim. Esp açık/kapalı. 13 ün altına düşmedi. Hız düzeltmesi var 104 ü 100 kabul ediyor ki fabrika da da öyle ölçülüyor tahminime göre. Bana motoru bitik araba mı sattılar yoksa diye bile düşünüyorum

Aracınız
Fabrika test esnasında 8000 devir üzerinden test yapmıştır motor sağlığı açısından 6500 de kesiciye giriyor Bu nedenle olabilir

SM-G800H cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Yok hocam internette bir sürü örneği var. Ben fabrika verilerine göre kabul ediyorum motorun ömrünü. 12.2 olması lazım 13.0 ise motorum yüzde 93 gibi bir karşılığı oluyor.

Ben aldığımda 60 yaşındaki amca hep lpg de kullanmıştı motor %80 çıkmıştı benzinde biraz sıkıştırarak katalizörü temizledim şimdi daha iyi gidiyo otobana çıkıp 3.viteste 5.000-6.000 devire kadar sıkıştır açılsın biraz motor kaç model kaç km de araban?

Aracınız
Ben aldığımda 60 yaşındaki amca hep lpg de kullanmıştı motor %80 çıkmıştı benzinde biraz sıkıştırarak katalizörü temizledim şimdi daha iyi gidiyo otobana çıkıp 3.viteste 5.000-6.000 devire kadar sıkıştır açılsın biraz motor kaç model kaç km de araban?

Hocam ben zaten aracı hep devirli kullanıyorum. Açılmasına gerek yok yani. İnsan gibi kullanmıyorum. Desekki motoru yedin yağ yakma olayı yok. Fabrikadan çıkışta mı böyle ayarlı acaba? Fakat bir çok araç 12 nin altını görüyor yani sahipleri öyle iddia ediyor. Başka bir 2015 model araçta benimki gibi 13 e yakın internette. Acaba model yılında mı durum böyle?
Sizin aracınız kaç model?

Hocam 95 oktandan başkasını kullanmayın derim 2 ay önce arkadaşımın insigniası piston kırdı shell den aldığı benzinle fazla ateşlemeden dolayı 95 üstüymüş aldığı benzin dikkat edin şuan mahkemedeler

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Shell de müdür tanıyorum 95 diye aldığınız benzinler aslında 93-94dedi 97 diye aldıklarımız da 95-96 mış benzinden dolayı olduğunu sanmıyorum yine de teşekkür ederim bilgi için

Volkan Dizge

0
Yönetici
Ad Soyad
Volkan Dizge
Aracınız
Civic FD6 2011

Aradaki fark 0,8 saniye yani . Çok ta büyütülecek bişey yok. Fabrikanın kullandığı hava filtresi 80 tl . Ayrıca fabrika testleri kapalı ortamda yapıyor,rüzgar tünellerinde bol oksijenli ortamlarda. Aracınızın motor yağının 0w20 mi yoksa 5w30 mu olması bile etkiler bu 0,8 saniyeyi. Asfalt yapısı,aracınızın lastikleri,teker rulmanlarındaki aşınma bile etkiler çünkü aradaki fark çok küçük . Fabrikalar yakıt tüketimi konusunda da belirli değerler sunuyor ama onları da yakalayamıyoruz. Motorunuz bitik falan değil boşuna kendinizi böyle şeyleri kafanıza takarak yormayın, 1.600 cc atmosferik bi araca biniyorsunuz bu araçlar öyle yolda uzayayım hoplayım zıplayım tarzı araçlar değil malesef.

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Geri