0-100 13.0 saniye çıkıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan skandal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Opelde piston kırma kronik astrada da var aynı sorun sanırım belli parti araçlar ama garantiden motor yapılıyor. Neyse konumuz R16B . Bir ayagini frende diğer ayağınız gaza basılı kalabilirsiniz hafif şekilde ama bu vites kutunuz açısından pek sağlıklı olmaz. 55 k bir Honda motoru için hiç bir şey.. çok sıkarak kullansaniz bile 200 k da segman yersiniz en fazla motoru yemek o kadar kolay değil kaliteli yağ olduğu sürece.. çok devirli kullanmanızı sürekli ivmeli kullanmak tabiki de düşük devirde LPG li kullanmaktan daha fazla yipratacaktir ama herşey zamanında güzeldir önemli olan kimseyi tehlikeye atmadan keyfini çıkarın arabalarimizinda motorları bir süre sonra bitecek bu kaçınılmaz sondur, önemli olan sağlık ve mutluluk. Size tavsiyem 0.30 ve üzeri Eneos yağ kullanmanız bir parça daha ömrü uzaması açısından iyidir. Alp arkadaşımız bu konuda oldukça bilgilidir.

GM 5 Plus d cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Teşekkürler hocam bende öyle düşünüyorum, basıyorum gidiyor bir daha mı yaşayacaz. 200bin olana kadar 10 yıl geçer. Bas gitsin

Opelde piston kırma kronik astrada da var aynı sorun sanırım belli parti araçlar ama garantiden motor yapılıyor. Neyse konumuz R16B . Bir ayagini frende diğer ayağınız gaza basılı kalabilirsiniz hafif şekilde ama bu vites kutunuz açısından pek sağlıklı olmaz. 55 k bir Honda motoru için hiç bir şey.. çok sıkarak kullansaniz bile 200 k da segman yersiniz en fazla motoru yemek o kadar kolay değil kaliteli yağ olduğu sürece.. çok devirli kullanmanızı sürekli ivmeli kullanmak tabiki de düşük devirde LPG li kullanmaktan daha fazla yipratacaktir ama herşey zamanında güzeldir önemli olan kimseyi tehlikeye atmadan keyfini çıkarın arabalarimizinda motorları bir süre sonra bitecek bu kaçınılmaz sondur, önemli olan sağlık ve mutluluk. Size tavsiyem 0.30 ve üzeri Eneos yağ kullanmanız bir parça daha ömrü uzaması açısından iyidir. Alp arkadaşımız bu konuda oldukça bilgilidir.

Hocam benim araç FB7 55 kda hep eneos 0w20 kullanıyorum yağcım da 150 kya kadar böyle devam et diyor siz uzun ömür için 0W30 tavsiye ediyorsunuz biraz konuyu açar mısınız

SM-T700 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Yani 0-20 Eneos ideal mi hocam?

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Yani 0-20 Eneos ideal mi hocam?

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Normal kullananlar için 0W 20 den başka kullanmayın. Ama devir çevirenler için aynı şey geçerli değil. Bir anda da kalın yağa geçmek yağ lambası yakar. Servise götürürsünuz yag musurunu değiştirir hatayı siler ama asıl problem yanlış yağ kullanımıdır :) 0W 20, 0W 30, 0W 40 ve 0W 50 ye karar kullanabilirsiniz. İlk çalıştırma yani Coltstart motoru en çok yıprandığı andır. Yağlama ne kadar hızlı o kadar uzun motor ömrü. Taksilerin motorları bundan dolayı daha uzun gider. Çünkü sürekli sıcak motor.

Bende 0W30 yağ kullanıyorum Jant çap'ım 17 normal'inden 1 inch büyük 0-101 arası 13 sn görüyorum jant çapını 16 ya düşürürsem tahminimde 11 saniyeye kadar düşer . Bence bir kaç saniyenin pek önemi yok

Bu hızlanma testi arkadaşlara şunu sormak istiyorum, testleri LPGli bir araçta mı yapıyorsunuz yoksa sadece benzinli mi?
Çünkü 12.2 verisi araçta herhangi bir LPG tesisatı bulunmayan (yani 1200 kg. boş ağırlık) ve 95 oktan benzinle elde edilen verilerdir.
LPG ile araç 80 kg civarı ağırlaşıyor, ayrıca LPGnin minimal çekiş kaybını da hesaba katarsanız 13 sn.lik süreler bence gayet normal (y)
Ayrıca bu testler sırasında şöför ağırlığı 70 kg. olacak şekilde ayarlanıyor. Ancak benim gibi 100 kg. üstündeyseniz hızlanma değeri daha da düşecektir :LOL:
Fazla kilo bana da eziyet, arabaya da eziyet aslında :)

Geri