Civic EK 1.4 ies Direksiyon Hidrolik Yağı ve Antifiriz?

Ad Soyad
F
Aracınız
Civic EK
Aracı yeni aldım, Civic 1998 1.4 ies.

Direksiyon biraz sert, o yüzden hidrolik yağı alacağım. Alırken neye dikkat etmeliyim? Herhangi biri oluyor mu ve içindeki yarım, üzerine koysam sorun olur mu boşaltılması mı gerekir?

İçinde mavi antifiriz var. Ne almalıyım ve üzerine eklemem sorun olur mu?

Merhaba. Hayırlı olsun. 1.6 ies için mobil atf2 yağ kullandım. 3 ay oldu herhangi bir sorun yok . İki litre aldım rezervuardaki yağı boşalttım rezervuari çıkarttım rezervuari altına bağlı hortuma huni koydum diğerinin ucuna da pet şişe koydum. Huniyi doldurdum aracı çalıştırdım direk hunideki yağı çekti diğer hortumdan da eski yağı atmaya başladı huni hiç bitmeyecek şekilde devamlı ekleme yaptım bir litre yağı bu şekilde diğer taraftan yeni yağ gelene kadar eklemeye devam ettim 2 litreyide aynı şekilde yarısına kadar ekleyip ve eskisini tahliye edip aracı kapattım. Temizledigim rezervuari yerine monte ettim. Kalan yeni yağı rezervuar doldurdum . Bu şekilde direksiyon sistemini hiç yağsız bırakmadan yenilemiş oldum.

Antifriz konusunda eğer araç içerisinde antrifiz varsa sadece ekleme yapacaksanız saf su alıp ekleyin. Organik antifriz (kırmızı ) kullanmayın araç için in organik (mavi) antifiriz kullanabilirsiniz ve farklı antifiriz markalarını bile birbiri ile karıştırmayın. Egerki antfizi komple yenileyecekseniz yeni antfizi mavi Castrol veya mavi shell yarı yarıya saf su ile seyreltip koyun.)

Geri