Civic EK 1.6 İes birkaç farklı sorum var?

Ad Soyad
Olcay Yalçın
Aracınız
Civic EK
merhaba
2001 makyajlı kasa 1.6 ies otomatik kullanıcısıyım. birkaç farklı sorunum var sizlerin görüşlerini almak istiyorum.
1- soğuk havalarda ısınana kadar 2-2.5 devir arası sol önden cızırtı sesi gelmekte. gidişe etkisi hiçbir şekilde yok. neden olabilir
2- rölantim boştayken 0,8 civarında, eskiden map sensöründeki kablolama yanlıştı ve devir 1.5 civarındaydı. sensörü düzelttik yüksek devir gitti, düşük devir başladı.
3- boştayken devir 0,8den 0.5e düşüyor 20-30 saniyede bir. araç silkeleniyor. ayrıca cam açma gibi elektriksel düğmelere basınca yine ufak devir düşüklüğü yapıyor.
4- klima tüpü ve birkaç hortum varmış tüpe gelen. bu parçalar lazım. birkaç fiyat aldım ancak çok fahiş fiyatlar çekiyorlar. tüpe 2500den aşağı hortumlara da tanesine 2000den aşağı fiyat bulamadım. bu parçaları nerede bulurum, çıkma olması mühim değil işimi görsün yeter.

Merhaba hocam,
1-) Trim sesi olabilir. Soğukta trim sesleri artar.
2-) Honda Civic'lerde rölanti düşük olur. Üst kasası 650 devirde geziyor.
3-) Rölanti ayarına ihtiyacı var. Subap ayarı, ateşleme sistemide kontrol edilebilir. Voltaj düşmesi alternatör kaynaklı olabilir. Sistemdeki voltaj takip edilmeli.
4-) Bu konuda hiç tecrübem yok. Piyasada ucuz birşey kalmadı. Sıfır ve çıkma fiyatı alın ona göre karar verin. Forumda çıkma satan yerlerin paylaşımı var.

Merhaba hocam,
1-) Trim sesi olabilir. Soğukta trim sesleri artar.
2-) Honda Civic'lerde rölanti düşük olur. Üst kasası 650 devirde geziyor.
3-) Rölanti ayarına ihtiyacı var. Subap ayarı, ateşleme sistemide kontrol edilebilir. Voltaj düşmesi alternatör kaynaklı olabilir. Sistemdeki voltaj takip edilmeli.
4-) Bu konuda hiç tecrübem yok. Piyasada ucuz birşey kalmadı. Sıfır ve çıkma fiyatı alın ona göre karar verin. Forumda çıkma satan yerlerin paylaşımı var.
sübap oturmuş hocam patlak verdi geçen :) gaz yemiyordu lpgde. kompresyon testi yaptık 3. göz sıfır çıktı diğerleri de 60-80 civarı. üst kapak sökülecek. girmişken tüm motora gir diyen de var, tüm motora gir diyen para kazanmak için yalandan diyor gerek yok diyen de var.. kararsız kaldım şuanlık.

sübap oturmuş hocam patlak verdi geçen :) gaz yemiyordu lpgde. kompresyon testi yaptık 3. göz sıfır çıktı diğerleri de 60-80 civarı. üst kapak sökülecek. girmişken tüm motora gir diyen de var, tüm motora gir diyen para kazanmak için yalandan diyor gerek yok diyen de var.. kararsız kaldım şuanlık.
Geçmiş olsun. Öncelikle kapak revizyon istiyor. Diğer subaplar da aynı problemi çıkarabilir. Motor yapımı ise sizin aracı uzun süre kullanıp kullanmama durumuna göre değişir. Uzun süre kullanacak iseniz masrafa değer. Alt kısım için krank ölçülür, segmanlar kontrol edilir. Piston ve kollar bakılır. Bunlar temiz ise blok taşlanır, silindir yuvaları honlanır, ona uygun kaliteli segman takılır. Yağ pompası, devir daim, komple keçe seti ve motor contası yenilenir. Çok masraflı olursa çıkma temiz motor alınıp direkt takıladabilir.

Geri