10.000 kilometredeki LPG filtre değişimi?

Aracınız
Civic FC5 2020
Kolayı var hocam, bulaşık deterjanı, bir kap, sıcak su, bulaşık süngeri ile iyice köpürtüp süreceksiniz. Ardından aracı çalıştırıp gözlem yapacaksınız. Ulaşılamaz yerde ise spreyin içine koyup sıkabilirsiniz.
Evet öyle yapıyordu eskiden servis ve sanayi

SM-A715F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aracınız
Civic FC5 2020
Ben bu uzun bakım periyodunu sırf maliyeti düşürmek adına bir pazarlama stratejisi olarak düşünüyorum. Müşteriyi veya uzun ömürlü bir motor sağlığı için değil! Sıfır Peugeot araç sahibi tanıdığım var. Alırken ilk bakım ücreti almıyoruz demişler. Bakım sonrası hava filtresi değişmediğini kendi söküp farkediyor. Sonra servisi telefon ediyor. "Siz insanlar ile dalgamı geçiyorsunuz?" diye fırça atıyor. Normal biri olsa hiç bakmaz değişti sanıp yola devam eder.
20.000 kilometre yağ değişimi ile kimse uzun kilometre gidecek sağlıklı bir motor beklemesin!
Biraz banada öyle geliyor sadece motor yağı mevzusunda yoksa gerçekten uzun giden şanzıman hidrolik antifriz vs ler mevcut filtreler de uzun ömürlü gider lakin yan sanayi parçalar aşırı kötü orjinaller ise uzun ömür için değil finansman ömrü kadar çalışması planlanmış gibi

Aracınız
Civic FD6 2009
Yıllardır ben kendim değişirim, 150 liraya 10 tane brc filtre almıştım yanındada sekman pensesi yollamışlardı. Halen elimde 4 tane var. Bencede minimum 20 binde bir değişmesi gerek. Kesici filtresi hiç değişmesenizde olur. Ama illa değişeceğim diyorsanız 50-75 bin arası değişin. Benim 200 bindeki arabadan söktüm sıfır gibiydi. Lpg en ucuz neresiyse oradan alırım. Kendiniz değişiyorsanız 20 bin ideal ama dışarda değişsem 30 binde bir değişirim.

Aracınız
Civic FC5 2020
Yıllardır ben kendim değişirim, 150 liraya 10 tane brc filtre almıştım yanındada sekman pensesi yollamışlardı. Halen elimde 4 tane var. Bencede minimum 20 binde bir değişmesi gerek. Kesici filtresi hiç değişmesenizde olur. Ama illa değişeceğim diyorsanız 50-75 bin arası değişin. Benim 200 bindeki arabadan söktüm sıfır gibiydi. Lpg en ucuz neresiyse oradan alırım. Kendiniz değişiyorsanız 20 bin ideal ama dışarda değişsem 30 binde bir değişirim.
Bende artık dediğiniz gibi yapacağım gerek yok cidden 600 TL yakın değiştirme parası alıyorlar birde garanti için biraz mecbur kalıyoruz

Aracınız
Civic FD6 2009
Bende artık dediğiniz gibi yapacağım gerek yok cidden 600 TL yakın değiştirme parası alıyorlar birde garanti için biraz mecbur kalıyoruz

Hocam benim Mekanikte çalışmışlığım var elimiz anahtar tutuyor, çoğu şeyi kendim yapıyorum yoksa biryerlerden kısmam gerekecek. Sanayide selam verdin 500 istiyorlar. Çözemediğim bir şey olursa araştırıyorum. en iyi malzemeler ile yağ bakımını 1600 tl ye yapıyorum. Böyle tasarruf yapmazsak maalesef gelirimizin çoğu bu arabalara gider. Allahtan araçlarımız çok arıza veren araçlardan değil. Hekese tavsiye ediyorum kendiniz yapın. 50 liralık tamirata 1000 tl vermek bana mantıklı gelmiyor.

Aracınız
Civic FC5 2020
Hocam benim Mekanikte çalışmışlığım var elimiz anahtar tutuyor, çoğu şeyi kendim yapıyorum yoksa biryerlerden kısmam gerekecek. Sanayide selam verdin 500 istiyorlar. Çözemediğim bir şey olursa araştırıyorum. en iyi malzemeler ile yağ bakımını 1600 tl ye yapıyorum. Böyle tasarruf yapmazsak maalesef gelirimizin çoğu bu arabalara gider. Allahtan araçlarımız çok arıza veren araçlardan değil. Hekese tavsiye ediyorum kendiniz yapın. 50 liralık tamirata 1000 tl vermek bana mantıklı gelmiyor.
Kesinlikle haklısınız hocam garanti için mecbur kalıyorduk ama artık onda da sona yaklaştığımız için pek gerek kalmayacak İNŞALLAH

Geri