Civic FE1 182 Hp. yağ çubuğu yağ kontrolü?

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FE1 2022
Değerli arkadaşlar aracım henüz 12 bin km ve son yağ bakımı 1 ay kadar önce yapıldı. Bakımdan bu zamana kadar yaklaşık 400 km kullanıldı ve şehir içi kullanımı olmaksızın garajda durmaktadır. Bi kaç gündür araçla alakalı baktım her köşeden bişeyler üretir oldum malesef😂 fakat bu seferki durum hakkında gerçekten yardımınıza ihtiyacım var. Dediğim gibi aracım sürekli park halinde kapalı otoparkta bulunmakta. Bu gün araç tam soğuk iken hattan sın kullanım üzerinden 3 gün geçtikten sonra yağ çubuğuna bakıp kontrol etmek istedim ve görüntü beni şok etti ve aslında anlayamadım.görsel olarak bu metnin altına ekleyeceğim resimler motor tam soğuk iken defalarca silip tekrar kontrol sağladığımda çektiğim fotolar ve burada bana yağ fazlaymış gibi göründü.

Ekli dosyalar

• IMG_0476.jpeg
    IMG_0476.jpeg
    186.1 KB · Görüntüleme: 53
  • IMG_0475.jpeg
    IMG_0475.jpeg
    191.9 KB · Görüntüleme: 54
Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FE1 2022
1.5 lt için yağ miktarı tablosu
Aynen 3.7 tl belirtilmiş fakat fakat faturada 4 tl olarak yazıyor. Hatta aynı araca sahip bir kaç arkadaştanda rica ettim faturalarına bakmasını onlarda da 4 kg olarak belirtilmiş. Acaba 4 lt tamamı mı dolduruluyor yoksa 3.7 lt doldurulup bırakılıyor mu onu bilmiyorum

Ad Soyad
Murat Aras
Aracınız
Civic FE1 2023
Aynen 3.7 tl belirtilmiş fakat fakat faturada 4 tl olarak yazıyor. Hatta aynı araca sahip bir kaç arkadaştanda rica ettim faturalarına bakmasını onlarda da 4 kg olarak belirtilmiş. Acaba 4 lt tamamı mı dolduruluyor yoksa 3.7 lt doldurulup bırakılıyor mu onu bilmiyorum
Kutu yağlar 4 litre olarak satın alındığı için faturada öyle gösteriliyor, artan kısmı bayiye kalıyor..

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FE1 2022
İki gün önce memlekete Samsun’a yolculuk yaptım. Toplamda 500 km yol yaptım. Bu gün Samsun’da bulunan yetkili servise yol üstü olduğu için uğradım aracımı cihaza bağlatmak istedim. Sağolsunlar cihaza bağladılar ve herhangi bir sorun olmadığını ilettiler. Ayrıca usta başı motor yağ kontrolü yaptığınca araçta fazla yağ olduğunu söyledi. Bir kaç kez yap çubuğunu çekip bıraktı ve banada gösterdi. Kontrol esnasında yap seviyesi turuncu bölümün üstü metal bölümde dahi görünüyordu. Aracı mekanik bölüme alıp yağ çubuğu bölümünden hortum takarak komprasör ile su bardağı kadar yağ çekti. Şuan kontrol ettiğimde yağ seviyesi turuncu bölümde görünüyor. Metal bölüme çıkmamış gibi. Ustanın anlattığına göre servisler 4lt yağ koyuyor fakat olması gereken 3.7 lt olduğu. Fazla yağ ile kullanım uzun vadede keçe conta sorunu yapabileceğini söyledi. Daha önceki kendi kontrolümde bende bu fazlalığı fark etmiştim. Bir daha bu konuda daha dikkatli olmam gerektiğini anladım

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FE1 2022
Arkadaşlar geçenlerde motor yağımın fazla olduğunu söylenerek bir miktar kompresör ile yetkili serviste çekme işlemi yapıldığından bahsetmiştim. Yağ çekme işlemi yaptırmadan önce soğuk araç yap kontrolü yaptığımda fotosunu daha önce attığım turuncu yağ çubuğu bölümünün üstüne çıktığı metal bölümde görüldüğünü fark etmiştim. Son olarak yağ çekme işlemi sonrası bu gün bir kontrol edeyim yağ seviyemi dediğimde ilk olarak soğuk motorda baktığımda yağ seviyemin turuncu bölümün en üstünde olduğunu gördüm. Sonra 10 dk lık yolculuk yaptım motor tam ısındıktan sonra stop edip düz zeminde tekrar baktığımda tam belli olmamakla birlikte turuncu bölüm üst çektik noktası civarında yağ olduğunu gördüm. Çekilmeden önceye göre haliyle daha az miktarda görünmekte. Şuan için sıcak motor ile yaptığım kontrol görselini paylaşmak isterim. Olması gereken seviye tam olarak bu mudur acaba.

Ekli dosyalar

• IMG_1491.png
    IMG_1491.png
    1.1 MB · Görüntüleme: 7
  • IMG_1489.jpeg
    IMG_1489.jpeg
    265.1 KB · Görüntüleme: 6

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Arkadaşlar geçenlerde motor yağımın fazla olduğunu söylenerek bir miktar kompresör ile yetkili serviste çekme işlemi yapıldığından bahsetmiştim. Yağ çekme işlemi yaptırmadan önce soğuk araç yap kontrolü yaptığımda fotosunu daha önce attığım turuncu yağ çubuğu bölümünün üstüne çıktığı metal bölümde görüldüğünü fark etmiştim. Son olarak yağ çekme işlemi sonrası bu gün bir kontrol edeyim yağ seviyemi dediğimde ilk olarak soğuk motorda baktığımda yağ seviyemin turuncu bölümün en üstünde olduğunu gördüm. Sonra 10 dk lık yolculuk yaptım motor tam ısındıktan sonra stop edip düz zeminde tekrar baktığımda tam belli olmamakla birlikte turuncu bölüm üst çektik noktası civarında yağ olduğunu gördüm. Çekilmeden önceye göre haliyle daha az miktarda görünmekte. Şuan için sıcak motor ile yaptığım kontrol görselini paylaşmak isterim. Olması gereken seviye tam olarak bu mudur acaba.
Seviyeniz tam maximum çizgisinde gözüküyor. Yani olması gerektiği gibi. Asıl yağ seviyesi motor sıcak iken bakılır. Fotoğrafa göre üst delik minimum, alt delik maximumu gösterir.

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FE1 2022
Seviyeniz tam maximum çizgisinde gözüküyor. Yani olması gerektiği gibi. Asıl yağ seviyesi motor sıcak iken bakılır. Fotoğrafa göre üst delik minimum, alt delik maximumu gösterir.
Teşekkür ederim. Yağ çekme işlemi yapılmadan önce sıcak motorda dahi kontrol ettiğimde turuncu bölüm komple yağlı duruyordu şuanda yine sıcak sayılacak motor ile yaptığım kontrolde belirttiğiniz gibi 2. çentik hizasında görünüyor. Tekrar sormak isterim bu ölçünün tam olarak referansı nedir acaba yani üst sınır mı yoksa üst sınır alt sınır arası bi yer mi

Ad Soyad
raif cevherliol
Aracınız
Civic FC5 2021
Benim 182 elegance da gecen baktim yuksek cikti 2 gun sonra bidaha baktim normal cikti ayrica yagda benzin kokusu var servise sordum sorun degil dedi yabanci forum ve videolarda arastirdim 1.5 turbolarda yag segreltme sorunu varmış motor yagina benzin karisiyormus oyuzden yag seviyesi artıyor, sebebide kisa mesafeli kullanimlarda motorun yeterince isinmamasi diyorlar arada bir 1 saat boyunca yuksek devirde kullanin yagdaki fazla benzin buharlassin ve 5 6 bin kmde yag degisimi yapin gibi tavsiyeler yazmışlar, birde yazilim guncellemesiyle motorun erken isinmasi saglanip bu yag artisi sorunu cozuluyormus. 2 gün önce bakıma soktum sanayide ustaylada konuştum bu araçlarda normal sıkı yok dedi

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FE1 2022
Benim 182 elegance da gecen baktim yuksek cikti 2 gun sonra bidaha baktim normal cikti ayrica yagda benzin kokusu var servise sordum sorun degil dedi yabanci forum ve videolarda arastirdim 1.5 turbolarda yag segreltme sorunu varmış motor yagina benzin karisiyormus oyuzden yag seviyesi artıyor, sebebide kisa mesafeli kullanimlarda motorun yeterince isinmamasi diyorlar arada bir 1 saat boyunca yuksek devirde kullanin yagdaki fazla benzin buharlassin ve 5 6 bin kmde yag degisimi yapin gibi tavsiyeler yazmışlar, birde yazilim guncellemesiyle motorun erken isinmasi saglanip bu yag artisi sorunu cozuluyormus. 2 gün önce bakıma soktum sanayide ustaylada konuştum bu araçlarda normal sıkı yok dedi
Doğrudur hocam bu motorlarda yağ seyreltme durumunu olduğunu okumuştum. Bende de durum yağ bir miktar fazla çıkıyordu. Genel kontrol için yetkili servise geçenlerde uğramıştım orada bir yağ kontrolü yapıldı ve bir miktar fazla olduğu söylenerek bir miktar çekme işlemi yapıldı. Çekme işlemi yapan ustayla yaptığım sohbette kendisi bana çok yüksek bir miktar olmadıkça zararı olmaz dedi bir çok serviste yağ değişimi için 4 tl yağın tamamının kullanıldığı gerçekte ise 3.7 lt gibi bir miktarın kullanılması gerektiğini belirtti. Şuan için bende mevcut yağda yakıt kokusu durumunda çekme işlemi sonrası azaldı. Resmini paylaştığım görsel sıcak motor sonrası yağ miktarı. Üst çentik civarında görünüyor.

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Teşekkür ederim. Yağ çekme işlemi yapılmadan önce sıcak motorda dahi kontrol ettiğimde turuncu bölüm komple yağlı duruyordu şuanda yine sıcak sayılacak motor ile yaptığım kontrolde belirttiğiniz gibi 2. çentik hizasında görünüyor. Tekrar sormak isterim bu ölçünün tam olarak referansı nedir acaba yani üst sınır mı yoksa üst sınır alt sınır arası bi yer mi
Fotoğrafta işaretlediğim aralıkta olacak.

Ekli dosyalar

• IMG_20250721_151801.png
    IMG_20250721_151801.png
    926.2 KB · Görüntüleme: 7
Geri