Civic EK 1996 1.6 İLS hakkında bir kaç sual?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hisamzen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
Hişam Zengin
Aracınız
Civic EK
Öncelikle aranıza katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

1- İlk olarak aracın motoru 1.6 olmasına rağmen ruhsatta 66 kw yazıyor. Benim bildiğim 1.4 motorlarında 66 kw var bunun sebebi nedir yanlış yazılmış olabilir mi?
2- Aracım 236 bin km de yeni alan biri olarak genel bir elden geçirme anlamında ilk nelere baktırmak lazım. Triger yeni değişmiş.
3- Arabanın viteş geçişleri bazen zor oluyor, özellikle 3. vitese geçerken çoğunlukla cırtlama sesi geliyor sanki debriyaja tam basmamış gibi.
4- Bir de viteslerin düşük devirlerinde 1600-1900 rpm arabaya gaz vermeyince vurdurma gibi ileri geri atıyor kendini araba sanki bayılacakmış gibi. Bunun 3. maddeyle alakası olabilir diye düşümdüm.

Merhaba hocam, CivicTR ailesine hoşgeldiniz.

1-) Araç devirlerin birinde yanlış yazılmış olabilir. Doğruluğunu teyit etmek için şase kodu ile motor üstündeki kod birbirini tutmasıdır.

2-) Geçmişi bilinmiyor ise motor yağı (6100 Motul 6100 synergie+ 10w40 öneririm.), yağ filtresi, Polen filtresi, hava filtresi, subap ayarı, boğaz kelebeği temizliği, Ngk Zfr6j-11 buji, kaliteli buji kabloları, antifriz boşaltma sistem temizliği sonra %50-%50 antifriz ve saf su ekleme, LPG sistemi kaç yıllık kontrol, enjektörler, regülatör, gaz filtresi değişimi, Afr gaz ayarı, alt takım kontrol, lastik-disk-balata kontrol, fren hidroliği değişim, el freni ayarı, cam suyu kontrol kapı kilitleri, bütün ampuller kontrol edilebilir.

3-) Öncelikle şanzıman yağını değiştirin. 75w80 2 litre yeterlidir. Problem yağdan, halatdan veya şanzımandan olabilir. Cırtlama sesi genelde senkromeç dişlisi vazifesini tam yapamadığından kaynaklanır.

4-) Şanzımandan ziyade genel bir bakım yapıldıktan sonra devam ediyor mu diye takip edilir.

Geri