- Ad Soyad
- M2Hamid
- Aracınız
- Civic FD6 2010
Keyifli forumlarİnşallah bakalım hocam. Teşekkürler tekrar. Kazasız belasız.![]()

Keyifli forumlarİnşallah bakalım hocam. Teşekkürler tekrar. Kazasız belasız.![]()
hocam 2013 lpgli civic sahibiyim. ben de ilk defa lpg li araç kullanıyorum. subap ayarı gerekip gerekmediğini nasıl anlayabilirim?Subap ayarı ve buna uygun LPG ayarı doğru yapılmışsa LPG ile güzel değerler yakalayabilirsiniz bence.
Bence yakıt değerleriniz iyi gibi görünüyor.hocam 2013 lpgli civic sahibiyim. ben de ilk defa lpg li araç kullanıyorum. subap ayarı gerekip gerekmediğini nasıl anlayabilirim?
araç 78000 km de şuan. 30 lt gaz ile 350-400 km yol yapıyorum. uzun yolda da 120-150 kmh hız arasında kullanıyorum. şehir içi yakıt tüketimi tam olarak ölçemedim ama 30 lt ile 250 km civarıdır sanırım.
çok teşekkürler.Bence yakıt değerleriniz iyi gibi görünüyor.
Subap ayarı bozukluğu ilk çalıştırma sonrası soğuk motordaki fazla titreşimli çalışmadan hafiften belli eder (LPG enjektörleri de titreşime neden olabilir, karıştırmayın).
Subap ayarı bozukluğu ilerledikçe yavaş yavaş yakıt tüketimi artar, aracın çekişinde düşüş gözlenir. En bozuk halinde soğuk motorda gaz vermediğinizde veya ışıkta durduğunuzda stop etme tarzı sorunlar başgösterir.
Şu konudaki @kipermufit hocamın mesajları da size subap ayarı bozulduğundaki sorunlar hakkında fikir verecektir.
![]()
Civic FD6 - Subap ayarı nasıl yapılır?
Arkadaşlar merhaba, Konu malumunuz "subap ayarını kendim yapmaya" geldi ve sizlerin ve internette bulduğum başka kaynaklar ile nihayet subap ayarımı tamamladım. Önceki konuyu geriye doğru takip ederseniz karşılaştığım sorunların kimisini görebilirsiniz...www.civictr.com