Bu ne demek sorun nasıl çözülür saygılar..
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Aracın ateşleme sisteminde sorun var.
Bujiler sökülüp bakılacak. Arızalı ise iridyum buji ile değiştirilecek.
Sorun bujilerde değil ise bobinlere bakılacak soketlerine elektrik geliyor mu ona bakılacak.
Bobine elektrik geliyorsa bobin arızalı mı ona bakılacak. Bobin dışarıdayken soketi takılıp buji bobin üzerindeyken marş yapılıp ateşleme yapılıyor mu ona bakılacak. Ateşleme yapmayan bobin değişicek.
Bu arızalar varken motor düzensiz çalışmalı bu arada. Sizde durum nasıl bu arada?
> Tanışma bölümünde kendinizi tanıtırsanız memnun oluruz.
> 1. ve 4. silindirlerinizde tekleme var. Düzgün bir ateşlenme sağlanamıyor demektir. Semptomları araç silkeler, performans düşer, arıza lambası yanıp sönmeye başlar. Olabilecek sebepler.
> Subap ayarı
> Bujiler
> Bobinler
> Lpgsiz kullanarak bu durumu çözmeye çalışın. Ardından lpg ayarlarına bir baktırmanızı öneririm.
Faaliyet ayn-ı lezzettir...
Araba geç çalışıyor ve öküz bögürtüsü gibi bi ses gelip marş takılı kalıyor gibi sanki ama kalın bi ses geliyor çalışırken bide tüm Işık’lar yanıyor sürekli siliyorum tekrar yanıyor esp direksiyon kutusu motor lambası lastik basıncı ve yokuş kalkış devre dışı şuanda
Aküye bir baktırın.Aracınıza hondadan anlayan bir usta en kısa zamanda baksın bence.
Bu ateşleme problemini hafife almayın. Bence hemen harekete geçin. Başka büyük problemlere neden olmasın. Lpg kırmızıya dönmesi okuyucu ile alakalı. Önem sırası arkalarda. Gösterge lambalarının yanmasını yeni yazmışsınız. Hakan hocamın dediği gibi aküden yapabilir.Aracım 124 binde ve Büji subab ayarı bobin bakımı daha yaptırmadım Şubat ayında yaptıracam ayrıca gazı full yapıyorum 500 metre gitmeden kırmızı yanıyor peki bu bakımları hemen yaptırayım mı Şubat ı bekleyim mi daha fazla sorun açar mı sizce