2017 Honda Civic kapı cam fitilinden kapı içine su alıyor.

Katılım
12 Eyl 2019
Mesajlar
10
Tepki puanı
3
Konum
Şırnak Cizre
Aracınız
Civic FC5 2017
Arkadaşlar merhaba. 2017 1.6 Civic sahibiyim. Aracı yaklaşık 1.5 ay önce aldım. Vaktim müsait olduğu için araca ses yalıtımı yapmaya karar verdim. sol arka ve sağ arka kapıların pandizotlarini sökerek bahse konu geçen uygulamayı yapmadan önce kapı içine su alıp almadığını görmek için test yaptım. Camlar kapalı vaziyette camın üzerine pet şişe yardımıyla su döktüm Ve kapı içine su aldığını farkettim. Aracı Bir kaç ustaya götürüp gösterdim.

Edindiğim bilgi şu : bütün araçlar kapı içine su alıyor ve tahliye deliklerinden bu su boşaltılıyor. Ancak benim aracım su aldığında cam krikosunun kızağından bile su akıyor . Bu durum normal olmadığı söylendi.

Şimdi arkadaşlar ; bu bütün 2016 sonrası civiclerde yaşanıyor mu? Test etme imkanı olan var mı ? Veyahut böyle bir sorunla karşılaşan varsa ne şekilde giderdi? Bulunduğum yerde servis yok. yakın zamanda en yakın servise götüreceğim ancak sizlerin bu tarz sorun yaşayan olduysa fikrini almak isterim ayrıca ileriki zamanlarda sorun yaşayacak olan arkadaşlara rehber olması adına bu konuyu açtım .

Video dosyası YouTube a yükledim. Bu site izin verilen uzantıları kapsamıyor şeklinde uyardı
YouTube video linki :

 

NoFeaR

0
Katılım
20 Ocak 2014
Mesajlar
16,037
Çözümler
4
Tepki puanı
3,491
Konum
İzmir
Ad Soyad
Turgut
Yaş
39
Aracınız
Civic FC5 2016
@pierson Hava şartları ve yıkamacıların kullandığı yıkama kimyasallarından fitilin yapısı bozulmuş gibi duruyor. Bu parçayı bulmak zor servisten fiyat alabilirsiniz.
 
Katılım
12 Eyl 2019
Mesajlar
10
Tepki puanı
3
Konum
Şırnak Cizre
Aracınız
Civic FC5 2017
Katılım
12 Eyl 2019
Mesajlar
10
Tepki puanı
3
Konum
Şırnak Cizre
Aracınız
Civic FC5 2017
hocam durum ne oldu

BV6800Pro cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Nolsun dostum . O günlerde motip spray sıktım içine . Aracı yıkadıktan sonra ki gün araca bindiğimde hafif bir küf kokusu geliyor. Sonra geçiyor. O şekilde kullanıyorum. Ama içini açıp tekrar kontrol ettiğimde video çekip paylaşıcam. Yaklasik 1 sene oldu zaten. Duurmu paylaşırım dostum.
 
Katılım
25 Ocak 2018
Mesajlar
58
Tepki puanı
15
Konum
Düzce
Aracınız
Civic FC5 2017
Merhabalar. Öncelikle konu açılalı 1 seneyi geçmiş. Görünce cevap vermek istedim.

Sanırım sorununuz Cam fitili dediğiniz, yani bizim tabirimizle (Dış sıyırıcı fitili) çoğu markaya üreten bir firmada çalışıyorum. Şu şişesiyle su döktüğünüzde normalde dış dıyırıcı suyu yanlara kaydırarak (içerisinde kanal var ve o kanal sayesinde) kenarlara taşıması lazım. Sanırım sıyırıcı fitili ya deformasyona uğramış yada camınızı biraz dışa ittirmeniz gerekebilir. Zira dış sıyırıcıların görevi camların inişte kalkışta buğusunu,damlaları temizleme hemde kapı içerisine su girişini engellemektir. Başka aynı marka araç ile aracınızı kıyaslamanızı öneririm. Cam ile sıyırıcı arasını ölçün. Sıyırıcının içerisindeki kanala da bakın yırtıklık olabilir mi?
 
Geri
Üst