2018 de çıktı ama kasa aynı kasa. yani 2017 üretim bir kasaya koy dizel motoru kullan.dizeller 2017 de varmıydı yoksa dizel motor 2018 demi çıktı?
Honda Civic Fc5 Executive i-DTEC 2018
2018 de çıktı ama kasa aynı kasa. yani 2017 üretim bir kasaya koy dizel motoru kullan.dizeller 2017 de varmıydı yoksa dizel motor 2018 demi çıktı?
dediğim gibi dizellerde şu ana kadar J dışında başka harf gören yok. valla bizimde tek şansımız bu olmuş, diğer arkadaşları anlıyorum sıkıntı verici bir durum.2018 de çıktı ama kasa aynı kasa. yani 2017 üretim bir kasaya koy dizel motoru kullan.
Honda Civic Fc5 Executive i-DTEC 2018
Dizeli bilmem de LPG li olanlar arka tankın tarihine baksın. O tarihten itibaren Max. 10 gün içinde bayiye teslim edilir. Her parçanın üretim tarihi farklıdır. Benimki de 2016 Mart üretimi kaput kecesi Şubat 2016 tarihli tavan döşemesi Ocak 2016 aracın trafiğe çıkışi 22 Nisan. Honda da parçalar zamanla çalışmaz BMW de ki gibi otomotiv sektöründe olan arkadaşlar beni daha iyi anlar, çoğumuzun bindiği arabalari fabrikalarda nasıl davrandıklarını görseniz pazartesi günü arabasini almamayi birakir üretim sahasında eşlik etmek isterdiniz. Ortaya çok komik manzaralar cikacagina eminim)) Eski ama kaliteli arabalar bakın arabanın değerini değişen ya da boya etkilemez kaç el değiştirdiği etkiler. Bir arabayı 10 kişi kullanırsa ondan hayır beklemeyin. Bu yıl olayını kafaya takmayın parça üretim tarihi o.
GM 5 Plus d cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
honda sitesinden mesaj atacaktım orda bile 2018 model seçilemiyor en yeni 2017 seçebiliyoruz.
benim merak ettiğim tüketici hakem heyetine başvursak iade veyahut 2017 modele göre üste para alma gibi bir sonuç çıkartamazlar mı?
veya avukat tanışı olan bir sorsa üstüne gidilmesi gereken bir konu bence yarın birgün aracı satsak alan adam dava açar 2017 yi 2018 olarak satmış diye.
Öncelikle elinize sağlık hocam. Çok yararlı bir bilgi paylaşımı olmuş.Merhaba,
Bu konuda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca yayımlanan "MOTORLU ARAÇLAR VE RÖMORKLARIN İMAL YILININ BELİRLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ" bulunmaktadır.
Bu tebliğe göre;
Seri imal veya seri ithal edilen, tip onayı belgesi bulunan araçlarda imal yılının belirlenmesi ve tesciline ilişkin hususlar aşağıda belirtilmiştir.
a) Uygunluk belgesi, aracın imal edildiği veya montajının yapıldığı yerde, MARTOYun 18 inci, TORTOYun 8 inci ve MOTOYun 7 nci maddesine göre, araç sevke hazır hale geldiğinde imalatçı tarafından düzenlenir. Aracın imal edildiği veya montajının yapıldığı yerde elektronik ortamda düzenlenen uygunluk belgeleri, imal tarihini taşımaları kaydıyla aracın imal edildiği veya montajının yapıldığı yer dışında da imzalanabilir.
b) İmal yılı, aracın uygunluk belgesinin (a) bendinde belirtildiği şekilde düzenlenen ve anılan belgede yer alan imal tarihinin yılıdır.
Eğer sizin aracınız 2017 yılında imal edilip de 2018 model olarak satılmış ise, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereğince ayıplı araç satışı nedeniyle elbette haklarınızı kullanabilirsiniz.
Haklarınız konusundaki detaylı bilgiyi makalemizde bulabilirsiniz. Sıfır Kilometre Araç Satın Alan Tüketicilerin Hakları
Öncelikle elinize sağlık hocam. Çok yararlı bir bilgi paylaşımı olmuş.
[MENTION=3]NoFeaR[/MENTION] hocam bu konuyu facebook editörlerimizin bir başlık altında örnekle özetlemesi yararlı olacaktır diye düşünüyorum. Konunun devamı forumda yer almaktadır diye de bitirirse dikkat çekici olabilir.
HTC U11 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Merhaba,
Bu konuda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca yayımlanan "MOTORLU ARAÇLAR VE RÖMORKLARIN İMAL YILININ BELİRLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ" bulunmaktadır.
Bu tebliğe göre;
Seri imal veya seri ithal edilen, tip onayı belgesi bulunan araçlarda imal yılının belirlenmesi ve tesciline ilişkin hususlar aşağıda belirtilmiştir.
a) Uygunluk belgesi, aracın imal edildiği veya montajının yapıldığı yerde, MARTOYun 18 inci, TORTOYun 8 inci ve MOTOYun 7 nci maddesine göre, araç sevke hazır hale geldiğinde imalatçı tarafından düzenlenir. Aracın imal edildiği veya montajının yapıldığı yerde elektronik ortamda düzenlenen uygunluk belgeleri, imal tarihini taşımaları kaydıyla aracın imal edildiği veya montajının yapıldığı yer dışında da imzalanabilir.
b) İmal yılı, aracın uygunluk belgesinin (a) bendinde belirtildiği şekilde düzenlenen ve anılan belgede yer alan imal tarihinin yılıdır.
Eğer sizin aracınız 2017 yılında imal edilip de 2018 model olarak satılmış ise, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereğince ayıplı araç satışı nedeniyle elbette haklarınızı kullanabilirsiniz.
Haklarınız konusundaki detaylı bilgiyi makalemizde bulabilirsiniz. Sıfır Kilometre Araç Satın Alan Tüketicilerin Hakları