Civic FE1 215/55/16 Yerine 205/5516 ?

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
evet üzerindekiler (215/55/16lık ) Dunlop. Ne almam gerektiği konusunda kararsızım. Özellikle ses olayı d abenim için önemli.

açıkcası dediğim gibi üzerinde gelen dunloplar zaten güzel lastikler şaşıracaksınız belki ama bence michelindende goodyeardanda güzel ve tavsiye ettiğim hankooklara benzer yumuşaklık ve sessizlikte lastikler.

etiket değerlerine çok itimat etmeyin o db değeri belli frekansta ve dışarı ses seviyesi aracınızın hangi frekansta yalıtımı zayıf bilmiyoruz o sebeble yeri geliyor atıyorum octaviada 68db etiketi olan lastik gürültülü iken civicte sessiz olabiliyor yada tersi ama asıl konu yumuşak hamur bir lastiğin hamuru ne kadar yumuşak ise okadar az ömür ama avantajı okadar iyi yol tutuş,çok daha az rezonans,az rezonans= daha az şase ve kabin titreşimi= daha sessiz kabin (sadece trim sesi olarakta değil üstelik)

şahsen ben olsam yinede hankooklara şans verirdim beni şimdiye kadar 215/50/17 ölçüsünde hiç üzmedi gereken şahsi araçlarımda gerek bu forumda tavsiye ettiğim en az 6-7 kişide.

Geri