Acil yardim yağ

Ezber yağ koyuyorlar. Ustaya sor bakalım hiç ömründe araç kitapçığı okumuş mu? 10W40 yağı gitsinler doğan şahine koysunlar. Bu yağı ucuz olduğu için koyduklarını düşünüyorum.
Senin için ise: 10w40 sıkıntı olmaz. Lakin 0w20 kullansan ne olur? Aracını kışın ve ilk çalıştırmada daha hızlı yağlanır. Daha rahat devir çevirir. Yakıt ekonomisine katkı sağlar. Motorun ömrü uzar.
Yağı kendin internetten almanı öneririm. Motul 8100 eco lite 0w20 sitesinde Honda için üretilmiş yağ diye yazar.

Faaliyet ayn-ı lezzettir...

Eyvallah hocam 1 ay oldu yağ degiseli şimdi degistiriyimmi tavsiyen nedir

MI MAX 2 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Benim araca 50 bin de ilk defa eneos 0w20 koydum yakıtta ufak bir değişim var gibi ancak 400-500 km de bir yağ lambası yanıyor. Kontrol ediyorum herangi bir eksiklik görünmüyor tam içime sinmedi.
60 bin bakımında castrol edge 5w30 koymayı düşünüyorum

5.30 ideal bence

"Yüksek devir bandında yaşamaktır HONDA"

Aracınız
Yetkili servisi ara sor. Onlar ne koyuyorsa onu koy. Sonuçta yetkili servis garantili iş yapar, riske girmez.

SM-G800H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Volkan Dizge

0
Yönetici
Ad Soyad
Volkan Dizge
Aracınız
Civic FD6 2011
Defalarca konuşuldu bu konular ama yine belirtmekte fayda var, fd6-fb7-fc5 kasalarda 1.6 / 125 hp i-vtec motorların yağı 0w20 dir. Bu araçlara 10w40 koyan ustaya bırakın araç vermeyi selam bile vermeyin. Fb7 nin kitapçığında da yazar 0w20 diye , BULAMAZSANIZ 5w30 koyun ama bir sonraki yağ değişiminde mutlaka 0w20 ye dönün. Hondanın i-vtec motorlarının yağlama kanalları normale göre daha ince.kalın yağ koymak düzgün yağlama yapılamamasına sebep olmakta. Araçlarınıza işkence etmeyin, 10w40 koyan usta 4 litre yağı 100 tl ye alıyor. 5w30 ya 120 tl , 0w20 yağ da 170-180 tl. Daha fazla kâr yapmak için en ucuz yağı aracınıza koyuyorlar olayın başka açıklaması yok.

iPhone cihazından gönderildi.

Volkan Dizge

0
Yönetici
Ad Soyad
Volkan Dizge
Aracınız
Civic FD6 2011
https://m.youtube.com/watch?v=SBZLch1gy_M

Linkteki videoda i-vtec teknolojisinin çalışmasını anlatıyor, burada belittiği üzere i-vtec sisteminin çalışması ve kam milinin derecelendirilmesi sırasında yağ basıncından yararlanıldığı anlatılmış. 0w20 yağın basıncı ve basınçlandırılmasıyla 10w40 yağın basıncı ve basınçlandırılması mutlaka farklılık gösterecektir. Sonuçta biri diğerine göre kalın(yoğun). Vtec motorlarda vtec açma kapatma bir mil yardımıyla mekanik olarak yapılıyorken,i-vtec te yağ basıncından faydalanılmış.0w20 dışında kullanılan yağların basıncı ve basınçlandırılma sürelerinde değişiklik olacaktır diye düşünüyorum. Bu da aracın motorunu farkında olmasanız da olumsuz olarak etkiliyor.

iPhone cihazından gönderildi.

NoFeaR

BYD
Ad Soyad
Turgut
Aracınız
Diğer Markalar
İllaki 0-20 kullanılacak diye bir şey yok

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Fc5 kasa için motorun üzerinde bu araçta honda 0w20 yağ kullanılmaktadır yazıyor, fb7 ile fc5 in motoru aynı bu mantıkla fb7 için de en ideal yağ 0w20 oluyor. Marka aracın motoru için öncelikli bu yağı önerir kullanıcı istediğini koyabilir seçim sizlerin ;)

Aracınız
Geri