Civic FB7 Anlık Tekleme Sorunu?

Arkadaşlar merhaba. 2013 Civic Eco Otomatik sahibiyim. FDH de de bu konudan bahsedildi fakat çözümü konusunda elle tutulur bir yanıt bulamadım. Ben de burada sormak istedim.

Sıkıntım şu; araç ile düz yolda lpg de iken, özellikle 50-60 km hız aralığında, yavaşlayıp hafif gaza dokunduğumda bir miktar geri atıyor hissi oluyor. Her zaman olmuyor bu durum.

Bu durum hakkında bilgisi olan var mı?

Ayrıca çözümü konusunda bilgisi olan var mı?

Yanıtlarınızı bekliyorum.

İyi forumlar...

Çözüm
Çorum özençlerde sorunum çözüldü arkadaşlar. Mehmet Özenç ustam sağolsun kendisi işinde uzman ve oldukça misafirperver davrandı. Araçta fiziksel kontroller yapıldıktan sonra ileri düzeyde bir yol ayarı ile sorun çözüldü, sonrasında 300 km uzun yol ve şehiriçi karışık yol yaptım, tekleme, sarsıntı vs hiçbirşey kalmadığını gördüm, extradan vites geçişleri ve gazdan ayağımızı çektiğimiz cut off durumları da daha bi yumuşadı gözlemime göre.

Çözümle ilgili bilmemiz gereken ilk nokta; eco modellerde manifolt delikleri benzin enjektör girişlerine oldukça uzak geride bir noktadan bırakılmış. Bu ciddi bir gecikmeye neden oluyor. Brc'nin enjektörleri pistonlu yapıda, hortum uzunluklarını tolere edebiliyor ama manifolda gaz girişi yapılan nokta...
Ad Soyad
Jake amberson
Aracınız
Civic FB7 2016
Yalova dönüşü yariyol benzin kalan kismi lpg yaptım. Eco mod kapaliydi. Dikkat ettim arac sogukken yani ilk 5-10km boyunca herhangi bir atraksiyon yapmadı.
Sonrasinda lpg de olduğu kadar şiddetli olmayan, yolcularin hissetmeyecegi derecede hafif silkelemeler yapmaya basladi. Bunu genel aralikla 5.vites ve 80-90 civarında 1500/2000 devirler araliginda yaptığını gozlemledim.
Gaza gectikten sonra şiddet artsa da genel yol durumu sabaha göre daha hizli seyrettigim icin ve rolantiye dusmemeye gayret ettigim için pek moralimi bozmadi taa ki Gölcük ışıklarına gelene kadar. Sonrasinda trafik yoğunluğu artti ve mecburen rolantiye düştüm bu sayede hoplama ziplama bir muddet daha devam etti.

Emirbey hocamin bahsettiği cihazı alicam, programi da yükleyeceğim ama bu aracla devam edip etmeyecegimden emin değilim. İlk olarak far beyniyle basladi sorunlar, sonra yikamaci aptalca bir hatayla aracimi benek benek yaptı, pasta cila seramik prof bir uygulama yaptirdim, derken 20km hizla sehir içinde giderken kopek atladi tamponu kirdi, yaklaşık 1 ay da ariza isigiyla uğraştım ustune bir de tekleme eklenince infilak etmek üzereyim. Sanayide gecirdigim zamana o kadar üzülüyorum ki anlatamam.
Bu tekleme işini çözüp elden cikartmak niyetindeyim.

Ad Soyad
Jake amberson
Aracınız
Civic FB7 2016
Pazartesi sanayi esnaf ziyaretindeydim.
Bobinler için ateşleme testine çıktık, yanlış olan bişey görünmedi ilk başta 1. ve 2.bobin ufak ufak hareket ettirse de tam hata vermedi. Sonra 1. ve 2. bobin yerini değiştirip teste çıktık. 1. göze aldığımız bobin baya yukarı değerlere çıktı. Dönüp yenisini taktik sonra teste ciktik bir daha tekrarlamadi. Araci aldim geldim.
Şimdi silkeleme yok gibi ama ben fazla dinlediğim icin sanki 2.gozde olan bobini de kendim değiştireceğim. Placebo etkisi olur en azindan.

Ad Soyad
ENES ERATA
Aracınız
Civic FB7 2014
İnanılır gibi değil ama termostatı değiştim. Önceleri gazı totalden alırdım. Artık opetten alıyorum. Tekleme yok denecek kadar azaldı. Sırf emin olmak için tekrar gazı totalden aldım yine yaptı aynısını. Yakıt aldığınız yer önemli.

Ad Soyad
Furkan Çelik
Aracınız
Civic FB7 2014
2025'den bildiriyorum aynı sorun 180 bin sonrası başladı bende,buji,bobin, afr ayarı,enjektör temizliği hepsini yaptım, regülatör beyni bozuldu aradan onuda çıkarttık hala var, sırf bu hata yüzünden arabayı süzülerek değil agresif kullanıyorum 3bin devir sonrası tekleme yok. Önümüzdeki ay subap ayarı yaptırıcam bakalım etkisi olacak mı. Araçtan ciddi anlamda soğudum.

Ad Soyad
Jake amberson
Aracınız
Civic FB7 2016
Hocam başlama noktası subap ayari olacaktı. En son sübap ayarı ne zaman yapıldı biliyor musunuz?
Fabrikasyon brc mi var?
Araç hiç stop etti mi ?
Diğer işlemlerin sağlıklı olduğunu varsayarsak kalan iki iş var;
1 sübap ayarı
2 egr değişim

Ama hala sorun devam ederse silindir ölçümlerini yaptırarak önceki işlemlerin sağlıklı olup olmadığını test edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Ad Soyad
Furkan Çelik
Aracınız
Civic FB7 2014
Hocam başlama noktası subap ayari olacaktı. En son sübap ayarı ne zaman yapıldı biliyor musunuz?
Fabrikasyon brc mi var?
Araç hiç stop etti mi ?
Diğer işlemlerin sağlıklı olduğunu varsayarsak kalan iki iş var;
1 sübap ayarı
2 egr değişim

Ama hala sorun devam ederse silindir ölçümlerini yaptırarak önceki işlemlerin sağlıklı olup olmadığını test edebilirsiniz.
Hocam eğer bana sorduysanız, subap ayarı ben aldığımdan beri yaptırmadım yaklaşık 100 bin kmdir.
Fabrikasyon brc, geçtiğimiz ay ışıklardan kalkarken gaz yemedi ve stop etmeye başladı,bende regülatörü değiştirdim. Bu problem sonrası + olarak devir dalgalanmam başladı fakat sadece duraklarken oluyor, örnek veriyorum ışıklarda duracağım veya parkedeceğim devrim çok düşüyor ilk duruklama zamanı ama olduğu yerde bir rölanti kaybı asla yok bu sadece lgpde mevcut. Araç bir kaç kez stop etti evet.

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
Hocam eğer bana sorduysanız, subap ayarı ben aldığımdan beri yaptırmadım yaklaşık 100 bin kmdir.
Fabrikasyon brc, geçtiğimiz ay ışıklardan kalkarken gaz yemedi ve stop etmeye başladı,bende regülatörü değiştirdim. Bu problem sonrası + olarak devir dalgalanmam başladı fakat sadece duraklarken oluyor, örnek veriyorum ışıklarda duracağım veya parkedeceğim devrim çok düşüyor ilk duruklama zamanı ama olduğu yerde bir rölanti kaybı asla yok bu sadece lgpde mevcut. Araç bir kaç kez stop etti evet.
Subap ayarı zamanı çoktan gelmiş geçmiş. Yaşadığınız sorunun en büyük sebebi subap ayaridir. Ateşleme zamanlamasını ve hava yakıt karışımını bozar kompresyon kaçağına kadar sebep olur.

Ad Soyad
Furkan Çelik
Aracınız
Civic FB7 2014
Subap ayarı zamanı çoktan gelmiş geçmiş. Yaşadığınız sorunun en büyük sebebi subap ayaridir. Ateşleme zamanlamasını ve hava yakıt karışımını bozar kompresyon kaçağına kadar sebep olur.
Cevap için teşekkürler yapacağım, fakat arkadaş egr diyince indim ve egr fişini çekip arabayı öyle kullandım ve tekleme ve rölanti düşüklüğü dururken kayboldu iyice kafam karıştı.

Geri