Arıza ışığı sorunu?

Katılım
17 Haz 2017
Mesajlar
10
Tepki puanı
0
Konum
Samsun
Öncelikle hayırlı akşamlar.
Yaklaşık 1 ay önce 2008 civic sahibi oldum. Yalnız arıza ışığı sorunu yaşıyorum. Tartarini marka LPG var. Serviste bilgisayara bağlattığımda "fakir karışım" ve "katalizör eşiğin altında" hatalarını veriyor. Benim sormak istediğim ise bu hataların çözümü için çok uğraşmak gerekiyor mu? Yani araçtan da soğumak istemiyorum yalnız o ışık her defasında gözüme batıyor. Aracın çekişinden ve yakıtından da memnunum açıkçası. Bu yüzden çok da kurcalatmak istemiyorum. Velhasıl bu sorunları giderip o ışığı söndürmek meşekkatli bir iş midir?
Tekrardan hayırlı akşamlar.

F5121 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 

Emirbey26

0
Yönetici
Katılım
13 Ara 2016
Mesajlar
3,137
Çözümler
4
Tepki puanı
3,268
Konum
Çankırı
Ad Soyad
Emirbey26
Yaş
36
Aracınız
Civic FB7 2015
Katalizörde ariza varsa ariza isigi surekli yanar. Zengin fakir karisiminda ara ara yanar ve söner. Katalizoru baktirman gerek. Sonra da iyi bir lpg ustasi bularak sorunun cozulur. Katalizorun tamiri olmuyor ya iptal edilir ya da yenisi takilir. Yenisi 1000 tl civaridir tam fiyatini bilmiyorum.
 

Emirbey26

0
Yönetici
Katılım
13 Ara 2016
Mesajlar
3,137
Çözümler
4
Tepki puanı
3,268
Konum
Çankırı
Ad Soyad
Emirbey26
Yaş
36
Aracınız
Civic FB7 2015
[MENTION=8561]atrmyff[/MENTION]
Katalitik konvertörün amacı yakıtın havaya göre fazla gelmesi durumunda yakıtın yanmamış bölümün tekrar yakılması ve eksozdan atılması içindir .manifoltan gelen gazın karşılaşması gereken türbülans zamanlaması üzerin de bulunan oksijen sensörünün gaz sürtünmesinden okuyacagı sinyali beyine ileterek kordinasyona yardımcı olmak dogru algılanan bir iletişimle kazanılacak bu okuma aracınıza güç yakıt ekonomisi ve performans olarak yansıyacaktır.

Katalitik konvertör iptalinin Araca hiçbir zararı yoktur. Aksine buradan gazların geçmesi için harcayacağınız güçten kar edersiniz. Motor rahatlar. Eksoz gazlarını daha rahat atarsınız.Ancak motorunuzun sesi biraz değişir. Bunun için o bölgeye uygun Katalitik konvertöründe görevini karşılayacak özel üretilmiş türbülanslı bir kat iptalini kulanmanız Katalitik konvertörün sesizliyinde olmasada farkı motor devriniz yükseldiğinde çok daha belirgin fark etirecek bir performansla gösterecektir. Katalitik konvertör en büyük önemi soludugumuz havayı temizlemektir.
Iptal ettiginizde arac muayenesinde problem oluyor. Katalizor olmadan muayeneden gecirmiyorlar. Ses ve yakit artiyor.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst