Civic FE1 Arka tarafın sallanması, dalgalanması?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan meru
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
Mehmet keskin
Aracınız
Civic FE1 2024
mrb. 2024 model civic aracım var. Elegance+ paket - jantlar 16 inç. lastik 215-55-16 ebatlarında-
0 km olarak bayiden aldım. herhangi bir kazası yoktur ( Alla şükür ). aldığım günden beri
1- Kuru zeminde --- a- düşük hızlarda bile olsa ( 40- 50-60 km ) çukura girince veya yoldaki rögar kapakları yoldan yüksekse
b- normal hızda ( 110-120 km ) asfalt yol balık sırtı olmuşsa şerit değiştirirken,
c- normal hızda ( 120-130 km ) asfalt yoldaki yamalar yoldan biraz yüksekse

2-Islak zeminde --- Yukaridaki maddelere ek olarak
a-Asfalt yolda, 100-110 km hız- Yol çizgilerinin üzerinden geçerken ve şerit değiştirirken

aracın arka tarafı sallanıyor, sağ sol çalkalıyor veya dalgalanma yapıyor.
1 gün önce çok ciddi bir kaza atlattım. 125 km hızla otobanda çok az bir su birikintisine girdim ( önümdeki araçlarda benden daha süratli şekilde girdi ama onlarda sorun olmadı ) ıslak zeminde arka tarafı savruldu ve bariyerlere yöneldi, sağ sol derken zar zor kendimi sağ şerite attım. ( yukarıda belirtiğim gibi, sorun sadece ıslık zeminde değill.)
Bu sorunu yaşayan ve çözüm bulan arkadaşımız var mı acaba?

Son düzenleme:
tek yapaxagınız şey rot ayarına göturup arka rot ayarını yaptırmak. baska bir sorun yok

Açıkcası bence araca birşey yapmak bile lazım değil arızası yok ise,lastiklerin basıncı hatalı değil is vs.
ben aracımı alır almaz Hankook ventus 4 prime hep takıyorum (tamamen konfor için performans beklentim 0) o yüzden sizler adına yorum yapamıyorum ama bu konudan sonra bu sabah denemelik resmen çok üst limitlerde artık saçmalayacak seviyelere taşıyarak abartım hem hız hem açısal anlamda hemde ani değişimlerle onda bile araç resmen yere yapıştı en ufak sorun yaşamadım,bilemedim

bu arada aracın geyik videosu:

Açıkcası bence araca birşey yapmak bile lazım değil arızası yok ise,lastiklerin basıncı hatalı değil is vs.
ben aracımı alır almaz Hankook ventus 4 prime hep takıyorum (tamamen konfor için performans beklentim 0) o yüzden sizler adına yorum yapamıyorum ama bu konudan sonra bu sabah denemelik resmen çok üst limitlerde artık saçmalayacak seviyelere taşıyarak abartım hem hız hem açısal anlamda hemde ani değişimlerle onda bile araç resmen yere yapıştı en ufak sorun yaşamadım,bilemedim

bu arada aracın geyik videosu:

Fabrika çıkışlı Bridgestone turanza er33 e göre çok mu farkediyor ses ve konfor. Taktırmayı düşünüyorum.

Bridgestone Turanza 6 yı tavsiye ederim, yaklaşık 20-25 bin km bu lastiklerle sürdüm Exe + 182 HP eski aracımı. Özellikle ıslak zeminde çok güven veriyor.

Fabrika çıkışlı Bridgestone turanza er33 e göre çok mu farkediyor ses ve konfor. Taktırmayı düşünüyorum.

Bridgestonelar sert hamurlu oda araçta titreşim,rezonans yapıyor Hankooklar ise çok daha yumuşak hamurlu oda hem daha konforlu hem süspansiyona yansıyan titreşimler azaldığı için bir tık daha sessiz yani direkt değil ama dolaylı yönle kabin daha sessiz ama büyük birşey beklemeyin.

daha çok konforlu olduğu için alıyorum ben açıkcası ve asla üzmedi çokça üyemize taktırdım mesajlardan özelden tlfdan ve tamamı %100 oranında geri dönüşü olumlu oldu sanıyorum 8-10 kişi olmuştur şimdilik

Geri