Civic FC5 Balans sorunu?

Ad Soyad
ahmet karabayır
Aracınız
Civic FC5 2017
Her sezon lastik değişiminde en az 2 kez balans yaptırmak zorunda kalıyorum . Geçen kıştan yaza geçişte lastikçide lastik değiştirdim balans yaptırdım , araba titremeye başladı 120 de , daha sonra serviste balans yaptılar yağ gibi oldu . Bu kış kışlıkları taktırırken farklı bi lastikçide değiştireyim eskisi balansı beceremiyordur dedim yine aynısı oldu yine servise düştüm . En son bu kıştan yaza geçişte yine 3. farklı bi lastikçiye gittim yine araba titriyor 120 ye gelince bıktım servise balans parası vermekten. Nedeni ne bunun servis farklı bişey mi yapıyor. Yardımcı olun arkadaşlar 2017 fc5 var

DMR

Özel Üye
Ad Soyad
Alper D
Aracınız
Civic FC5 2020
Ankarada yillardir gittigim sozde tecrubeli lastikci lastiklerin daha basinci dogru durust ayarlamiyor. 32-33 psi yeribe 40 psi basiyor. Lastiklerin sibop degismeli dedi 4 ju yeniledim simdi en az 1 tanesi hava kaciriyor. Yani usta yok ulkede.

Ad Soyad
ahmet karabayır
Aracınız
Civic FC5 2017
Valla anlamadım 3 tane lastikçinin balansı arabaya yaramıyor servise gidiyorum yapıyorlar araba yap gibi kayıyor anlamıyor ekstra bir şey mi yapıyorlar

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
@ahmedovic hocam lastik değişimi yaptığınız yerin işçilik veya balans makinası iyi değil. O yüzden böyle bir durum ile karşılaşıyorsunuz. Sadece lastik satanlar değil de rot balans ustaların da yaptırmak daha iyi oluyor. Hepsi çırak çalıştırıyor. Bijon saplama kıranların haddi hesabı yoktur. Fc5 kasanın bijonları ise çok iyi değil. Daha temizini size yazayım. Kışlıklar için 4 sac jant alıp 1 kez takılacak. Sonrası için yaz kış sadece teker değiştirmek kalıyor.

Ad Soyad
ahmet karabayır
Aracınız
Civic FC5 2017
@ahmedovic hocam lastik değişimi yaptığınız yerin işçilik veya balans makinası iyi değil. O yüzden böyle bir durum ile karşılaşıyorsunuz. Sadece lastik satanlar değil de rot balans ustaların da yaptırmak daha iyi oluyor. Hepsi çırak çalıştırıyor. Bijon saplama kıranların haddi hesabı yoktur. Fc5 kasanın bijonları ise çok iyi değil. Daha temizini size yazayım. Kışlıklar için 4 sac jant alıp 1 kez takılacak. Sonrası için yaz kış sadece teker değiştirmek kalıyor.
Hocam daha 4 ay önce bijon sapı kırıldı dediğiniz o kadar doğru ki , her sezon başıma bela oldular illet ettim .

Ad Soyad
asdemirtas
Aracınız
Civic FC5 2021
Daha doğru hava basan lastikçiyle karşılaşmadım. Her lastik değişimi sonrası ilk işim benzinlikte ayar yapmaktır. Yazlıklara geçtim şimdi 120 de hafif titreme var, tam yapamadığını düşünüyorum balansı. Eski FD6'dan kalan 16" kışlık için kullandığım jantlar vardı, bir sonraki değişimde onlara taktıracağım, kendim sök-tak yaparım eskisi gibi.

Geri