Bijon kırıldı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan honda551
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dün aracımın sol arka lastiğin bir bijonu kırıldı. Sökme takma işi problem yaratır mı. Ne kadar masraf çıkartır

Sent from my CPH2219 using CivicTR Forum mobile app
Benimde kırılmıştı tek lastikte tek bijon kırıktı..50 km yol yaptım...güzel Bi lastikçi bulun yada hondacı Ustaya yaptırın.....çok uzun süre böyle kullanmayın

SM-A705FN cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Yazlık lastiklere geçerken sol ön 3 bijon sağ ön2 bijon kırıldı sökerken sonra taktılar o şekilde yaptırmaya götürdüm adam yapmak için sökerken sol tarafın 4 üde kırıldı sağdan 3 kırıldı velhasıl 550 ye yaptırdım yeni aldım saplamalarını .

Farklı mekanlarda benzer hiçlikler..

Son düzenleme:
Yazlık lastiklere geçerken sol ön 3 bijon sağ ön2 bijon kırıldı sökerken sonra taktılar o şekilde yaptırmaya götürdüm adam yapmak için sökerken sol tarafın 4 üde kırıldı sağdan 3 kırıldı velhasıl 550 ye yaptırdım yeni aldım saplamalarını .

Farklı mekanlarda benzer hiçlikler..
Muhtemelen o bijonları monte edenler çok yüksek tork uygularak sıktıkları için sökerken kırılarak çıkıyor.

Nisan başında kışlıkları çıkarırken sol ön saplama yalama olmuş, daha önce de kırılmıştı ve yine aynı saplamada sorun çıktı. Lastikçi sürüşe zararı olmaz muayeneden geçemezsin deyince geçen hafta bakım için götürdüğüm ustaya söyledim o değiştirdi. 50-TL masrafı olmuş sadece.

Muhtemelen o bijonları monte edenler çok yüksek tork uygularak sıktıkları için sökerken kırılarak çıkıyor.
Sözüm meclisten dışarı "Hayvan gibi sıkıyorlar."
Bijon takmanın bile ustalığı var. Önce el ile yuvasına takıp döndürürsün (diş atladın mı elveda), ardından havalı ile tek hamle sıkıştır sonra araç liften iner bijon anahtarı ile elle bir tur daha dönersin. Tork anahtarı ile daha isabetli olurda fakat sanayide öyle bir adet ne yazık ki yok!

Son düzenleme:
Geri