Bisiklet taşıyıcı ve spoiler

Aracınız
Civic FB7 2013
Arkadaşlar 2013fb7 aracımla bisiklet taşımak istiyorum ama araçta spoiler var buna ne gibi bir çözüm önerirsiniz tavanda taşıma hariç.ceki demirine takılanlar var onlarda baya bi zahmet ve maliyet gerektiriyor.sökeyim desem adamlar delerek takmışlar.IMG_20201001_130751.jpeg

Redmi 5 Plus cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

gunesec

Özel Üye
Arkadaşlar 2013fb7 aracımla bisiklet taşımak istiyorum ama araçta spoiler var buna ne gibi bir çözüm önerirsiniz tavanda taşıma hariç.ceki demirine takılanlar var onlarda baya bi zahmet ve maliyet gerektiriyor.sökeyim desem adamlar delerek takmışlar.Ekli dosyayı görüntüle 262001

Hocam çoğu modelde o kısımda üçgen şeklinde boşluk oluşuyor. Modellere bir bakın, söktür eyin rüzgarlığı.

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Arkadaşlar 2013fb7 aracımla bisiklet taşımak istiyorum ama araçta spoiler var buna ne gibi bir çözüm önerirsiniz tavanda taşıma hariç.ceki demirine takılanlar var onlarda baya bi zahmet ve maliyet gerektiriyor.sökeyim desem adamlar delerek takmışlar.Ekli dosyayı görüntüle 262001

Spoyleri kuraracak bir aparat lazım. Şu linke bir bakın. Firmayla görüşüp fotoğraf gönderseniz yardımcı olurlar.

Faaliyet ayn-ı lezzettir...

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Tavanda da taşınabilir kitler var bildiğim kadarıyla..

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Onlarda güzel fakat dezavantajları var.
> Her araca uyumlu olmaz.
> Fiyat olarak daha yüksektir.
> Aerodinamik bozulacak yakıt arttırır.
> Rüzgar sesi daha çok artar.
> Aracın yüksekliği artacak kapalı alanlardan geçerken çok dikkat edilmeli. Unutursak çok kötü sonuçlar doğurabilir.
> En güzeli çeki demirine takılan modeller araca hiç temas bile etmiyor. Bagajı istediğiniz gibi açıp kapatabilirsiniz. Çok kullanışlı fakat en pahalısıda onlar oluyor. Çeki demirinide tak çıkar yapıyorlar böylelikle görüntüyüde bozmamış oluyor.

gunesec

Özel Üye
Onlarda güzel fakat dezavantajları var.
> Her araca uyumlu olmaz.
> Fiyat olarak daha yüksektir.
> Aerodinamik bozulacak yakıt arttırır.
> Rüzgar sesi daha çok artar.
> Aracın yüksekliği artacak kapalı alanlardan geçerken çok dikkat edilmeli. Unutursak çok kötü sonuçlar doğurabilir.
> En güzeli çeki demirine takılan modeller araca hiç temas bile etmiyor. Bagajı istediğiniz gibi açıp kapatabilirsiniz. Çok kullanışlı fakat en pahalısıda onlar oluyor. Çeki demirinide tak çıkar yapıyorlar böylelikle görüntüyüde bozmamış oluyor.

O zaman bir de çeki demiri taktırmak lazım. Ruhsata da işlenecek sanırım. Yoksa bisiklet taşıma için yapılanlarda ruhsata gerek yok mu?

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
O zaman bir de çeki demiri taktırmak lazım. Ruhsata da işlenecek sanırım. Yoksa bisiklet taşıma için yapılanlarda ruhsata gerek yok mu?
Çeki demiri takıyorsan ruhsata işlenmesi gerekiyor. Baya meşakkat bir durum. Ne yazık ki ucuz bir işlemde değil.

Yapılacak işlemler:

Aracınıza çeki demiri taktırmak için aracınızın marka / model bilgisi ve çekeceğiniz karavan veya römorkünüzün yük kapasitesine göre çeki demirinizi seçmelisiniz.

Aracınıza taktıracağınız çeki demirlerinde ECE R55 (e belgesi) belgesi olması gerekmektedir.

Bu belgeye sahip olmayan çeki demirleri araç ruhsatına tescil edilememektedir.Çeki demirinin montajı yetkili servisler aracılığı ile profesyonel kişiler tarafından yapılmalıdır.

Ruhsat tescili için zorunlu olan “TSE Montaj Uyumluluk Raporu” montajı yapan yetkili servis tarafından doldurulur.

TSE araç kontrol merkezinden randevu alınarak araca montajı yapılan çeki demirinin projesi onaylatılır ve en yakın İlçe Trafik Tescil merkezinde çeki demirinin ruhsata işlenme işlemleri yaptırılır.roje oluşturulması için bu işi yapan firmalardan destek alınmalıdır.

Araca takılan çeki demirinin 30 gün içinde tescilinin yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde cezai işlem uygulanabilir. Aracınız trafikten men cezası alabilir.

Çeki Demiri Projesi için Gerekli Belgeler;

Araç uygunluk belgesi veya faturası (varsa)

Aracın ruhsatı

Çeki demirinin fotoğrafları (araç üstünde ve ECE R55 belgesi gözükmelidir)

Çeki demiri ve montaj faturası

Çeki demiri montaj klavuzu

Çeki demiri kalite belgeleri

Gümrük beyannameleri

Aracınız
Civic FB7 2013
Spoyleri kuraracak bir aparat lazım. Şu linke bir bakın. Firmayla görüşüp fotoğraf gönderseniz yardımcı olurlar.

Aynen bu yapı da olan ürünlere bakayım ben diğer çeki demiri fln baya bir teferruatli.sagolun

Geri