Civic FB7 40.000 Bakımlarımızı burada paylaşalım

Katılım
3 Ocak 2016
Mesajlar
43
Tepki puanı
2
Aracınız
Honda motorlarında otomatik subap ayarı yoktur. Bunu diyen servisin aracınızla ilgili hiçbir bilgisi yoktur bence. Subap ayarı normalde benzinli araçlarda çok geç bozulur ama LPGnin yanma farkı normalden çok hızlı subap ayarının bozulmasına neden oluyor. Açıkçası çekiş düşüp yakıt arttığından Honda motorunda direk subap ayarı ihtiyacı aklınıza gelsin. Eğer 20bin kmden uzun süredir yaptırmadıysanız bence yaptırın, doğru subap ayarı ile motor ciddi kendine gelecektir. Eğer ustalığından emin olduğunuz ustanız yoksa tek seferlik servise yaptırın, en azından kafanız rahat olur.
Çok teşekkür ederim. Elinize sağlık.
 
Katılım
26 Ara 2016
Mesajlar
6
Tepki puanı
0
Aracınız
Arkadaşlar merhabalar.2016 civic otomatik lpg li aracımın 40000 bakımı geldi.İzmir terakki ve Çamkıran ı aradım 1400 tl gibi uçuk bir rakam verdiler.Ki orada da daha birşiyler kesin çıkar yanı 2000 tl den az çıkamam tahminimce.Bu kadar soygun olur mu? istemeyerek te olsa özel servis arıyorum.Çiğlide Honda Performans diye bi yer duydum aradım 350 tl fiyat verdiler tabi balatalara bakılacak ve ayrıca lpg ye bakmıyorlarmış.Önerebileceğiniz bir yer varmı izmir de?ayrıca 30000 bakımında subap ayarı yapıldı lpg filitreleri değişti gerek var mı tekrar ayara ?bir de telefonda bana kapak contası değişir dedi yetkili servis anlamadım.Daha önce megane 2 vardı bir kere subap ayarı yapmadan 10 sene kullandım bu nasıl iş çözemedim gitti.
 

NoFeaR

0
Katılım
20 Ocak 2014
Mesajlar
16,037
Çözümler
4
Tepki puanı
3,491
Konum
İzmir
Ad Soyad
Turgut
Yaş
39
Aracınız
Civic FC5 2016
[MENTION=5710]crashover[/MENTION] Arama kısmına '' izmir servis '' yazarsanız özel servis önerilerine ulaşabilirsiniz ;)
 
Katılım
30 Haz 2017
Mesajlar
6
Tepki puanı
0
Konum
kocaeli
Aracınız
Arkadaşlar yeni sayılırım dışarda yaptırmak istiyorum

İnt baktım 5w30 kullananda var 0w20 de marka olarak neyi tercih edeceğiz neleri almam lazım bilgi verebilir misiniz
 
Katılım
25 Ara 2014
Mesajlar
26
Tepki puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Civic 2014 makyajlı kasa kullanıcısıyım. Aracım LPG'li ve 41.700km'de. Bugün 40 bin bakımı için Trabzon Honda servisine başvurdum. 1030TL subap ayarı dahil bakım ücreti istediler. Son zamanlarda aracımda gaz pedalı istediğim tepkiyi vermemeye başlamış, yakıt artmış ve ek olarak fren mesafesi de artmıştı.

Servis fren balatalarının iyice yıprandığını ve ancak 5000km daha idare edebileceğini belirtti. İsteğe bağlı olarak şimdiden yenilenmelerini önerdiler. Ön arka fren balataları ile ön iki diski de bu balatalarla birlikte değiştirecekler. Fiyat olarak 1400TL istendi bu işlem içinde. Toplamda 2400TL'ye geliyor bu bakım. Sizce bu fiyat nasıldır, beklentimin oldukça üstünde çıktı aslında.

Ek olarak yeni lastikler almayı düşünüyorum, aracımın üzerinde 1.5 yıldır kış lastikleri takılı durumda ve konforu iyiden iyiye bozuyor. Michelin düşünüyorum, sizin öneriniz ne olurdu? Teşekkürler.
 
Katılım
19 Nis 2017
Mesajlar
612
Tepki puanı
105
Konum
İstanbul
Aracınız
[MENTION=556]Karadeniz[/MENTION] on ve arka balatalar ayni anda bitmez hocam. Hele hele 40.000 deki aracin arka balatalarinin bitmesi bence imkansiz. Servis iyi niyetli degil sanki bu konuda.

SM-E500H cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
19 Nis 2017
Mesajlar
612
Tepki puanı
105
Konum
İstanbul
Aracınız
[MENTION=556]Karadeniz[/MENTION] bakim ve subap ayari icin 1030 tl yetkili servis ucreti olarak normal. Disarda yaptirirsaniz daha uyguna yapılabilir 500 tl gibi bir rakama.

Disklerin degisecegini okumamistim. Bence 40.000 deki arabanin diskleri de kolay kolay bozulmaz. 120 civari giderken fren yaptiginizda aracta titreme olusuyor mu? Boyle bir titreme felan yoksa diskler saglamdir. Balatalar bitmeye yakin fren yaptiginizda oter zaten. Balatalari disarida daha uyguna degidtirebilirsiniz.

Bende 1.5 ay once 2012 model fb7 aldim 64.000 de servis bakimli. Ama bundan sonra yetkili servise goturmeyi dusunmuyorum. Çünkü fiyatlar faiş.

SM-E500H cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
4 Ara 2017
Mesajlar
162
Tepki puanı
103
Konum
Konya
Bosch araç bakımı yapan servise bir mail yolladım.
Mail'in içeriği:

Merhaba,
2015 model Honda Civic sahibiyim ve şimdiye kadar hep yetkili servise bakım yaptırdım. Ancak sizin bakımlarınız ile aracın garantisinin bitmediğini duydum. Gerçekte böyle bir durum var mı yada sizde bakım yaptırdıktan sonra yetkili servise bunu nasıl kabul ettireceğiz? Çünkü 2021 E kadar garantisi devam ediyor. Bunun yanında aracın kendi yağı enos kullanıyorlar. Yağı yada istediğimiz parçaları dışarıdan getirdiğimizde de bakım yapıyor musunuz?
40.000 standart yağ değişim ücreti yaklaşık olarak ne kadar?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
İyi çalışmalar dilerim.

Bosch servisinin cevabı:

1) Rekabet hukuku çerçevesinde, Motorlu Taşıtlar Sektöründeki Dikey Anlaşmalar Ve Uyumlu Eylemlere ilişkin Grup Muafiyeti Tebliği’nin Md. 3/r ve s bentleri, madde 5/d bendi, madde 6/b bendi yardımcı olabilir. Öte yandan aşağıdaki linkte bulunan 2005/4 Sayili Motorlu Taşitlar Sektöründeki Dikey Anlaşmalar Ve Uyumlu Eylemlere Ilişkin Grup Muafiyeti Tebliği’nin Açiklanmasina Dair Kilavuz’un 47. Sayfasındaki 78. Sorunun cevabında belirtildiği üzere üreticiler kendi yetkili servislerine dahi orjinal parça kullanılmasını zorunlu kılamazken, eşdeğer parça kullanılmasına imkan vermesi gerekirken, periyodik bakımın sadece üreticinin yetkili servsilerinde yapılmasının şart koşulması rekabet hukuku kurallarına aykırı olacaktır.

http://www.rekabet.gov.tr/File/?path=ROOT/1/Documents/Başvuru+Rehberi/motorlukılavuz.pdf

2) Garanti belgesinin içinde neler olması gerektiği ve kapsamı Garanti Belgesi Yönetmeliğinde belirlenmiş olup, garantinin şarta bağlabileceğine dair bir düzenleme bulunmamaktadır. Bu nedenle üreticinin ya da ithalatçının garanti vereceği ya da vermeyeceği koşulları belirleme serbestisi olmadığı ve garantinin şarta bağlanmasının hukuki dayanağı olmadığı düşünülmektedir.

Araç bakım,onarım ve fiyat bilgisi Bosch Car servislerimiz tarafından verilmektedir.

Aşağıdaki link aracılığı ile bölgenize yakın Bosch Car servislerimiz ile irtibata geçebilirsiniz.

https://servis.boschcarservice.com/

Teknik Destek Hattı


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Geri
Üst