Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Normal
Kendi aracımda ses ölçümü yapmıştım. Aracım fc5 dizel otomatik. 120 ile giderken çok kaliteli asfaltta (ICA yolları) 74-75dbA civarında ses seviyesi var. Kötü çakıllı dediğimiz gürültülü asfaltta 85 civarı.Düşük hızlarda şehiriçinde falan 65-68dbA çıkıyor araç hızlanırken. Dolayısıyla sesin epey bir kısmı dizel gürültüsü.Kapı ve davlumbazlara sonra sadece motor sesi azaldı.Zemin ve sütunlara yalıtımı yaptırdıktan sonra tekrar ölçüp burada paylaşırım.Sütunların etkisi de rüzgar sesine olacak diye tahmin ediyorum. A sütunlarından şu an epey rüzgar sesi geliyor.Hesaplarıma göre de tüm araç yalıtımı civic sedan boyutlarında 20-22kg gibi bir ağırlık artışına sebep oluyor. Tavan hariçtir bu, sunroof varsa zahmeti değmiyor diye Özkan usta yapmıyor.iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Kendi aracımda ses ölçümü yapmıştım. Aracım fc5 dizel otomatik. 120 ile giderken çok kaliteli asfaltta (ICA yolları) 74-75dbA civarında ses seviyesi var. Kötü çakıllı dediğimiz gürültülü asfaltta 85 civarı.
Düşük hızlarda şehiriçinde falan 65-68dbA çıkıyor araç hızlanırken. Dolayısıyla sesin epey bir kısmı dizel gürültüsü.
Kapı ve davlumbazlara sonra sadece motor sesi azaldı.
Zemin ve sütunlara yalıtımı yaptırdıktan sonra tekrar ölçüp burada paylaşırım.
Sütunların etkisi de rüzgar sesine olacak diye tahmin ediyorum. A sütunlarından şu an epey rüzgar sesi geliyor.
Hesaplarıma göre de tüm araç yalıtımı civic sedan boyutlarında 20-22kg gibi bir ağırlık artışına sebep oluyor. Tavan hariçtir bu, sunroof varsa zahmeti değmiyor diye Özkan usta yapmıyor.
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Forumdan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanız gerekmektedir.