Konuya cevap cer

Benim de başımdan geçen olayı anlatayım. FB-7 kasa sıfır aldım 2015 model, aldığından beri de genleşme kanında minimumum altındaydı seviye hep. Bakıma götürdüğümde belirtim. İlk bir kaç bakımda birşey olmaz dediler pek önemsemedim ben de. Son bakıma gittiğimde (bu yıl) kafamda kalmasın diye yine belirttim. Tamam ekleyelim dediler bu sefer. Bir litre antifrizi eklediler ama bu sefer de max seviyesinin üzerindeydi. Şans ortasına hiç denk getiremediler [emoji4]

Tekrar tekrar sordum fazla sıkıntı verecekse alın diye. Bakım yapan usta da ısrarla, hiç gereği yok, burası zaten genleşme yeri. Hararet yükseldiğinde bile bir kaç damla buraya ya akar ya akmaz birşey olmaz diye ısrarla belirtti. O gün bu gündür kullanıyorum birşey de olmadı açıkcası. Ne azken ne de çokken. Sizinki gibi buhar da çıkmadı. Seviyesini tekrar da kontrol etmedim azaldı mı çıktı mı diye.size tavsiyem Radyatör kapağını soğukken açın. Eksik değilse bir şey olacağını zannetmiyorum. Eksikse tüp tesisatını komple bakılsın büyük risk o Zaman. Ancak az az azaltabileceğini düşünerek bir kaç ay takibini yapın aklınızda kalmasın. Su eksilmediği yada contadan motor bloguna su kaçmadığı sürece bir sorun olmaz.

[emoji1250]

Geri