Civic1300

Katılım
7 May 2015
Mesajlar
38
Tepki puanı
0
Aracınız
Aracıma uygun bir kategori bulamadığım için buradan devam etmek istedim.
Bugün itibariyle 2. 3. kişiler vasıtasıyla (arkadaşımın arkadaşı gibi) bir araç sahibi oldum, hiç görmeden ve hiç baktırmadan.
araç şuan yürür vaziyette değil, motor conta yakmış bildiğim bu, fakat böyle bir aracın TR de olup olmadığını bilmiyorum sanırım tek sahibi ben oldum, hurdaya gitmesine gönlüm razı gelmedi ve topluma kazandırmak için satın aldım.
Amacım TR ye kesin dönüş yaptığımda toplamak, (şuan yurtdışında çalışıyorum) Böyle araçmı alınır şeklinde bir araç aldım. Anlatması uzun ve karışık :)
Sizlerden şimdilik yardım olarak parça konusunda nereden ve nerelerden alışveriş yapılır, geniş yelpazesi olan 79-83 model arası parça temin edebilecek servis varmıdır? şeklinde olacak.
5-yıl önce Honda accord aracım vardı onu izmirde Honda Performance a götürüyordum servis olarak bildiğim ve samimiyetine güvendiğim bir ustam var, önerilere açığım, 45 günde 9 gün TR ye geliyorum, toplamak adına A dan Z ye usta konusunda yardımlara açığım. Şimdilik bu kadar laf lafı açar devam ederiz inşallah.
Selamlar,
Kerem
 

NoFeaR

0
Katılım
20 Ocak 2014
Mesajlar
16,037
Çözümler
4
Tepki puanı
3,491
Konum
İzmir
Ad Soyad
Turgut
Yaş
39
Aracınız
Civic FC5 2016
[MENTION=1305]Civic1300[/MENTION]

Hocam merakla bekliyoruz, siz startı verin uygun bir kategori tanımlarız ;)
Yedek parça Türkiye'de bulmak biraz zor olabilir, hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama yurtdışından bazı parçaları buraya göre daha rahat bulabilirsiniz.
 
Katılım
26 Ara 2014
Mesajlar
1,387
Tepki puanı
5
Konum
istanbul
Aracınız
Yurtdisindaysaniz e-bay kurtariciniz olabilir yada o ülkeden de parca temin edebilirsiniz parçalar şase ve motor koduna gore servisdende temin edilebilir istanbulda cikmacilarda nadir de olsa bulunabilir ama 1.3 çok az Türkiye de

Tapatalk....
 
Katılım
7 May 2015
Mesajlar
38
Tepki puanı
0
Aracınız
Start bugün verilecek sayılır arkadaşlar, motor conta problemi için çekici ile Ankaraya alınıyor, parça olması durumunda 0 dan motor yaptıracağım, fakat parçalar TR de varsa başlanacak yoksa yurtdışından Honda Servisinden getirtilecek fakat kargo zamanı ile uğraşmak istemiyordum. motor ve yürüyende sıkıntılar giderildikten sonra izmire gelmesi için yola çıkacak. Diğer bütün işler için benim kesin dönüş yapmamı bekleyecek. Türkiyeye ara ara geldiğimde incik boncuk işlerini halledicem.
Malesef şuan bulunduğum yerde Honda markası pek yok, parçaları sanırım bu gidişle honda e-store ve çesitli sitelerden temin edicem.
Herkese herşey için teşekkür ederim. Zamanla foto ve paylaşımlarımı yapıyor olacağım.
 
Katılım
20 Ağu 2014
Mesajlar
1,265
Tepki puanı
4
Yaş
42
Konum
istanbul
Allah sabır ve kolaylık versin dürüst ustaların eline düşürsün yoksa işiniz çok zor hocam. Bence parça analizi yapın önce gerekli parçalar bulunmadan da ise başlamayın yoksa işiniz çok daha zor olacaktır.tamirhanede yatan araçların sonları malesef daha kötü olabiliyor böyle klasiklerde
 
Katılım
17 Mar 2015
Mesajlar
812
Tepki puanı
2
Konum
Karagümrük
Aracınız
Ankara'da hurdacı cok oralara kesin bakın. Birde Polatlı da cok fazla para vs. Varmış ama çalınti olma ihtimali yuksekmis.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 
Katılım
7 May 2015
Mesajlar
38
Tepki puanı
0
Aracınız
Civic1300

Bugun Turkiyeye geldim ve ankaraya hem is hemde araca bakmak icin gittim
Arabanin 2 gun once motora baktiklarinda silindir kapaginin tamir edilemez catlagi oldugunu soylediler, hemen yurtdisindan bakmaya basladim ama sans yuzumuze guldu ve bir dosyum saolsun cikma idan buldu, inanamadim. Simdi motor toplamaya devam ediliyor eksantirik milide iyi durumda degilmis onu bulucaz bakalim. Devamini ilerleyen vakitlerde yazarim


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

NoFeaR

0
Katılım
20 Ocak 2014
Mesajlar
16,037
Çözümler
4
Tepki puanı
3,491
Konum
İzmir
Ad Soyad
Turgut
Yaş
39
Aracınız
Civic FC5 2016
[MENTION=1305]Civic1300[/MENTION]

Hocam Memlekete hoş geldin.
Şöyle Fotoğraflı roman tarzında bir proje bekliyor ve takip ediyoruz.
 
Katılım
7 May 2015
Mesajlar
38
Tepki puanı
0
Aracınız
Arkadaşlar arabanın motor olayı halloldu ve yürüyebilir duruma geldi. uzaktan takip etsemde şuan mutluyum, en azından bir sonraki yurda gidişimde ankaradan izmire götürebileceğim.
Bu arada ruhsat karışıklığı var, araç hatchback olduğu halde ruhsata sedan olarak girilmiş, ruhsat halen elimize ulaşmadı fakat ulaşınca ruhsatı götürüp trafik tescil yazışma yapıp hatchback olarak değişim yapacak ve bir ruhsat bedeli daha ödemek durumunda kalacağım.
Arabanın bazı parçalarını yurtdışından aldım, ön far krom kaplamaları, ngk buji ve distribitor kapağı, distribütor levhası (türkçelerini dilim döndüğünce çeviriyorum) arabanın service repair manuali, oksijen sensörü, benzin o ring seti, yan sinyal far takımları vs.vs. ıvır zıvır olarak şimdilik eksiklerin bir kısmı olarak aklıma geldikçe fotoğraflardan gördüğüm eksikleri ve olmazsa olmaz değişmesi gereken olarak ilk etapta aldığım şeyler,
şimdi arka stop far takımı, kapı dış kolları, arka kapı honda amblemleri, ön tampon sinyal farlarını buldum ve alım için gerekli işlemleri bu hafta başlatıcam.
şimdilik bukadar... buda videosu
https://youtu.be/D_H8pN2nZA8

 
Geri
Üst