Civic FE1 Civic'siz son hafta?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oldford
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
Rahimmm Erol
Aracınız
Civic FC5 2019
Dolar Euro artıyor ÖTV matrahlari değişti bence gücünüz yetiyorsa şuan alım aracı. Piyasa sürekli artıyor ben düştüğünü pek görmedim

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Dolar Euro artıyor ÖTV matrahlari değişti bence gücünüz yetiyorsa şuan alım aracı. Piyasa sürekli artıyor ben düştüğünü pek görmedim

anormal euro dolar artışları olmadığı sürece atıyorum aylık %5-10 veya fazlası gibi olmadığı sürece her yaza girişte araçlar euro artışının çok üzerinde artar ve her yaz bitiminde ekim-kasım gibi birden o balon söner bu geçen senede dahil yıllardır bu şekilde oldu.

fakat burada olay daha çok ÖTV 2305 olan temmuz fiyatı yerine atıyorum Civic ağustosa sadece 80bin zam yapıp 2385 olacağına 2371tl üst limiti olan ötv dilimini aşarak %80 ötv yerine %90 limitine zıplamış ve ek olarak + %10 daha ötv ye maruz kalmış durumda ve aracın fiyatı uçuk sayılacak şekilde 2585e taşındı.

özetle 2305den 2585e çıktı = %12 yani dolar artışının çok çok üstünde.

sorun şuki normal bir yılda ekim-kasıma girerken yaz aylarının balonu bitmesi beklenirken bu yıl ön görülemeyen bu ötv değişikliği henüz çok taze ve ikinci el fiyatlarını dediğiniz gibi eylül,ekim belkide oturana kadar kasım boyu artarak etkileyecek.

cidden olan bizlere oluyor yazık ,çok yazık 2585e civic alıyoruz abi ülkede bu fiyata ben büyüdüğüm Torontoda 1 değil tam 3 sıfır ve dolu civic alabiliyorum yada sıfır Bmw M3 alabiliyorum dahası ikinci elde bu fiyata 2-3 yaşında 911 bile alınabiliniyor 3-5bin kmde. çok üzücü maalesef

Geri