- Ad Soyad
- Burak
- Aracınız
- Civic FD6 2011
2021 ve üzeri accordlarda bu sorun yoktur diye düşünüyorum, ne diyorsunuz?
Hocam bu iş birazda kullanım ile ilgili. Tabiki önerilen km aralığında yağ değişimi yapmak önemli ama atıyorum bir kullanıcı düşünün yağı vaktinde değiştiriyor fakat kullanım absürt ani kalkışlar zorlamalar vs bu durumda yağ kurtarmaz ve hasara yol açıyor. Diğer kullanıcıda yağ konusunda hassas değil fakat kullanım olarak çok dikkatli sonuçta sorunsuz kalabiliyor. Burda servis geçmişinden yağ değişiminden km öğreniyoruz fakat sürücünün nasıl kullandığını bilme imkanımız yok. En iyisi dikkatli kullanılmış ve vaktinde değiştirilmiş yağ olan araçları bulabilmek ama yinede çok çok endişeli olmamak gerekir. Evet cvt bakıma muhtaç bir şanzıman olsada çok çok kırılgan değil zira öyle olsa şanzımancılar cvt ekmeği yerdi. Tabiki arıza yapan zincir kıranlar var fakat oran çok düşük. İçinizi rahat tutun kötüyü çağırmayın derimServise ulaştım en son 86 binde değişmiş 170 bine kadar değişmemiş nasil dayanmış bu vakte kadar ilginc
Evet hocam haklısınız youtube ve sikayet coma girince insan farklı düşünüyor.bugun bir bayinin müdürü ile görüştüm cvt zincir biraz zor kopar dedi ama olabilir diyor şaşırdım şey 86 binden 170 bine kadar sanjiman yag değişmeden nasil gelmiş... yorumlara bakılırsa bakim geçtiğinde sanjiman elinde kalır yarin belli olacak çıkan yağa göre arabayı satıp satmamaya jarar vericem.birde sanjiman ocin çoğu yerde 200 300 bin masraf olur diyorlar sanjimanci biri saglam arabanın sanjiman zincirini değiştirmek 70 bin dedi kopmadan 70 değişmeden gitsen de 70 bin ....Hocam bu iş birazda kullanım ile ilgili. Tabiki önerilen km aralığında yağ değişimi yapmak önemli ama atıyorum bir kullanıcı düşünün yağı vaktinde değiştiriyor fakat kullanım absürt ani kalkışlar zorlamalar vs bu durumda yağ kurtarmaz ve hasara yol açıyor. Diğer kullanıcıda yağ konusunda hassas değil fakat kullanım olarak çok dikkatli sonuçta sorunsuz kalabiliyor. Burda servis geçmişinden yağ değişiminden km öğreniyoruz fakat sürücünün nasıl kullandığını bilme imkanımız yok. En iyisi dikkatli kullanılmış ve vaktinde değiştirilmiş yağ olan araçları bulabilmek ama yinede çok çok endişeli olmamak gerekir. Evet cvt bakıma muhtaç bir şanzıman olsada çok çok kırılgan değil zira öyle olsa şanzımancılar cvt ekmeği yerdi. Tabiki arıza yapan zincir kıranlar var fakat oran çok düşük. İçinizi rahat tutun kötüyü çağırmayın derim
Hocam sen kendini çok yoruyorsun. Biraz daha iyi düşünmeye çalış. Fotoğraf 2 saatlik bir mevzu.
Hocam sana kendimden bahsedeyim. Aracım 2022 model fe1 182 HP dolu paket henüz 15 bin km de yıllık 5 bin km anca yaparım ayrıca bakımlarını yetkili serviste 10 bin dolmadan yıl geldiği için genellikle en 5 bin km yapmadan gerçekleştirmiş olurum. Bu form gerçekten çok faydalı ve birbirinden inanılmaz kaliteli hatta ustalara ustalık yapacak kadar teknik mekanik bilgiyi sahip kişilerle dolu. Aracımı kullanmaya başladığımda sadece bakımlarını takip ediyordum ve mutluydum. Burayı keşfettim okudum okudum ve okudukça acaba benim araçta da var mı yada olur mu diye takılmaya başladım. Ben zaten obsesif teşhisli biriyim. Ondan sebep aracımı durduk yere dinlemeye seslerden anlamlar çıkarmaya başladım. Sorun olmadan sorun olacakmış gibi düşünüp endişeye kapılmaya ve kendimi üzmeye başladım. Kusacası hep kötüyü çağırmaya kalktım. Son dönemde aracımda hiç olmayan bir ses gelmeye başladı ve bilgisayara dahi bağlatmama rağmen teşhis konulamadı. Yetkili servis ustalarının kimisine göre bişey yok kimisine göre tam arızaya dönsün bakalım oldu. Aslında anlatmak istediğim tedbirli olmak erken teşhis koyabilmek tabiki çok çok önemli ama bazen olacakların önüne geçilmiyor. Benim tecrübem kötüyü çağırmamak çünkü öyle yapınca gerçekleşiyor. Önemli olan kazaya ve belaya karışmamak, evet dediğiniz tamir ücretleri inanılmaz rakamlar haklısınız ama sizin yada yakınınızın hayatı ile kıyas yapılmaz. En fazla zincir kopar çekiciye yüklenir ustaya gider. Bununla geçmiş olsun denilir. Ama benim gibi obsesiflik durumunuz varsa hayatı zindan etmeyin direk satın derdim. Ama eminim ki o araç bakımları sonrası size hiç sorun çıkarmayacaktır kalbinizi rahat tutun saygılarımlaEvet hocam haklısınız youtube ve sikayet coma girince insan farklı düşünüyor.bugun bir bayinin müdürü ile görüştüm cvt zincir biraz zor kopar dedi ama olabilir diyor şaşırdım şey 86 binden 170 bine kadar sanjiman yag değişmeden nasil gelmiş... yorumlara bakılırsa bakim geçtiğinde sanjiman elinde kalır yarin belli olacak çıkan yağa göre arabayı satıp satmamaya jarar vericem.birde sanjiman ocin çoğu yerde 200 300 bin masraf olur diyorlar sanjimanci biri saglam arabanın sanjiman zincirini değiştirmek 70 bin dedi kopmadan 70 değişmeden gitsen de 70 bin ....
Dediğim gibi yandaki duruma göre yarin karar vericem inşallah kötü çıkmaz yoksa araba az yakıyor arkası gayet geniş hızı sevmediğim icin 120 km bana yeterli geneli 80 giderim. Haftada 2 yada 3 kez araca binerim geneli yillik 8 bin km anca yaparım hayalimde 100 bin kmde bulup almak vardı ama piyasa belli alamadım önceki araclarim toyotaydi değişiklik yapıp honda aldim bakalım şartlar iyi mi dedirtecek yoksa pişman mi edecek