Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Önceden dsg kullanmış biri olarak uzun süre D konumunda kalması sağlıksız derdi herkes, cvt'de beklemesinin bir mahsuru yok mu?
Sorun park ederken oluşan D ya R de el freni hangi aralıkta çekmek. Mesela R de iken çekip P almak mı? Ya da D iken El frenini çekip P almak mı?
En mantıklısı sanırım N ye alıp el frenini çekip P almak gibi geliyor. Şanzumana yük binmemesi adına...
Saygılar
Yukarıda admin arkadaşımız çok açıklayıcı anlatmış ama bende söyleyeyim.
Durdunuz aracı park edeceksiniz, ayağınız frende iken vitesi D konumundan N konumuna getiriyorsunuz. Daha sonra el frenini çekip (el frenini çekip vitesi N ye almadan önce bir defa ayak freninden ayağınızı kaldırın) ayak frenine basıp vitesi N konumundan P konumuna getiriyorsunuz. Daha sonra STOP ediyorsunuz.
Bunu yapmanın amacı aracın ağırlığını şanzımana değil el frenine bindirmek. Böylelikle şanzımanın ömrüne ömür katmış oluyorsunuz.
Cvt şanzımanda d konumda ses gelmesi normalmi