Civic FB7 Debriyaj Sıvısı Miktarı?

Ad Soyad
-
Aracınız
Civic FB7 2014
İyi günler. Fb7 2014 manuel debriyaj sıvısının max seviyenin üzerinde kapağa kadar dolu olduğunu farkettim. Kapağını açıp üstten biraz çeksem, hava yapar mı veya başka sorun olur mu? Ayrıca fren hidroliği de max seviyesinin 1 cm kadar altında, onu da aynı şekildi üzerine eklesem sorun olur mu?

Merhaba hocam, genelde ikiside aynı zamanda değişir, bu yüzden aynı marka hidrolik yağı kullanılmış olmalı. Alma ve ekleme işleminden önce hidrolik yağının nem miktarını öğrenirseniz güzel olur. Yeni değişti ise yapılabilir. Herhangi bir problem olacağını sanmıyorum.

Merhaba hocam, genelde ikiside aynı zamanda değişir, bu yüzden aynı marka hidrolik yağı kullanılmış olmalı. Alma ve ekleme işleminden önce hidrolik yağının nem miktarını öğrenirseniz güzel olur. Yeni değişti ise yapılabilir. Herhangi bir problem olacağını sanmıyorum.
Yeni yeni. Pek motorla ilgilenmem aslında da gözüme çarptı. Kitapçığında öyle yazıyordu max min arası diye. Nem olayını sizden duydum. Nasıl oluyor?

Yeni yeni. Pek motorla ilgilenmem aslında da gözüme çarptı. Kitapçığında öyle yazıyordu max min arası diye. Nem olayını sizden duydum. Nasıl oluyor?
Frenleme esnasında yağda yüksek ısı oluşur. Bu ısınma ve soğuma esnasında yağın nem miktarı artar vazifesini yerine getiremez. Başka problemlere neden olur.

Ekli dosyalar

• IMG_20250615_190833.jpg
    IMG_20250615_190833.jpg
    79.4 KB · Görüntüleme: 3
Geri