Civic FC5 Direksiyonda takılma sorunu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sezgin67
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
Sezgin akkütük
Aracınız
Civic FC5 2021
Merhaba 2021 model fc5 kasa civic kullanıcısıyım. 2 bin kmdir direksiyonda virajlarda bazen takılma ve araç hareket halinde olmadan çevirdiğimde tık tık atlama ve ses yapıyor .FE kasalarda bu problemi duydum ama bu kasada ben gibi bu sorunu yaşayan var mı çözümü nedir?

2021 1.5 bende de var o tık tık atmala gibi özelikle yüksek hızda iyice sertleşiyor, tek elle kullanırken direksiyon dönmüycekmiş gibi takılıyor gibi oluyor yüklenincede birden dönüyor kademeli atlıyor gibi oluyo, yumşakca ve nazik sekilde kaynmıyor direksiyon. 2 elle kullanıyorum hızlanınca, bi kere aydın honda servisinde söyledim bakımda bu araçlarda öyle bir sorun yok dediler, özel servistede ustaya baktırdım normal dedi.

Dün 80 90 ile saga dogru tatli viraja girdim direksiyon yine takiliyor gibi oldu vitaj ortasinda ellerimi biraktim, direksiyon ayni poziyonda kaldi , arac kendi girdi cikti viraja yol duzelince direksiyonu tekrar tutup kendim mudahale edip direksiyonu ters yöne çevirdim. Bu olay daha yüksek hizda olunca korkutucu oluyor. basina gelipte çözüm bulan yok mu ? Arac 2021 fc1 elegance

Servise gittim 2 sefer bir kaç araçta deneme yaptırdım onlarda sorun yok araç kalacak dediler inceleme yapacaklarmış 1-2 haftaya durumu sizinle paylaşırım bakalım ne yapacaklar.

Merhaba 2021 model fc5 kasa civic kullanıcısıyım. 2 bin kmdir direksiyonda virajlarda bazen takılma ve araç hareket halinde olmadan çevirdiğimde tık tık atlama ve ses yapıyor .FE kasalarda bu problemi duydum ama bu kasada ben gibi bu sorunu yaşayan var mı çözümü nedir?
İyi günler hocam başka bir sayfanın daha altına yazmıştım aynı yorumu size de yazayım belki yardımı dokunabilir. Öncelikle ben dediğinizi hiç yaşamadım ama sorun şunlardan birinde olabilir:

-Amortisör üst takozu
-Rot başı, rotil, burçlar
-Elektrikli direksiyon olduğu için kalibrasyon gerekebilir veya sensör arızalı olabilir
-Direksiyon kutusu

Bu parçalara bir baktırın. Tarif ettiğinize göre çok yüksek ihtimalle bunlardan biridir. İyi forumlar dilerim.

Servise gittim 2 sefer bir kaç araçta deneme yaptırdım onlarda sorun yok araç kalacak dediler inceleme yapacaklarmış 1-2 haftaya durumu sizinle paylaşırım bakalım ne yapacaklar.
durumu bildirirseniz sevinirim bende ona göre yola izlerim (y)

Geri