Edinew
0
- Ad Soyad
- Edi New
- Aracınız
- Civic FD6 2008
Eneos hyper multi 5 w30 sipariş verdim. Telif açtım 2017tarihli yağ göndereceğim dediler.
ama Eneos hyper R1 5w30 geldi. Hemde haziran 2016 tarihli.
Ne yapmalıyım? Aracı fd6 2008 olm.
Biraz araştırdım. Sanki tüm yağlar hemen hemen aynı gibi. Saticilarda pek bir şeyden anlamıyor gibi geldi bana.
Eneos Hyper R1 5w30 ; C4 sınıfı ve DPF li ve 3 yollu konvertorlu araçlar içinmiş. Avrupa Dizel ve benzinli araçlar için ozellikle Renault için üretilmiş. Sanki daha iyi gibi geldi bana.
Eneos Hyper Multi 5w30 ; JAPON Benzin ve Dizel ler için A5/B5 sınıfı.
Birde bunun yalnız Hyper 5w30 olanı ve Hyper S 5w30 olanı var.
Her firmaya göre ve her standarda göre ( Avrupa,Amerika,Japon, Mercedes, BMW gibi ) viscosite sabit kalmak şartı ile modifikasyon yapmışlar, anladığım kadarıyla.
Eski yaglar avrupada AB gibi siniflandirilirken zamanla bunların bir kismı iptal edilerek 2010 gibi yillarda C sınıfı yağlar geliştirilmiş.
Bilgisi olan abilerimizin tavsiyelerini alabilir iyim ?
SM-T550 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ama Eneos hyper R1 5w30 geldi. Hemde haziran 2016 tarihli.
Ne yapmalıyım? Aracı fd6 2008 olm.
Biraz araştırdım. Sanki tüm yağlar hemen hemen aynı gibi. Saticilarda pek bir şeyden anlamıyor gibi geldi bana.
Eneos Hyper R1 5w30 ; C4 sınıfı ve DPF li ve 3 yollu konvertorlu araçlar içinmiş. Avrupa Dizel ve benzinli araçlar için ozellikle Renault için üretilmiş. Sanki daha iyi gibi geldi bana.
Eneos Hyper Multi 5w30 ; JAPON Benzin ve Dizel ler için A5/B5 sınıfı.
Birde bunun yalnız Hyper 5w30 olanı ve Hyper S 5w30 olanı var.
Her firmaya göre ve her standarda göre ( Avrupa,Amerika,Japon, Mercedes, BMW gibi ) viscosite sabit kalmak şartı ile modifikasyon yapmışlar, anladığım kadarıyla.
Eski yaglar avrupada AB gibi siniflandirilirken zamanla bunların bir kismı iptal edilerek 2010 gibi yillarda C sınıfı yağlar geliştirilmiş.
Bilgisi olan abilerimizin tavsiyelerini alabilir iyim ?
SM-T550 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi