ep2 motor suyu hk.

rok206

0
Katılım
5 Tem 2015
Mesajlar
137
Tepki puanı
9
Aracınız
merhaba
aracima lpg montaji yapılırken hangi hortuma ek yapıp girdiklerini bilmiyorumda motor antifirizli su yaklaşık bir litre kadar aktı.işlemler bittiginde üzerine ilave ettik.usta ara sira kontrol edersin normal su koysan olur dedi.dipinde antifirizli su vardir sorun olmaz dedi.şimdi sormak istedigim 3 şey

1-araci düz yere park ediyorum 5-6 saat sonra gidip bakıyorum su seviyesi gösterdigi yerin biraz altında üzerine su ilave ediyorum ilave ettikçe alıyorda alıyor.kaçak mi var diye bakıyorum herhangi bir şeyde yok ama su koydukca kouyutorum alıyor bunu anlamadim ?
2-radyatörün hemen yaninda bir depo daha var onun max-min cizgisini göremiyorum arabanin fanlarin oraya kadar uzaniyor.içi boş gibi gözüküyor usta ona yedek depo dedi ama anlamadim o ne işe yariyor ?
3-antifirizli su ilave etmem gerekir mi? yoksa komple motor suyunu boşaltip baştan mi antifirizli karışım yapılması lazım ?
 

rok206

0
Katılım
5 Tem 2015
Mesajlar
137
Tepki puanı
9
Aracınız
kendi soruma kendim cevap verim:)
radyatörün yanindaki depo yedek depo.su fazla oldugunda o depoya atıyor.ihtiyac halınde o depodan kullaniyor.su azaltma gibi bir imkani kalmamiş oluyor. oyüzden su koydukca devamlı almasinin sebebi yedek depo.:)
antifirizli suyu aletiyle ölçtük -15 dereceye kadar var.kışa dogru ilave ederim.ama içindeki antifirizli su kırmızı.bende mavi olaninda var.hangisi renk daha iyi onu bilmiyorum ? yada kırmızının üzerine mavi koysak ne olur ? bu sorularmin cevapini beklıyorum :)
 

Trust

0
Katılım
21 Ocak 2014
Mesajlar
3,646
Tepki puanı
30
Konum
İstanbul
Aracınız
ben her zaman kontrolü yaparken yedek depo uzerinden yaparim eger orada su eksiltme var ise sorun var demektir bilginiz olsun.agzina kadar doldurun fazla suyu kendi atar zaten.
 
Katılım
17 Mar 2015
Mesajlar
100
Tepki puanı
0
Nedense kontrol konusunda bende aynı dertten muzdaribim ...aracım 155 binde 5.000 km önce yani 150 binde aracım ın otomatik şanzıman yağını honda bora da değiştirirken kontrolünü yaptırdım seviyesinin iyi derecesinin ise -40 dediler yalnız geçen gün uzun yola gidecegimide tekrar kontrol ettim yine max ve min arası göremeyince ve hatta min.altinda bile goremeyince üzerine biraz saf şu ekleyince yarım litre kadar...min ve max. Arasında gözüktü ama yine baktım yine min ve max arası göremedim ...herhangi bir kaçak v.b.yok ama insan şüphe içinde kalıp korkuyor susuz kalıp conta yaktırmaktan...varsa buna da bir cevap beklerim

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Trust

0
Katılım
21 Ocak 2014
Mesajlar
3,646
Tepki puanı
30
Konum
İstanbul
Aracınız
ben de yedek depo da hic eksiltme olmuyor.belki km bagli olarak su eksiltmede sikinti olabilir.
 

Eu8

0
Katılım
4 Ocak 2015
Mesajlar
87
Tepki puanı
1
mavi/yeşilimsi soğutucu sıvıları eski tip denen kırmızılar ise daha çevre dostu denen yeni tip sıvılar ama her birini kendi içinde tamamlamanız gerek
 
Katılım
11 May 2015
Mesajlar
132
Tepki puanı
7
Konum
MERSİN
Aracınız
hocam antifirizlerin renge göre özellikleri değişiyor kırmızı en ağır şartlar için üretilmiş olanı,birde hangi renk antifiriz varsa o renkde ekleme yapman lazım renkle özellik değiştiği için antifirizler tepkimeye girip birbirini bozuyor ve özelliğini kaybediyor
 

rok206

0
Katılım
5 Tem 2015
Mesajlar
137
Tepki puanı
9
Aracınız
arkadaşlar kırmızı antifirizli su alıcam ama bu kırmızıda kendi içinde renk ayrimi varmiş.lila rengi var diyorlar gül kırmızı var diyorlar hafif pembeye kaçan var diyorlar.interntten baktım kafam iyice karıştı :)
motorsilk markanin organik kırmızı antifirizi var 3lt 26 tl.onu alım diyorum.komple suyu boşaltma yapmıcam üzerine ilave yapıcam. sizce mantıklı mı yada bu markaya ne diyorsunuz ?
 
Katılım
26 Ara 2014
Mesajlar
1,387
Tepki puanı
5
Konum
istanbul
Aracınız
- derecesine gore alım yapın atasehirde -15 den fazla görmedik

Tapatalk....
 
Geri
Üst