zımpara pasta cila şeklinde oto yıkamacı ve oto kuaförlerin yaptıkları klasik far parlatma işlemi çok kısa sürede farların tekrar daha kötü biçimde solması ve matlaşması ile sonuçlanıyor eski arabamdan biliyorum sıfır almıştım 4-5 sene kadar sonra farlar matlaşıp soldu, sonra parlattırdım bir sene kadar idare etti ertesi sene farlar tekrar soldu tekrar parlattırdım satarken farlar yarı mat halde sattım

.
farı komple değiştirirlerse solmadan sararmadan güneş altında en az 5 sene gider ama su zımparası ile zımparalanıp pasta ile parlatılmış farlar maksimum 1-2 sene gidiyor sonra ilk halinden de beter oluyor işlem görmüş farları görüp a ne güzel parlak olmuş diye aldanmayın derim
Honda nın üzerine çok giderseniz size diyecekleri şey bellidir efenim bu farlar yüksek güneş ışığına maruz kalmış o yüzden böyle olmuş diyeceklerdir. Çünki farlar genellikle güneşte sararıp bozuluyor. İşin kötüsü farları aşırı matlaşmış ve sararmış araçlar TÜV muayenesinden geçmiyor.
yani honda arabanızı çocukların top oynadığı yerlerde, deniz kenarında, yağmurda ve güneşli havalarda kullanmamalısınız yoksa yamulur paslanır boyası dökülür ve farları solar
6 sene de garantisi var serviste 10000km bakımı 1000 lira, 20000km bakımı 2000 lira, 40000km bakımı 5000 lira
Honda da arka planda sanki koca göbekli 50 yaşında kodaman adamlar var bizim gibi honda sahiplerinin arkasından konuşup diyorlar ki: biz araba satışlarından değil servislerden para kazanıyoruz hehehehe şeklinde konuşup gülüyorlar