Civic FB7 FB7 motor yağ kaçırma problemi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Helkiran
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Benim de üst kapak contasında kaçak vardı, değiştirdim ve kapağın kenarını iyice temizledik 2 hafta oldu o çevrede hiç yağ görmedim ama aracın altına baktığımda temizlenen bölge yine yağ olmuştu, çubukta eksilme yok ama ince ince kaçırıyor. Usta kontrol etti zincir contalarından dedi, hiç bilmediğim bir parça. Zincir falan sökülüp contalar değişecekmiş, 3000 TL maliyeti var ama kaçak çok az istersen yaptırma şimdilik dedi ben de yok şimdi yapalım dedim :) Henüz aracı teslim almadım.

Üst kapak contasını değiştirmek benim fikrimdi ama zaten oradan da bariz bir kaçak vardı, 2. kaçak sürpriz oldu onu da usta yaptığı kontroller sonrasında buldu.
Geçmiş olsun, bu sorunla hangi km.de karşılaştınız?
 
Geçmiş olsun, bu sorunla hangi km.de karşılaştınız?
Teşekkür ederim hocam, 210 binden beri araç bende motor durumu çok iyi ancak tabii plastik kısım zamanla yıpranıyor, aracı aldığımdan beri vardı. Çubukla kontrol edince eksilme olmadığı için eski yağ sandım ve bu şekilde 30 bin km kullandım. Aracın altını yıkayıp yağları temizledikten sonra durumu anladık.
 
Aracın sağ tarafından gelen bir sızıntı varsa vtec contasından olabilir. Benim öyle olmuştu. Conta değişti, temizlendi. Sorun yok çok şükür.

SNE-LX1 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Merhabalar 120 bin km de ki aracımın motorunda yağ sızıntıları mevcut. 2 defa üst kapak contası değişti yağ sızıntısından dolayı ama yine yağ kaçakları devam ediyor acaba neden kaynaklıdır ve ne yapılması gerekir. Kayserideyim iyi bir usta önerisi olan varsa yazabilir.


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
PCV valfin normal çalışması önemli, aksi halde contalardan sızıntıya da sebep olmaktadır. Konu eski ama birinin işine yarar umarım.
 
Geri
Üst