FB7 sonrası insginia 1.6 T mi FB7 ye devam mı?

m2hamid

0
Yönetici
Katılım
7 Eyl 2014
Mesajlar
10,151
Çözümler
10
Tepki puanı
12,932
Konum
Türkiye
Ad Soyad
M2Hamid
Yaş
37
Aracınız
Civic FD6 2010
gayet güzel düşünülmüş başlık, şahsım adına benim de aklıma bazen geliyor, 2012 fb7 otomatik var, bunu satarsam ( yine honda) ne alabilirim acaba?

turbo benzinli çıktı yanılmıyorsam o modelden alsam tüp uyumu nasıl, tüpsüz ekonomik mi ? turbosu nasıl (turbosunun ebatına küçük diyorlar) ?

dizele geçsem diye düşünüyorum bazen de.. bu sefer de aklımı kurcalayan dizellerin motor ömrü nasıl, yakıt sarfiyatı ekonomik midir gibi sorular takılıyor.. ha bir de mesela dizellerde ön kaputta bir sensörün olduğu yayaya çarpma esnasında kaputun kendini fırlattığı bu sebeplede ufak bir kazada baya masraf çıkarttığını okumuştum. ne derece doğru bilmiyorum tabi. ama anlatmak istediğim her iki honda tipinde de sürpriz sorunlar var mı ? aşılması kolay mı merak etmiyor değilim desem yalan olur.

hülasa; 2012 fb7 sonrası honda ( belki toyota) tavsiyelerine açığım.
Bence fazla maliyet artışı oluşturmadan sadece model yükseltme amacındaysanız ve SIFIR araç arıyorsanız fiyat/performans açısından Corolla Vision MDS diyebilirim. Ama araç şu anda bayilerde yok :) Toyota birkaç filo firması ile sözleşme imzalandıktan sonra bir anda bayilerde araç kalmadı.
Etrafımda 100binlere SIFIR B sınıfı almak isteyen herkesi 10-15 lira daha verip bu aracı almasını önermiştim.
İşin garibi aracın profili Civic FB7ye oldukça benziyor :) Yanyana durduklarında Corolla biraz alçak görünüyordu ama yan profilleri şaşırtıcı derece aynı gelmişti :)
 
Geri
Üst