fd6 hakkında sorularım var

Merhabalar clio sahibiyim, fd6 istiyordum uzun zamandır ve bir tane buldum aracım ile takas yapmaya da tamam dedi adam üstüne tabiki bir miktar ücret de istedi... Fakat araç dream paket, 190.000km de.
Fd6'ların ömrü kısa bir motoru mu vardır ?
Sosyal medyada çok fazla "gitmiyor" "çok yavaş" vb söylemler var, gidişi çok mu cansızdır ?
 
Katılım
9 Tem 2015
Mesajlar
482
Tepki puanı
431
Aracınız
Öncelikle motor ömrü tamamen bakımla alakalı. Bakımları aksatılmadan 500 bin rahat görebilecek bir motor.

Nasıl yürüdüğü ise beklentilere göre değişiyor. Clio'nuz dizel ise turbo farkı olabilir, ancak sonuçta 125 bg'lik bir motor. Atmosferik kullanmayı yani devir çevirmeyi bilirseniz biraz gider. :)
 

Volkan Dizge

0
Yönetici
Katılım
25 Ocak 2018
Mesajlar
1,105
Çözümler
1
Tepki puanı
1,520
Konum
İstanbul
Ad Soyad
Volkan Dizge
Yaş
32
Aracınız
Civic FD6 2011
4 yıl kullandım fd6 mı. Yolda kalmadım hiç,104 binde aldım 180 binde sattım.Araçla ilgilenmeyi seviyorsanız sorun yaşamazsınız.Size şöyle söyleyim babamda 2011 corolla var,onu da 39 binde aldık.Corollaya bindiği gibi fd6 ya binseydi verecek hurdacı arardık şimdiye kadar.Fd6 niye sattım? Ş.içinde bana göre yüksek yakıt yüketimine rağmen beni tatmin eden bir araç değil,tatmin edecek şekilde kullanınca da 12-15/100km gibi tüketimdelere çıkıyor.Turbolu araçlar yanınızdan fısır fısır geçerken siz atmosferik araçla yakıt tasarrufu mu yapsam yoksa devir mi çevirsem diye düşünüyorsunuz.Motor şanzıman sorunsuz,zaten sorun yaratacak bir güç-tork ta yok araçta.Diğer bir sebep te aracın yaşı itibariyle kasası eskidi ve genelde modifiye vs yapılan bir araç haline geldi,genelde eşim kullandığı için trafikte hoşumuza gitmeyen durumlar oluşmaya başladı.
Şuan superb kullanıyorum.1.6 tdı dsg-120 hp.Şimdi bir sürü arkadaş düşer buraya dsg sorunlu vs diye.Bu biraz da maddiyatla ilgili ama kavrama+volant 13 bine hallediliyorken ben kalkıp ta birdaha tork konvertörlü bir şanzımana sahip araca binmeyi düşünmüyorum.Tabi bu kişisel bir tercih marka model takıntısıyla ilgisi yok.
Yaşınız,kullanım amacınız,zevklerniz tercihlerinizi etkileyecektir.


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Geri
Üst