- Ad Soyad
- Volkan Dizge
- Aracınız
- Civic FD6 2011
Yaklaşık 2 yıldır fd6 sahibiyim ve yılda 4-5 defa uzun yol yapıyorum.(500 km civarı) Bu gece bunlardan birisini sağ salim tamamladım ve şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki hondaların otomatik şanzımanları tamamen uzun yol için tasarlanmış. Ş.içinde 10 litre civarında tüketim değerlerini görüyorken uzun yolda tasarruf yapmaya elverişli bir yapısı var. Fc5 teki cvt hakkında bilgim yok fakat fb7 ve fd6 daki şanzımanın çevrim oranları çok iyi.
Yalova-bursa= 1 saat
Bursa-balıkesir=1,5 saat
Balıkesir-manisa=1 saat olacak şekilde ciddi anlamda tempolu (130-190 km/h aralığında) sürüş gerçekleştirdim. Tüketilen yakıt miktarı 33 litre lpg / 360 km gidilen yol.
Lpg litre 3,46 tl den aldım.
Bu hesabıma göre 32 krş yakmış km’de.
Benim düşüncem bu şekilde tempolu bir sürüşü dizel bir araçla gerçekleştirsem daha fazla yakardı, aynı şekilde manueller de bu tipteki sürüşlere tüketim değeri bakımından başa cıkamaz. Bazı bölümlerde peşime takılanlar da oldu ( A3- qashqai- passat - golf) fakat sanırım yakıt tüketimini düşünüp 15-20 km sonra bıraktılar
Bu araçları almayı düşünen arkadaşlar uzun yol sık yapıyorsa kesinlikle otomatiğini almalı.
06 HONDA 2234
Yalova-bursa= 1 saat
Bursa-balıkesir=1,5 saat
Balıkesir-manisa=1 saat olacak şekilde ciddi anlamda tempolu (130-190 km/h aralığında) sürüş gerçekleştirdim. Tüketilen yakıt miktarı 33 litre lpg / 360 km gidilen yol.
Lpg litre 3,46 tl den aldım.
Bu hesabıma göre 32 krş yakmış km’de.
Benim düşüncem bu şekilde tempolu bir sürüşü dizel bir araçla gerçekleştirsem daha fazla yakardı, aynı şekilde manueller de bu tipteki sürüşlere tüketim değeri bakımından başa cıkamaz. Bazı bölümlerde peşime takılanlar da oldu ( A3- qashqai- passat - golf) fakat sanırım yakıt tüketimini düşünüp 15-20 km sonra bıraktılar

06 HONDA 2234
Son düzenleme: